4. mai 2016

Täna sõidab 24-liikmeline kulturismi- ja fitnessikoondis Euroopa meistrivõistustele

4. -8. mail toimuvad Hispaanias, Santa Susannas, Euroopa meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis. Sellel korral on Eestit esindamas koguni 24 sportlast, mis loob suurepärase eelduse kõrgele kohale riikide arvestuses. Koondisesse kuuluvad eelnevatelt rahvusvahelistelt võistlustelt väga häid kohti toonud sportlaseid.

Eelmisel aastal oli kulturismi ja fitnessi Euroopa meistrivõistlustel esindatud 42-st erinevast Euroopa riigist kohale tulnud üle 1000 sportlase. Sellel aastal on oodata võistlejaid veelgi rohkem.

Säravat tulemust kulturismis ootame kindlasti Ott Kiivikaselt, kes sellel hooajal on näidanud suurepärast vormi. Eelmisel aastal tõi Ott EM-lt pronksmedali. Samuti on väga head konditsiooni kulturistidest näidanud Raigo Kuusnõmm, kes eelmisel aastal võitis teise koha.

Ootused on kõrged ka klassikalises kulturismis. Kõige lühemas kategoorias võistleb eelmise aasta hõbemedalist Rain Kuusnõmm. Kategoorias -171cm astub üles 2015. aastal pronksile tulnud Peep Reinart, pikkusklassis -175cm korduvalt suurvõistluste poodiumikohal olnud klassikaline kulturist Imre Vähi ning -180cm kategoorias sellel hooajal mitmetelt suurvõistlustelt medaleid toonud Siim Savisaar.

Fitnessis esindab Sestit Endla Vaher, kes eelmisel aastal võitis oma kategoorias esikoha ning absoluutarvestuses jäi alla vaid oma koondisekaaslasele Kristina Koroljakile.

Rannafitnessi pikkuskategoorias -178cm esindavad Eestit absoluutne meister ja karikavõitja Kert Kaljula ning sellel hooajal oma välisvõistluste debüüti tegev Egert Oiov. Kõige pikemas kategoorias, +178cm, võistleb Kuido Jõgisalu, kes mõni nädal tagasi suutis edestada mitmeid tiitlivõistluste finaliste Rootsis.

Bodyfitnessis esindavad Eestit 3 sportlast, kes kõik on tulnud varasemalt mitmetel mainekatel turniiridel finalistide või medalistide hulka. Kategoorias -168cm võistlevad Tatiyana Pudovkina ja Gea Taalvelt. Masters bodyfitnessis +45 kategoorias astub üles Esta Pilt.

Kõige suurem arv sportlaseid Eesti koondises astub seekord lavale bikiinifitnessis. Kõige lühemas kategoorias võistlevad Eesti absoluutne karikavõitja Jekaterina Remets, eelmise aasta EM-i finalist Regina Krukovskaja ning 2 nädalat tagasi Läti lahtiste meistivõistlste võitjaks tulnud Karina Polovnikova. Karina võistleb ühtlasi ka juunioride kategoorias.

Tihedaimat konkurentsi pakuvad eestlased bikiinifitnessi kategoorias -169cm. Üles astuvad Euroopa meistivõistluste kahekordne pronks Reet Reimets. Lisaks veel 2015. aasta MM-i finalist Ene Tomingas ning sellel hooajal üllatuslikult hea vormiga esinenud ning ka rahvusvahelistelt võistlustelt medaleid toonud Andra Vagur ja Agne Kiviselg.

Kõige pikemas bikiinifitnessi pikkusekategoorias teeb oma tiitlivõistluste debüüdi 2015. aasta Eesti meister Jane Tammearu.

Masters bikiinifitnessi kategoorias astuvad üles 2015. aasta mastersite Eesti meister Signe Tilk ning 2015. aasta Eesti meistrivõistluste pronksmedalist Õnnela Raudsepp.

Kohapeal tehakse ka otsereportaaži, mida saab jälgida [url=http://forums.fitness.ee/topic/40002-ifbb-european-championships-2016/#comment-423496]siit[/url]!

Eesti eliitkoondis jõuab Tallinnasse tagasi 09.05 kell 22.35.

Kolmapäev, 4.mai
Registreerimine

Neljapäev, 5.mai

Klassikaline kulturism -168cm (Rain Kuusnõmm)
Klassikaline kulturism -171cm (Peep Reinart)
Klassikaline kulturism -175cm (Imre Vähi)
Klassikaline kulturism -180cm (Siim Savisaar)
Masters bodyfitness +45a (Esta Pilt)

Reede, 6.mai
Meeste kulturism -75kg (Raigo Kuusnõmm)
Meeste kulturism -85kg (Ott Kiivikas)

Laupäev, 7.mai
Naiste fitness +163cm poolfinaal (Endla Vaher)
Naiste bodyfitness -168cm (Tatiyana Pudovkina, Gea Taalvelt)
Rannafitness -178cm (Kert Kaljula, Egert Oiov)
Rannafitness +178cm (Kuido Jõgisalu)

Pühapäev, 8.mai
Naiste fitness +163cm finaal (Endla Vaher)
Juunioride bikiinifitness -160cm (Karina Polovnikova)
Masters bikiinifitness (Signe Tilk, Õnnela Raudsepp)
Bikiinifitness -160cm (Jekaterina Remets, Regina Krukovskaja, Karina Polovnikova)
Bikiinifitness -169cm (Reet Reimets, Ene Tomingas, Agne Kiviselg, Andra Vagur)
Bikiinifitness +172cm (Jane Tammearu)

Autor: EKFL