18. mai 2015

Euroopa meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis olid eestlaste jaoks sel aastal eriti edukad

13.-18. mail Hispaanias, Santa Susannas toimunud kulturismi ja fitnessi Euroopa meistrivõistlusted olid eestlaste jaoks eriti edukad: 7 medalit- 2 kulda, 3 hõbedat ja 2 pronksi. Lisaks jõudis 3 võistlejat finaalidesse ning 6 poolfinaalidesse.

Kõige edukam tulemus tehti fitnessis. Võistlustel on kokku 2 pikkuskategooriat ning mõlemad võidud võttis Eesti- Kristina Koroljak ning Endla Vaher. Absoluutkategooria võrdlus tehakse kahe võitja vahel, seega nägime kõrvuti kahte eestlast. Absoluudivõit läks Kristinale.

Oleg Anissimovile meeste fitnessis hõbemedal. Varasemalt on Oleg saanud Euroopa meistrivõistlustelt ka kuldmedali (2012. aastal) ning hõbemedali (2011. aastal). Fitnessis, juunioride kategoorias võistles Johanna Lond, kes eelvõistlusel lunastas kindla pääsu finaalidesse ja lõpptulemuseks 4. koht.

Vendadele Rain ja Raigo Kuusnõmmele olid Euroopa meistrivõistlused väga edukad- mõlematele hõbemedalid. Raigole kategoorias kulturism -75kg ja Rainile klassikaline kulturism -168cm. Klassikalises kulturismis -171cm pääses finaali ka Peep Reinart ning lõpptulemuseks 5. koht.

Kulturismis võttis pronksmedali Ott Kiivikas, kes on ka varasemalt Euroopa meistrivõistlustel medaleid toonud. Näiteks eelmisel aastal sai Ott hõbeda.

Pronksmedal bikiini fitnessi pikkuskategoorias -169cm Reet Reimetsale, Selles kategoorias oli tase eriti ühtlane ja konkurents tihe. Bikiini fitnessis sai finaalikoha ka Regina Krukovskaja (kategoorias -160cm).

Kokkuvõte kohtadest:
Kristina Koroljak- naiste fitness -163cm I koht/ absoluutkategooria võit
Endla Vaher- naiste fitness +163 I koht
Oleg Anissimov- meeste fitness II koht
Raigo Kuusnõmm- kulturism -75kg II koht
Rain Kuusnõmm- klassikaline kulturism -168cm II koht
Ott Kiivikas- kulturism -85kg III koht
Reet Reimets- bikiini fitness -169cm III koht
Johanna Lond- juunioride fitness +163cm IV koht
Peep Reinart- klassikaline kulturism -171cm V koht
Regina Krukovskaja- bikiini fitness -160cm VI koht

Vaata lisa [url=http://forums.fitness.ee/topic/39328-ifbb-ec-2015-neli-paeeva-ja-seitse-medalit/page-9#entry414508]siit[/url]

Autor: EKFL