9. mai 2016

Ott Kiivikas krooniti Hispaanias toimunud EM-l Euroopa Meistriks

4.-8.mail toimusid Hispaanias, Santa Susannas, Euroopa meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis. Eestlaste jaoks möödusid võistlused vägagi edukalt – Ott Kiivikasele kuld, Andra Vagurile hõbe ja Endla Vaherile pronks.

Sellel aastal tuli Ott Kiivikas esimest korda Euroopa Meistriks. Eelnevalt on Ott võitnud EM-lt pronksi ja kolm hõbemedalit, kuid seekord näitas mees oma parimat vormi. Kulturismis võistles ka Raigo Kuusnõmm, kes pääses poolfinaalidesse ja saavutas seitsmenda koha.

[pilt=12932]

Suurepärase tulemuse saavutas bikiinifitnessi kategoorias -169cm võistelnud Andra Vagur, kes oma tiitlivõistluste debüüdil saavutas auväärse teise koha. Ka Jane Tammearu, kes osales Euroopa meistrivõitlustel esimest korda, pääses finaalidesse ning lõpetas viiendana. Bikiinifitnessi poolfinaalidesse pääsesid juunioride kategoorias -160cm Karina Polovnikova, kes sai 9.koha. Pikkuskategoorias -169cm võistelnud Reet Reimets saavutas 12.koha ning -160cm kategoorias Jekaterina Remets tuli 9.kohale.

[pilt=12935]

[pilt=12931]

Fitnessis tegi suurepärase etteaste Endla Vaher, kellele finaalis puhtalt sooritatud keeruline vabakava tõi pronksmedali.

[pilt=12933]

Klassikalises kulturismis võitsid eestlased kaks viiendat ja kaks seitsmendat kohta. Pikkuskategoorias -168cm viies koht läks Rain Kuusnõmmele ja -175cm pikkuses võitis viienda koha Imre Vähi. Seitsmenda koha saavutas oma pikkuskategoorias -171cm Peep Reinart ning -180cm pikkuskategoorias võitis seitsmenda koha ka Siim Savisaar.

Bodyfitnessis pääses poolfinaalidesse Tatiyana Pudovkina, kes saavutas 15.koha ja masters bodyfitnessis Esta Pilt, kes tuli tublile 8.kohale.

Autor: EKFL