8. juuni 2015

Selgusid esimesed Eesti karikavõitjad populaarsust koguval Fitness5 võistlustel GALERII

Esimesteks karikavõitjateks krooniti naistest Egle Villik, meeste kaalukategoorias -80 kg Kristian Singh ning +80 kg Allan Nikopensius. Kõik võitjad on Tartust. Eesti esimesed karikavõitjad on oodatud 11.juulil toimuvale rahvusvahelisele Fitness5 võistlusele, mis toimub Tylosandis (Rootsis). Võistlusel on võistlejaid nii Rootsist, Taanist, Norrast kui ka Eestist.

[url=http://gallery.fitness.ee/main.php?g2_itemId=599163]Vaata võistluse galeriid[/url]

Tegemist on jõusaalialade mitmevõistlusega, Võistlusaladeks on kangiga rinnalt surumine (mehed enda keharaskusega, naised 70 % enda keharaskusest), küünarvarte kõverdamine kangiga (mehed 50 % enda keharaskusest, naised 40 % enda keharaskusest), kangiga kükid (mehed 150 % enda keharaskusest, naised enda keharaskusega), lõuatõmbed, triitsepsi surumine rööbaspuudel. Iga ala jaoks on võistlejal aega 100 sekundit, et sooritada nii palju korrektseid korduseid, kui võimalik.

Fitness5 on Eestis toimunud ka varem, aga see aasta on Fitness5 osas ajalooline, sest sel aastal toimusid esimesed Eesti Karikavõistlused ja sügisel toimuvad ka esimesed Eesti Meistrivõistlused Fitness5. Esimesed Euroopa meistrivõistlused toimuvad samuti selle aasta sügisel Rootsis, kuhu on osalema oodatud ka Eesti esindajad.

Järjest enam inimesi käib jõusaalides selleks, et paremasse vormi, tugevamaks ning vastupidavamaks saada. Kõik 5 ala, mis kuuluvad Fitness5 võistlusesse, kuuluvad jõusaali baasharjutuste hulka. Nii ongi Fitness5 võistlus koht, kus on nendel, kes tõsisemat huvi tunnevad jõusaalispordi vastu, võimalus enda treenitust ja võimekust proovile panna. Võistlusteks valmistumine annab kindlasti ka lisamotivatsiooni järjepidevateks treeninguteks. Fitness5-s on ka väga põnev korraldada spordiklubides klubisiseseid võistlusi.

Sügisel toimuvad Fitness5 Eesti Meistrivõistluste eelvoorud Tallinnas, Pärnus ja Tartus ning esimesed EMV Fitness5 oktoobri lõpupoole. Novembri lõpus toimuvad ka esimesed Euroopa Meistrivõistlused Rootsis. Võib julgelt öelda, et Fitness5 kogub populaarsust ning just see aasta on selle ala jaoks ajalooline aasta. Soovitame kõigil huvilistel sellest ajaloolisest sündmusest osa saada läbi sügisestel etappidel kaasalöömisega.

[attachment=344]Vaata Fitness5 võistluste protokolli.[/attachment]

Autor: Toimetus