13. november 2015

Spot of Tallinn avab uksed uue aasta alguses

Euroopas ainulaadne ning rahvusvahelistele tippnõuetele vastav elamusspordikeskus Spot of Tallinn avab külastajatele uksed uue aasta alguses, kuid juba detsembris algavad uues keskuses proovitreeningud.

Uus keskus loob esmakordselt võimaluse rahvusvaheliste uute spordialade võistluste toimumiseks Eestis. Juba 2016 a. mais viiakse läbi UCI C1 kategooria rahvusvaheline BMX krossivõistlus ja läbirääkimised käivad mitmete teiste rahvusvaheliste võistluste läbiviimiseks.

Keskuse siseosa atraktsioonid on disaininud Woodwardi keskuste peadisainer, oma ala üks maailma andekamaid ja kogenumaid – Nate Wessel ja BMX välikrossiraja disainis Tom Ritzenthaler.

Uus elamusspordikeskus paikneb Tallinna külje all, Peetri alevikus, vaid 6 km kaugusel kesklinnast. Keskus paikneb 13 500 m2 alal, millest 4000 m2 katab maailma tippklassi spordialade viljelemist võimaldav sisehall.

Keskuses saab harrastada/harjutada parkuur/vabajooks/tricking, slackline, kaskadööride väljaõpe ja gümnastika, batuudihüpped, uus tsirkus, tänavatants ja cheerleading. Samuti on võimalus harrastada kõiki kaasaaegsed lauasporte nagu skateboarding (park, street) ja longboarding. Lumealasid nagu lumelaud ja trikisuusatamine. Ratta-alasid nagu BMX (race, street, park) ja scooters ning lisaks ka trikiuisutamist.

Keskuses saab hakata treenima nii suuremates gruppides kui privaatselt, oodatud on nii algajad kui edasijõudnud. Toimuma hakkavad spordi- ja lastelaagrid, keskuses on kõik võimalused uute spordialade võimalikult ohutuks harjutamiseks. Kuna tegevust leidub igale vanuserühmale, on keskus hea koht perespordi harrastajatele – alustada saab järk-järgult “pehmelt ja väiksemalt” ning liikuda järjest suuremale/raskemale. Näiteks ratturid, suusatajad ja laudurid saavad õhutrikke harjutada kõigepeal foampit porolloonbasseini maandudes, siis edasi maandudes pehme kummikihiga kaetud rämbile (resi) ning siit edasi liikuda juba oma naturaalsesse keskkonda puidust või betoonist rämpidele, lumelaudurid suusamäele.

Kogu keskuse maksumus on 4 Mil EURi, millest 85% finantseeris Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist. Elamusspordikeskuse ehitaja on RAMM Ehitus. Keskuse projekteeris arhitektuuribüroo SKAD Arhitektid.

Keskuse rajajaks on ettevõtja Mait Meriloo kes jõudis keskuse ideeni tänu oma aktiivspordialadega tegelevatele lastele. Eestis puuduvad võimalused treenida tasemel, mis võimaldaksid saavutada konkurentsivõimelisuse maailma areenil ning seepärast otsustas ta rahastada siia rahvusvahelistele nõuetele vastava keskuse loomist. Teine keskuse rajaja on Mario Kalmre, kellel on pikaajaline kogemus erinevate elamusspordiürituste läbiviimisel ning sarnaselt Maidule soov luua Eestisse kaasaegse elamusspordi keskuse.

Lisainformatsioon:
Mait Merilo
[mail=info@spotoftallinn.ee]info@spotoftallinn.ee[/mail]

[url=https://youtu.be/TUccxQGUDPA]Spot of Tallinn keskuse 3D visualisatsioon[/url]

[url=https://www.flickr.com/photos/spotoftallinn/sets/72157660359434798]3D vaadete fotogalerii[/url]

[url=https://goo.gl/0fBhQ3]Vaata fotosid! [/url]

Autor: Aive Hiiepuu