30. märts 2016

VAATA LÜHIDOKKI: Kibus & Moisar Helsinkis Xplosioni võistlejatel külas

Mõned nädalad tagasi külastasid Xplosioni promootor ja võistleja Mirkko Moisar ning kaasvõistleja Edvin-Erik Kibus Soomet. Seal käidi külas 9.aprillil Saku Suurhallis toimuvaks Xplosioniks valmistuvatel Soome võitlusspordi tippudel Phetsanghatil ja Santalahtil (alias Hullu-Jussi).

XplosionTV poolt valmis vändatud lühidokumentaal toob meie ette Soome kahe parima taipoksija igapäevaelu, treeningud, intervjuusid ning palju muud. Filmis saab kindlasti palju nalja ning lähemalt tutvuda võitlussportlaste argieluga.

FILMI SAAB VAADATA [url=https://www.youtube.com/watch?v=QIcqDqIhp8c]SIIT[/url]!

Pikkur ja soomlane Santalahti kohtunud poksiringis juba möödunud aasta aprillis, kus väga raskes matši, mis läks lisaraundini, võitis Pikkur. Santalahti on 2015. aasta Soome parim taipoksija ning 2016. aastal tuli ta Soome taipoksi meistriks. Tegemist saab olema K-1 reeglitega matšiga, kus 3 raundi ja igaühe pikkuseks 3 minutit, ka on võimalus tasavägise matši korral minna lisaraundile. Meeste võistluskaal on kuni 86 kg.

Deo Phetsangkhati ja Bartosz Batra matš saab toimuma kehakaalus kuni 65 kg ja Full Muay Thai reeglite järgi, mis tähendab 5×3 minutilist roundi ning lubatud on löögid ruiskate, küünarnukkide, jalgade ja põlvedega. Matši teeb kindlasti vaatemänguliseks ka see, et ta toimub täielikult traditsiooniliste taipoksi reeglite ja kommete järgi, kus näiteks matši eel esitavad võistlejad traditsionaalse Wai Khru palverituaali.

Xplosioni piletid on saadaval Piletilevist ning live ülekanne Playplusis.

Autor: Xplosion Fight Series