4. mai 2018

Eesti kulturismi ja fitnessi koondise avalöök euroopa meistrivõistlustel oli taas edukas

Tänaseks on esimene võistluspäev lõppenud. Võistlustules olid klassikalise kulturismi võistlejad Peep Reinart, Rain Kuusnõmm ning games classic kulturismis käesoleva aasta Eesti Karikavõitja Siim Savisaar. Siim Savisaar tõi Eestile esimese medali, tulles oma kategoorias hõbedale!

Reedel on võistlemas rannafitnessi pikkuskategoorias – 176cm tänavuste Eesti Karikavõistluste võitja Egert Oiov, wellness fitnessi kategoorias – 168 cm Lilian Rannu ja tänavune Eesti Karikavõitja Õnnela Raudsepp ning bodyfitness masters 45+ kategoorias tänavune Eesti Karikavõitja Esta Pilt.

Laupäeval on eelvõistlused naiste fitnessis, kus Eestit esindab ka varasematelt tiitlivõistlustelt medaleid toonud legendaarne Endla Vaher kategoorias +163cm ning pühapäeval loodame teda näha ka finaalis taas Eesti fitnessitraditsioonidele au ja kuulsust lisamas. Lisaks on laupäeval võistlustules meie kulturistid eesotsas meie kõige nimekama tiitlivõistluste medalivõitja ning mitmekordse Eesti meistri Ott Kiivikasega, kes paneb laksud käima kategoorias -85kg ning kategoorias -75kg on laval medalit nõudlemas Raigo Kuusnõmm. Bodyfitnessis võistleb laupäeval Anastasia Jevdokimova kategoorias -172cm.

Pühapäev on bikiinifitnessi pidupäev kus Eestit esindab taas väga suur arv sportlasi. Kategoorias -158cm säravad Merili Jesaar ja Anita Stalmatskaja, kategoorias –160 cm võtab naistega mõõtu Eesti selle aastaste karikavõistluste absoluutne võitja ning seni veel juunioride klassi kuuluv Arida Muru. Bikiinifitnessi kategoorias -162cm võistleb Mariliis Mia Topp, kategoorias -169cm konkureerivad taas omavahel 2017.a. maailmameistrivõistluste pronks Andra Vagur ja tänavune Eesti karikavõitja Signe Kiviselg. Kõige arvukam on Eesti osavõtt kategoorias -172cm kus laval on lausa 5 sportlast: Kadri Tammoja, Kaisa Abner, Mari Pukk, Jane Tammearu ja Ksenia Egorova. Juunioride arvestuses võistleb Karina Polovnikova kategoorias -160cm ning masters kategoorias +163cm Jana Teder ja Tuuli Jürgens.

Eesti delegatsiooni juhib Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu juhatuse liige ning kohtunike komisjoni esimees Ramil Lipp, koondisega on seekord kaasas ka peatreenerina Jaana Junson ning samuti on rahvusvaheliste kohtunikena tegemas keerulist hindamistööd lava ees Eesti Kulturismi ja Fitnessi liidu peakohtunik Liisa Otsus ning rahvusvahelise kategooria kohtunik Eleri Reinart.

Autor: EKFL