17. jaanuar 2019

Alfa sõudevõistluse võitis Tõnu Endrekson üllatusmehe Rainar Piiki ees

1000 meetri distantsil läks stardist alates juhtima Endrekson. Ent peagi võttis juhtohjad üle suurüllataja Rainar Piik,
kes vee peal sõudmisega tegelenud ei ole. Piik liikus kõigil tippsõudjatel pikalt eest, ent päris lõpuni esikohta hoida ei suutnud.

Tõnu Endrekson võttis finišispurdiga oma karjääri üheksanda Alfa lõpuajaga 2.45,9. Ta oli sunnitud tõdema, et polnud Rainar Piikist varem mitte midagi kuulnud. „Lootsin, et ta sellise hullumeelse tempoga lõpuni ei kesta, õnneks see nii ka läks,“ tõdes Endrekson.

Vanglateenistust esindanud Piik sai lõpuks teise koha ajaga 2.47,9, edestades siiski 0,2 sekundiga Allar Rajat.

Naistest võttis võidu Liisu Mitt ajaga 3.19,6 Grete Alttoa ja Kärolyn Mäesaare ees. Sügisel emaks saanud Läti tippsõudja Elza Gulbe ei ole veel endisesse vormi naasnud ja lõpetas alles viiendana.

Alfa sõudevõistlus toimus juba 26. korda.

2. märtsil toimuvad Jüri Spordihoones sisesõudmise Eesti meistrivõistlused, mis peetakse 2000 meetri distantsil.

LÕPUPROTOKOLLID: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mpMgNLYtSO0uanHmtLXec7U70-HPG5ryydpsVXO0IIQ/edit?usp=sharing

26. jaanuaril toimub Tallinna Spordihallis taas rahvusvaheline sisesõudmise võistlus Alfa, millest plaanib osa võtta ka hiljuti hiilgava maailmarekordi teinud Joel Naukkarinen.
Kuigi võistlusest võtavad osa ka kõik Eesti sõudetipud, on soomlane siiski favoriit, sest püstitas sügisel sõudemasinal 100 kilomeetri maailmarekordi, läbides selle distantsi ajaga 6:06:06,1.
„See on päris hullumeelne tulemus,“ tõdes Alfa võistluse peakorraldaja Mihkel Klementsov. „Kes sõudeergomeetrit tõmbavad, proovige keskmiseks 500 meetri ajaks saada 1:49,8 ja mõelge, et mees oli võimeline seda keskmist hoidma üle kuue tunni.“
Tallinnas võisteldakse siiski sada korda lühemal distantsil ehk ühel kilomeetril, mis peaks eestlaste šansse tõstma. Klementsovi sõnul peaksid rivis olema kõik meie parimad sõudjad, sealhulgas ka Tõnu Endrekson ja Allar Raja.
„Kindlasti nad proovivad Naukkarinenile vastu saada,“ rääkis Klementsov. „Samas sõidab soomlane ka lühikest distantsi väga kiirelt, kaks aastat tagasi suutis ta Tallinnas poolel maal olla isegi maailmarekordi ajast ees.“
Võistlejate täpne nimekiri veel selgub, sest Alfale saab registreerida kuni 23. jaanuarini. Lisaks sõudjatele on oodatud osalema ka kõik harrastajad, sest võistlusklasse jagub rohkelt. Võistlustele saab registreerida aadressil alfarace.ee.
Alfa sõudevõistlus toimub tänavu juba 26. korda. Juba aastaid on tegu ühe suurima osalejate arvuga sisevõistlusega Eestis, kus starti tuleb üle 400 võistleja. Eelmisel aastal võitis meeste sõidu Valgevene sõudelegend Pavel Šurmei.
Alfa 2019 algab 26. jaanuaril eelsõitudega kell 11, finaalide algus on kell 15.

Lisainfo:
Mihkel Klementsov
Võistluste peakorraldaja
5158 315
mihkel@concept2.ee

[url=https://www.gym.ee/cats/kardiotrenazoorid/]NB! Uue Concepti leiad siit![/url]

Autor: Mihkel Klemetsov