17. november 2014

Karm tõde, miks suur osa inimestest ei arene…

Teate miks te ei saavuta loodetud arengut?

Tuleb tuttav, sa seisaksid autoga justkui kohapeal, aga rattad käivad all ringi ja ei suuda kuhugi suunas liikuma saada?

Huvitav miks sinu näitajad ja arengutase on täpselt samasugused, nagu 6-12 kuud tagasi?

Suures osas ongi see põhjuseks, mida sa just praegusel ajahetkel tegemas oled.

Siin, praegusel hetkel lugedes seda veebilehte, see ongi põhjus, miks sa kuhugi ei arene.

Miks ja kuidas?

Sellepärast, et sa oled sel nädalal viibinud juba vähemalt 10-12-l erineval treeningualasel veebilehel, kus kinnitatakse, et just nende lehel on parim ja õigeim treeningualane informatsioon.

Ilmselt tunned juba pikemat aega, et informatsiooni on sedavõrd palju, et ei tea enam mida või keda uskuda.

Sa ei ole enam kindel milleski, kas seada oma treeningplaane päikesetõusu, Einsteini relatiivsusteooria, aastaaegade, 5×5-e või hoopis Prilepini tabeli järgi. Samuti ei ole sa enam kindel, kas positiivsel kaldel surudes oleks parim kaldenurk 27,6 või hoopis 31,4 kraadi.

STOPP, AITAB!

Lõpetage lugemine.

Tegelikult ma tahan, et sa ei tuleks enam kunagi sellele veebilehele tagasi. Tule tagasi üksnes siis, kui see on ainus või üks vähestest treeningualastest veebilehtedest, kus sa informatsiooni käid otsimas.

Ma ei räägi nii sellepärast, et ma teie toetust ei hindaks. Uskuge, olen teile oma lehe külastamise eest väga tänulik, aga ma tahan teid ka aidata. See, kui igal kuul käib minu veebilehelt läbi pool miljonit inimest, kuid see külastus kedagi oma eesmärkide poole ei aita on ka mõttetu. Lihtsalt, kui te käite lehelt lehele ja loete erinevaid, tihtipeale täiesti vastuolulisi nõuandeid, see ei vii teid lõppude lõpuks kuhugi. Võite kindlad olla, et te ei jõua kaugele, kui seda teed käima hakkate.

Kuus miljonit treeningualast veebilehte, mida lugeda: valige üks ainus, mida järgida

Valige üks treener, spetsialist, mentor, keda kuulate ja järgite. Üks asjatundja, kes on oma teooriat praktikas läbi tulemuste tõestanud. Kuulake teda ja tehke täpselt nii, nagu tema ütleb. Ärge küsige, ärge kahelge ja kahtlustage tema seisukohti ja lähenemist. Ärge kurnake ennast teiste arvamustega. Lihtsalt tehke nii nagu ta teile ütleb või ette kirjutab, vähemalt pool aastat järjest. Seejärel räägime edasi.

Kui te olete mõne veebilehe fänn või lugeja, siis uskuge seda, mis seal soovitatakse ja ärge raisake aega veel 23-lt veebilehelt informatsiooni kogumisele. Uskuge mind, nii jõuate oluliselt kiiremini oma eesmärkideni. Kui te usute DeFranco teooriaid, palun järgige seda, usaldage Wendleri mõtteid ja praktikat, palun või kummardate hoopis Westside´i, miks mitte. Suurepärased teooriad, treenerid ja koolkonnad, kes ei räägi teile valet juttu.

Aga, ärge minge nende käest küsima, kas see oli õige, mida mina teile soovitasin ja ärge tulge ka minu käest kontrollima, kas see on õige, mida nemad teile soovitasid. Kui selline stsenaarium käivitub, siis olete ebaõnnestumisele määratud ja edutusele orienteeritud. Need, kes nii talitavad on koguaeg sama suured ja ei liigu suurt edasi ka oma jõunäitajates. Tegelikult mind isegi päris pahandab, kui minu poole sedasorti palvetega pöördutakse. Sellised kõhklejad ja kahtlejad kõigis ning kõiges peaks oma energia üldse mujale suunama, kuna treening saab olema viimane, kus nad edu saavutavad.

Kiired käed on õnnelikud ja edukad käed.

– Sinu ema

Teate, keda saadab jõusaalis treeningutel edu?

Neid, kellel on kiire elutempo.

Resultatiivsed on need, kellel pole aega, kannatust ja tahtmist päevad läbi internetis kõikvõimalikus erinevas treeningualases informatsioonis tuhnida. Neil on üks lähenemine, millesse nad usuvad, millele pühenduvad tõsiselt, kahtlusteta ja raske tööga.

Kõik, kes on treeninud kakskümmend aastat minu, Cosgrove´i või mõne teise eksperdi kavade järgi on saavutanud edu ja tulemusi, sest need kes on kavade tellijad on olnud järjepidevad ning ilma igasuguste küsimusteta ja kõrvalekalleteta meie ettekirjutusi järginud. Ma arvan, et suur osa klientidest, keda olen juba alates 1994. aastast treeninud ei ole treeningust suurt üleüldse lugenud. Nad teevad nii, nagu neile soovitan ja ütlen, seda lihtsalt sellepärast, et neil ei olegi aega kahelda, nad on kiire elutempoga. Nad ei vaeva päevad läbi internetis oma pead selle üle, milline on parim jaotus või progresseerumise viis.

Huvitav on veel see, et kliendid, kes teevad elus oma erialal korralikku raha on ka need, kes saavutavad minu kavade järgi treenides parimaid tulemusi. See on nii ilmselt kahel põhjusel. Esiteks, see kes oskab raha teha, see on ilmselt ka edasipürgiv inimene üleüldse. Teiseks, need inimesed on enamasti nii hõivatud, et neil ei ole aega Facebookis passida ja meeletute treeningblogide pidamisega tegeleda. Asi on nii, et nemad annavad mulle tšeki, mina neile programmi, millele nad tulemuslikult pühenduvad ning mõlemad pooled on kokkuvõttes rahul.

Ärge muutuge kinnisideeliseks

Selleks, et saavutada tulemusi, millest unistate, selleks tuleb muuta treening üheks osaks oma elust, mitte kujundada treening terveks oma eluks. Peale treeningu on ka muu elu, teil peaks olema ka teised hobid ja huvid. Te ei saa kinnisideeliselt koguaeg, 24/7 mõelda oma treeningust, vastasel korral hakkate lihtsalt oma eesmärkide ja unistuste saavutamisele vastu töötama. Sööge, kui tunnete, et vajate energiat, minge enam-vähem õigel ajal õhtuti magama, treenige tugevasti 3-4 korda nädalas jõusaalis ning kombineerige see aktiivse puhkusega. Ja ongi kõik, nii lihtne see ongi.

Muutke need asjad oma elu rituaalseks osaks ja te ei pea enam oma pead iga päev meeletult murdma. Teil on ka teisi asju, millele keskenduda, nagu lapsed, isiklik elu, hobid, töö ja tulevik. Elu ei seisne ainult selles, kuidas oma treeninguid ikka ja veel paremini üles ehitada, kuidas veel kiiremini areneda jne. Proovige nendele mõtetele kulutada mitte üle paari tunni päevas.

Allikas: [url=http://jasonferruggia.com/your-lack-of-progress/]jasonferruggia.com[/url]

Autor: Janar Rückenberg (tõlge)