22. september 2018

Eesti kulturismi- ja fitnessispordi võidukalt alanud sügishooaeg tõotab taas tulla edukas

Käesoleval nädalal Hiina Rahvavabariigis toimunud mainekatel IFBB Belt and Road rahvusvahelistel karikavõistlustel, kus jagati jooksvaid IFBB eliitdivisioni reitingupunkte ning lisaks parimatele kutseid IFBB Pro liigasse, oli Eesti esindatud soliidselt: delegatsioonijuht, rahvusvahelise kategooria kohtunik Aleksandra Laer, Euroopa meister ning mitmekordne Eesti absoluutne meister, Ott Kiivikas ja Euroopa meister naiste fitnessis, Endla Vaher. Ott Kiivikas võitis oma kategoorias -85kg kulla ning tugevas konkurentsis absoluutkategoorias pronksi. Pronksile tuli ka naiste fitnessi absoluutkategoorias Endla Vaher.

Ka bikiinifitnessi sportlaste hooaja algus on olnud edukas. Septembri teisel nädalavahetusel toimusid Rumeenias IFBB Diamond karikasarja võistlused, kus Janika Aavamägi saavutas bikiinifitnessis kuni 162 cm naiste hulgas tugeva neljanda koha.

Sama sarja Austria etapil St. Pöltenis 13-14 septembril olid esimest korda võistlustules meie IFBB Pro liiga bikiinifitnessi sportlased Helena Mang ja Reet Reimets, kes saavutasid kõrges konkurentsis vastavalt 10 ja 11 koha.

IFBB Pro Liiga on kõrgeima tasemega sportlastest moodustatud eliit võistlussari, kuhu pääsevad vaid kutsetega ning eelnevatel amatööride liiga võistlustel häid tulemusi näidanud ning sellega Pro liiga staatuse välja teeninud sportlased.

Käesoleval nädalavahetusel on Eesti sportlased võistlustules ka IFBB Diamond karikasarja etapil Poolas, Varssavis ning ülejärgmisel nädalavahetusel legendaarsetel Arnold Classic võistlustel Hispaanias, Barcelonas.

Eesti Vabariik tähistab sellel aastal sajandat aastapäeva. Üks riik on nii tugev, kui seda on tema inimesed. Kulturism ja fitness on spordiala, mis aegade jooksul on kasvanud põrandaalusest tegevusest massispordiks, hobiks ja populaarseks elustiiliks.
Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidul on samuti ümmargune juubel: käesoleval aastal toimuvad 50. Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis. Eesti kulturistide ja fitnessi sportlaste tase on tõusnud maailma tippu. Kutsume kõiki, 13. oktoobril Alexela kontserdisaali, vaatama meie parimate etteasteid ning kohtuma Eesti kulturismi ja fitnessi liikumise asutajate, legendaarsete spordiveteranide ning meie säravamate medalivõitjatega.

Edukat sügishooaega!

Autor: EKFL