10. juuni 2016

Linn tunnustab EM-il edukalt võistelnud sportlaseid

Tallinna Linnavalitsus eraldas reservfondist Tallinna Spordi- ja Noorsooametile 9200 eurot tunnustamaks ja toetamaks tallinlastest sportlaste Kardo Ploomipuu, Ott Kiivikase, Endla Vaheri, Vladislav Žarovi, Jelizaveta Plahti ja Vjatšeslav Ištšiki ja nende treenerite edukaid sportlikke saavutusi Euroopa meistrivõistlustel.
Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on linnal juba traditsiooniks saanud tänada ja tunnustada edukalt võistelnud sportlasi ja nende treenereid. “Tänaseks on linn täpsustanud ka kriteeriume, mille alusel toetame ja tunnustame sportlasi. Sellega soovime võrdselt väärtustada ja toetada nii olümpiaalade kui ka mitteolümpiaalade ning puuetega inimeste tiitlivõistlustel edukalt esinenud sportlasi, sest sõltumata spordialast esindavad atleedid meie linna ja riiki,” märkis Kõlvart.

Kardo Ploomipuu tuli Euroopa meistriks Portugalis Madeiral tänavu 30.04-01.05 toimunud Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee korraldatud ujumise Euroopa meistrivõistlustel 100 m seliliujumises. Tallinna linn tunnustab ja toetab Kardo Ploomipuud 1200 euroga ja tema treenerit Õnne Pollisinskit 800 euroga.

Ott Kiivikas tuli Euroopa meistriks kulturismis Hispaanias Santa Susannes 4.05‑8.05 toimunud Euroopa meistrivõistlustel kulturismis ja fitnessis. Linn tunnustab ja toetab Ott Kiivikast 2000 euroga ja tema treenerit Natalia Nazarenko-Kiivikast 1000 euroga.
Euroopa meistrivõistlustel kulturismis ja fitnessis pälvis pronksmedali fintessis Endla Vaher, keda linn tunnustab ja toetab 800 euroga ja tema treenerit Lembi Vaherit 400 euroga.

Vladislav Žarov võitis hõbemedali taekwondos Kreekas Thessalonikis tänavu 17. aprillil toimunud Euroopa meistrivõistlustel taekwondos. Linn tunnustab ja toetab Vladislav Žarovit 1400 euroga. Kreekas Thessalonikis toimunud Euroopa meistrivõistlustel taekwondos pronksmedali võitnud Jelizaveta Plahti tunnustab ja toetab linn 800 euroga ning samuti pronksmedali pälvinud Vjatšeslav Ištšiki 800 euroga. Eelnimetatud kolme sportlase treeneriks on Mihhail Kõlvart, kes aga loobus rahalisest toetusest.

Autor: Raepress