17. detsember 2019

EESTI KULTURISMI JA FITNESSI LIIT TÄNAS 16. DETSEMBRIL AASTA PARIMAID SPORTLASI

Sportlaste paremusjärjestus selgitati välja võistluste tulemuste põhjal ning vastuvõtule oli kutsutud iga võistluskategooria 2019. aasta Eesti parim sportlane.

Parimad masters vanuseklassi sportlased olid seekord Jana Teder, kes on ka käesoleva aasta mastersite maailmameistrivõistluste bikinifitnessi kuldmedali omanik ja Andrei Abrossimov, kes tuli Eesti meistrivõistlustel esikohale masters kulturismis.

Parimaks lastefitnessis sai karika- ja Eesti meistrivõistluste võitja Sofia Zapalova.

Parima meesnoorsportlase tiitli sai 2019. aastal rannafitnessi võistleja Rasmus Klaos, kes on 2019. aasta juuniorite rannafitnessi Eesti meister.

Parima naisnoorsportlase titli sai Amani Kiivikas, kel on 2019. aastast ette näidata Eesti karikavõistluste II koht ja Eesti meistrivõistluste I koht juuniorite bikinifitnessi kategoorias. Samuti oli Amani edukas juuniorite maailmameistrivõistlustel, tulles oma vanusekategoorias finaalikohale.

Parima meesjuuniori tiitli sai seekord Sven Parveots, kes saavutas Eesti Karikavõistlustel juuniorite kulturismis I koha.

Parimaks naisjuunioriks sai Karina Polovnikova, kes on teinud imelise hooaja – euroopa- ja juuniorite maailmameistrivõistlustelt on koju toodud kuldmedalid.

Naiste bodyfitnessis oli 2019. aasta edukaim Liis Org, tuues euroopa- ja maailmameistrivõistlustelt koju 2 pronksmedalit.

Naiste fitnessi parimaks tunnistasid punktid taaskord Karina Polovnikovat.

Parim wellness fitnessis oli seekord Lilian Rannu, kes Eesti lisaks meistrivõistluste kullale masters vanuseklassis ja II kohale naiste kategoorias tõi Eestile mastersite maailmameistrivõistlustelt pronksmedali.

Parimaks bikinifitnessis tituleeriti väga eduka hooaja teinud Agne Kiviselg, kes on IFBB Elite Rankingu edetabelis maailma kolmas.

Fitmodeli kategoorias oli edukaimaks särav Mailys Luigend, parima kulturisti tiitli sai seekord Raigo Kuusnõmm.

Klassikalises kulturismis olid kõrgeimad tulemused käesoleval aastal Ramil Lipp’il, classic physique kategoorias oli parimaks Egert Oiov.

Rannafitnessis tegi 2019. aastal tugevaimad tulemused Rait Vahermets, kes tuli kevadel karikavõitjaks.

Parima mees-sportlase tiitli sai seekord Ramil Lipp, parimaks nais-sportlaseks tunnistati Karina Polovnikova.

Lisaks selgitati välja 2019. aasta võistlejate tulemuste põhjal parim klubi, milleks oli taaskord Sparta spordiklubi.

EKFLi kohtunike komisjon valis Aasta kohtunikuks Ivar Mikk’u, Aasta treeneriks sai EKFLi treenerite komisjoni hääletusel Ramil Lipp. Aasta toetaja auhinna sai Märt Osula, kes on 2019. aastal olnud Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidule suureks abiks ja taustajõuks.

[pilt=15109]

Autor: Janika Koch-Mäe