6. juuni 2016

Moisari Malta matši tulemuse osas suured kahtlused!

Laupäeval 4. juunil pidas Eesti parimaid profipoksijaid Mirkko Moisar Maltal maha järjekordse profipoksimatši, kus tema seekordseks vastaseks oli kohalik Christian Schembri. Võitjaks kuulutati vaatamata publiku ja spetsialistide tugevale protestinoodile võõrustajamaad esindav Schembri.

Matš oli 8 raundi pikk ning üldiselt üsna tasavägine. Vastasel õnnestus kindlalt võita siiski vaid paar raundi Moisari vastu. Moisar tegi küll vähem lööke, aga tabas rohkem ja tekitas vähemalt kolmes, neljas raundis olulorra, kus vastane oli tõsiselt viga saanud, kuid ei pannud põlve maha ja võitles lõpuni.

“Mina olen üldiselt ürituse ja matši endaga väga rahul ning kindlasti taas kogemuse võrra rikkam. Olin kindlasti väga üllatunud kuuldes kohtunike otsust, kuid hetkeks juba arvasin, et kui nii, siis nii. Küll, aga tekkis hämming peale seda, kui mu nurgameeskond, väga suur hulk kohalikust publikust ning kohapeal viibinud ekspertidest väga tugevalt otsuse üle protestima asusid,” kommenteeris Moisar. “See oli mulle kindlaks märgiks, et mu sisetunne mind võidu osas ei petnud ning tegemist võib olla sohiga või kohtunike praagiga.”

Moisariga kaasas viibinud ning teda matšiks ette valmistanud Kevin Renno on samuti Moisari võidus veendunud. “Protest sai sisse antud kohalikule supervisorile ja Malta profipoksi eestvedajale, kes oli meiega samuti ühel meelel, et kohalikud kohtunikud tegid ebaprofessionaalset tööd ja eelistasid oma riigi esindajat,” kommenteeris Renno.

Autor: Xplosion Fight Series