9. oktoober 2015

31-liikmeline Eesti kulturismi- ja fitnessikoondis sellel nädalavahetusel võistlustules

Sellel nädalavahetusel, 10.-11.oktoobril toimub Soomes, Lahtis, Nordic Fitness Expo. Selle raames viiakse läbi mitmeid võistlusi, sealjuures ka Põhjamaade meistrivõitlused kulturismis ja fitnessis ning Nicole Wilkins Championships.

Ühtekokku astub võistlustulle 31 eestlast nii kulturismis, bikiinifitnessis, bodyfitnessis, rannafitnessis kui ka naiste physiques. Tuntumatest tegijatest näiteks eelnevalt Põhjamaade Meistrivõistlustel 5 kulda, 4 hõbedat ja 3 absoluudivõitu saanud Ott Kiivikas. Lisaks Raigo Kuusnõmm, Kristina Nuut, Reet Reimets, Esta Pilt ja paljud teised.

Eestlased osalevad Põhjamaade meistrivõistlustel kümnendat korda. Võistlustel konkureerivad omavahel Eesti, Soome, Rootsi, Norra, Taani ja Islandi sportlased. Kui tavapäraselt korraldavad võistlust osavõtjatest riigid korda-mööda, siis sellel korral viiakse võistlus läbi Nordic Fitness Expo suurürituse raames.

Nicole Wilkins Championships on kolmekordse Olympia võitja, Nicole Wilkinsi, nimevõistlus. Ise kirjeldab ta seda nii: “See on tõeline tuhkatriinu lugu. Sa oled tuntud ainult oma riigis, lähed sellele võistlusele, võidad oma kategooria ning lisaks absoluudi ning kui see juhtub, saad sa Pro kaardi ning võistled juba samal õhtul Pro kategoorias.”

Täpselt sedasi õnnestus Eesti esimesel Pro-võistlejal, Egle Eller-Nabil, teenida aasta tagasi samalt võistluselt Pro kaart.

[pilt=12356]

Nordic Fitness Expol viiakse läbi ka palju teisi võistluseid ning šõusid. Kõige suuremaks ürituseks on Nordic Pro võistlus, kus tuntumatest tegijatest võistlevad Alexey Lesukov, Roelly Winklaar, Anna Virmajoki ning paljud teised. Lisaks Soome meistivõistlused kulturismis ja fitnessis (umbes 200 võistlejat), Bullfarmi lamades surumise võistlused, Soome lahtised rammumehe võistlused, käesurumine, postitants, mitmed erinevad Fitnessi Workshopid ja palju muud. Expol on väljas mitmekümned tuntud toidulisandite, spordirõivaste ning -varustuste brändid.

Vaata lähemalt võistluste kohta [url=http://www.nordicfitnessexpo.com/en/]siit[/url].

Autor: EKFL