4. juuli 2016

Tunne Eesti tegijat: Fit Model 2016 absoluutne karikavõitja Aleksandra Laer.

Mis alaga Sa tegeled, kaua oled sellega tegelenud?
FitModel on IFBB poolt ellu kutsutud täiesti uus spordiala. Käesolev aasta on selle ala esimene hooaeg. Fitmodel võistluskategoorias on liidetud sportlik ilu, glamuur ja show. Kohtunikud hindavad üldist toonust, sportlikku välimust ja treenitust. Vähem rõhku pannakse lihaste suurusele ja kuivusele. Naiste puhul hinnatakse esmajoones proportsioone ja üleüldiselt kaunist välimust.

Mis on teised spordialad läbi aegade, millega oled tegelenud?
Kooliajal tegelesin kergejõustiku ning sport- ja iluvõimlemisega. Lisaks olen professionaalsel tasemel tegelenud tantsimisega.

Mis on Sinu suurimad sportlikud saavutused siiamaani?
Minu parimad saavutused seni on olnud Bikini Fitnessis 2014 Eesti meistrivõistlused – 2 koht, 2015 eesti Karikavõistlused – 2 koht, 2015 Olympia Amateur – 10 koht ja loomulikult esimestel Eesti Karikvõstlustel FitModel absoluut kategooria võitmine.

Kuidas Sa jõudsid antud alani (kes tutvustas, kuidas tekkis huvi)?
Tee alani oli väga lihtne ja loomulik. Alustasin Bikini Fitnessiga aastal 2012. Ja, kui tutvustati Fit Modelli kategooriat, siis mõtlesin, et see ala sobib minule, kuna ei nõua suurt lihasmassi ja võimaldab jääda loomuliku naiselikku eesteetika piiridesse. Paljud endised konkurendid ja tunnustatud treenerid soovitasid samuti mul võistelda FitModeli kategoorias. Olen neile soovituste ja toetuse eest väga tänulik.

[pilt=13004]

Kuidas hindad antud ala populaarsust tulevikus?
Usun, et FitModel võistlused saavad olema väga populaarsed, kuna lisaks sportlikule vormile on võimalik neidudel ja naistel demonstreerida ka soengu, õhtukleidi ja ehete ilu läbi lavalise liikumise dünaamika.

Mis on antud ala varjuküled või negatiivsemad pooled?
Antud alal varjukülgi ma praegu küll ei näe. FitModeli kategoorias ei nõuta ei suuri lihaseid (suurte raskustega töötamist) ega liigset kuivust (ranget ja pikka dieeti). Kõik, mis vajalik, on saavutatav mõõduka treeninguga ja tasakaalustatud dieediga. Väga loodan, et nii see jääb ja hindamiskriteeriumid ei muutu.

Milline näeb välja Sinu igapäevane toitumine?
Toitun tervislikult, mõistlikult, vahel isegi igavalt. Ülemäärase dieediga ma ennast ei piira. Leian, et spordiga tegelemine ja kõik sellega kaasnev peab olema eelkõige ja igas mõttes tervislik. Kuna olen ise personaaltreener ja õpetan oma kliente muuhulgas tervislikult toituma, siis proovin ka ise järgida seda, mida ma teistele õpetan.
Jalgin kalloraaži, mida soovitan ka teistele. Söön 5 korda päevas, kuna see sobib minu kehatüübile. Ja mis siin pattu salata, vahel premeerin ennast ka klaasi veini või mõne maiustusega.

Kas ja kui palju tarbid toidulisandeid?
Pidevalt tarbin Omega 3-6-9, magneesiumit, c-vitamiini, BCAA ja aminohappeid. Võistlusteks ettevalmistamisel ja võistluste ajal lisan kompleks vitamiine, glutamiini jms.

Millised on Sinu eesmärgid tulevikuks?
Lähim ja suurim eesmärk on kaitsta tiitlit sügisestel Eesti meistrivõistlustel ja sealt edasi osalemine MM ja Arnold Classicul.
Lisaks on minu eesmärgiks treenerina viia mõni oma õpilane samuti auhinna väärilisele kohale.

[pilt=13005]

Mis on sinu nõrgeim/tugevaim külg/küljed?
Minu tugevaimaks ja samal ajal ka nõrgeimaks küljeks on minu töökus ja vastutustundlikkus. Võin ennast surnuks töötada. Arvestades, et mul on füüsiline töö, läheb see mulle väga kalliks maksma. Seetõttu jääb vahel jõudu puudu enda treenimiseks.

Kust Sa ammutad energiat ja motivatsiooni, et treenida ja toituda ning hakkama saada igapäeva kohustustega?
Minu töö ja minu kliendid motiveerivad mind. Mulle meeldib olla neile heaks eeskujuks. Energiat ammutan lähedastelt inimestelt ja kodust. Mulle meeldib väga magada ja tegeleda oma hobbidega nagu lugemine, tantsimine, reisimine ja muud mõnusad asjad.

Kuidas sa lõõgastud/puhkad?
Lõõgastun lugedes, kinos käies ja kodus olles.

Mida Sa soovitaksid alles antud alaga alustavatele proovijatele?
Uskuda endasse ükskõik, mis teised teie unistusest ei arvaks. Alati leidub keegi, kes annab head nõu ja toetab. Leidke see inimene enda jaoks ja tegutsege.

Mis on Sinu moto?
Do it for yourself. Only you can define your limits.
Vaata ka Aleksandrast [url=https://www.youtube.com/watch?v=Aj6wNTbqEk0&feature=youtu.berais]VIDEOT[/url]

Autor: Fitness.ee