7. oktoober 2016

Eesti koondis Ben Weider Legacy Cup võistlusel

Sellel nädalavahetusel, 8.-9.oktoobril toimub Soomes, Lahtis, Nordic Fitness Expo. Ürituse raames viiakse läbi mitmeid võistlusi, sealjuures ka Ben Weider Legacy Cup, kus kategooria absoluutvõitjad lunastavad PRO kaardid. Võistlus meelitab kohale palju kõrgtasemelisi sportlaseid üle Euroopa.

Ühtekokku astub seekord võistlustulle 20 eestlast nii kulturismis, bikiinifitnessis, bodyfitnessis kui ka rannafitnessis. Tuntumatest tegijatest on võistlustules Euroopa meister Ott Kiivikas, põhjamaade meistrivõistlustel rannafitnessi kategoorias hõbemedaliga kroonitud Kaspar Tõnisson, Euroopa meistrivõistluste pronksmedalist bikiinifitnessis, Reet Reimets, ning maailmameistrivõistluste hõbemedalist Kristina Nuut ja paljud teised.

Ben Weider oli koos oma venna Joe Weideriga tänapäevase kulturismi üks loojatest aastal 1946. Samal ajal, kui Joe alustas kulturismi kui spordiala levitamisega, tegeles Ben organisatsiooni rajamisega. Ben Weider Legacy Cupi näol on tegemist tema suurejoonelise mälestusvõistlusega.

Samal võistlusel (võistluse nimi oli Nicole Wilkins Championships) õnnestus Eesti esimesel Pro-võistlejal, Egle Eller-Nabil, teenida 2 aastat tagasi PRO kaart.

Nordic Fitness Expol viiakse läbi ka palju teisi võistluseid ning šõusid. Kõige suuremaks ürituseks on Nordic Pro võistlus, kus tuntumatest tegijatest võistlevad William Bonac ja Alex Fedorov. Lisaks toimuvad Soome meistivõistlused kulturismis ja fitnessis (üle 300 võistleja), Bullfarmi lamades surumise võistlused, Soome lahtised rammumehe võistlused, käesurumine, postitants, mitmed erinevad Fitnessi Workshopid ja palju muud. Expol on väljas mitmekümned tuntud toidulisandite, spordirõivaste ning -varustuste brändid.

Rohkem infot võistluste ja võistlejate kohta ning kiireim info fitness.ee-vahendusel [url=http://forums.fitness.ee/topic/40276-nordic-fitness-expo-2016-7-9-oktoober/#comment-425547]siit.[/url]

Autor: EKFL