26. aprill 2016

Kaido Leesmann nihutas Eesti kõigi aegade rekordit lamades surumises 320 kilogrammini

Möödunud nädalal Taanis, Rodby-s peetud lamades surumise maailmameistrivõistlustel saavutas Kaido Leesmann tugevas konkurentsis kuuenda koha, nihutades Eesti kõigi aegade rekordi 320 kilogrammini.

Kõigepealt pani ta uue märgi maha teisel katsel saades kirja 312.5 kg ja seejärel püstitas kolmandal katsel uue tipptulemuse 320 kilogrammiga. Tegemist oli ka esimese korraga, kus eestlane rahvusvahelistel tiitlivõistlustel üle 300 kilogrammise tulemuse kirja sai. Ära märkida tasub, et Leesmann võistles avatud klassis, omavanuste (üle 40-aastaste) hulgas oleks ta olnud medalikonkurentsis. Leesmann on ehe näide sellest, et ka pärast 40. eluaastat võib elu parima tulemuse teha.

Kaido Leesmanni enda kommentaar võistluse kohta: „juba soojenduse ajal oli tunne hea ning tundus, et täna tuleb midagi ilusat. Kuna mängu medali peale ei olnud, sain keskenduda puhtalt oma tulemuse tegemisele. Kindlasti ei ole tehtud tulemus veel mu lagi.Loomulikult olen rõõmus ja tänulik kõikidele oma abilistele ja kaasaelajatele.”

[pilt=12909]

Autor: Alexander Andrusenko