18. mai 2016

EKFL ametlik teadaanne

1.oktoobril 2016 toimuv “Pure Elite Estonia” võistlus ei ole IFBB poolt sanktsioneeritud!

Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit, olles IFBB liige, on kohustatud järgima IFBB põhikirja ja reeglistikku.

Väljavõte põhikirjast (19.3. üldsätted)

7. Sportlast või ametnikku, kes osaleb IFBB poolt sanktsioneerimata või heaks kiitmata võistlusel või üritusel, võidakse trahvida, kõrvaldada või IFBB-st välja heita. Osalemine hõlmab endas võistlemist, külalisesinemist, seminari, loengu või muu sarnase esitluse andmist, võistluste hindamist, ametikohuste täitmist, oma nime ja/või pildi kasutamise lubamist reklaami eesmärgil ning IFBB poolt sanktsioneerimata võistlustest ja üritustes osavõtmist mistahes muul kujul või viisil.

8. Vastavalt Konstitutsioonile ja Reeglistikule või siseriikliku, regionaalse või kontinentaalse liidu
konstitutsioonile ja reeglistikule ei tohi IFBB poolt tunnustatud sportlane, kohtunik, ametnik ega muu liige kuuluda mõne teise kulturismi ja/või fitnessi organisatsiooni liikmeskonda. Samuti ei tohi liige osaleda ega propageerida teiste organisatsioonide tegevust mistahes kujul või viisil. Vastasel juhul võidakse liiget trahvida, kõrvaldada või IFBB-st välja heita.

EKFL-i litsentsiomanikel, kes osalevad IFBB poolt sanktsioneerimata võistlusel / üritusel, peatatakse litsents koheselt ja nad saavad tähtajatu võistluskeelu.

Sportlased, kellel pole EKFL-i litsentsi, peavad arvestama asjaoluga, et tulevikus EKFL-i võistlustel osalemiseks peavad nad eelnevalt läbima dopingukontrolli, mille maksumus tuleb tasuda sportlasel endal.

Kinnitan

Arnold Tokko
EKFL president
18.05.2016
Tallinnas

Autor: EKFL