5. oktoober 2016

ROHE – MIX ( CocoVi )

BANAANIJAHU
Tegemist on jahuga mis on valmistatud punastest banaanidest. Seega annab see meile rikkalikult beeta-karoteeni mis on vajalik silmade, naha ja immuunsüsteemi tervise jaoks. Lisaks beeta-karoteenile sisaldab banaanijahu rikkalikult kaaliumi, c-vitamiini, vitamiin B6-te, magneesiumi, kaltsiumi,rauda ja natuke kiudaineid.

NISUORAS
Nisuoras saadakse nisuseemnetest ja võrsetest. Hoolimata sellest, et tegemist on nisusaadusega on ta täiesti gluteenivaba. Nisuoras on tõeline toitainepomm, mis sisaldab rohkem kui 90 mineraali ja suurel hulgal teisi organismile vajalike toitained, sh aminohappeid arginiini, proliini, seriini, türosiini ja tsüstiini, lisaks on nisuorasejahus suurel hulgal A-, K- ja E -vitamiini. Ka sisaldab jahu C-vitamiini, koliini, tiamiini, riboflaviini, püridoksiini, niatsiini, pantoteenhapet, biotiini, lükopeeni, beetakaroteeni, luteiini ja foolhapet. Nisuorase pulber sisaldab rohkesti klorofülli, millel on ka teadaolevalt mitmesuguseid tervistavaid mõjusid aidates keha puhastada mitmesugustest mürkidest. Nisuorase pulber on rikas toitainete poolest ja selles sisalduvad kiudained soodustavad seedimist ning parandavad toitainete imendumist peensooles, takistades aneemia teket ja tõstes energia taset.

SPIRULINA
Spirulina sisladab endas keskmiselt 60% valku ning kõiki aminohappeid. Tegemist on sini-rohe vetikaga. Aminohappelise profiili poolest on sprirulina taimsetest valguallikatest üks väärtuslikemaid. Spirulinas on mitmeid kasulikke rasvu, umbes 7 %, ning lisaks leidub selles erinevaid b-grupi vitamiine. Lisaks c- vitamiini ning rasvlahustuvaid D-, A-, ja E- vitamiine. Mineraalidest on spirulin kaaliumi-, kaltsiumi-, kroomi-,vase-, magneesiumi-, mangaani-, fosfori-, seleeni-, naatriumi- ja tsingirikas. Eraldi tasub märkida, et kaltsiumit on spirulinas ligikaudu 20 korda rohkem kui piimas. Roheline värvus näitab seda, et ta sisalab lisaks kõigele eelnevale veel mitmeid kasulike fütotoitaineid, sealhulgas beetakaroteeni, klorofülli jne. Nagu eelnevalt mainitud sis klorofüll on suureks abiks kehast mürkide välja viimisel.

KLORELLA
Klorella on rohevetikas. Esialgu ja süvenemata tundub, et spirulina ja klorella puhul tegu sisuliselt sama asjaga. Tegelikult on siin nii mõnigi erinevus. Alustuseks välimus. Nimelt Klorella on rohevetikas. Spirulina see-eest aga sinirohe vetikas. Kuna klorella on rohkem roheka värvusega saame teha järelduse, et ta sisalab rohkem klorofülli. Tänu sellele on klorella võimsam mürkide väljutaja. Ei saa me üle ega ümber sellest klorofüllist. Seega leian, et klorofülli olemus ja kasutegurid vajaksid pisut laiemat lahti seletamist. Klorofülli kutsutakse taimede vereks, kuna tema molekuaarne struktuur ning keemiline koostis on sarnased inimese verele. Vere hemoglobiin koosneb süsinikust, vesinikust, hapnikust ja lämmasikust, mis on kogunenud raua aatomi ümber. Klorofülli koostis on sama ainsa erinvusega aatomi osas, see on nimelt magneesium. Klorofüll aitab vererakkudel hapnikku terves kehas transportida, samuti vähendab ta kantserogeenide sidumist maksa ja muude organite DNA külge.

Klorofülli omadused:
* võitleb vabade radikaalidega
* vabastab toksiinidest
* stimuleerib punavereliblede tootmist
* aitab kaasa vereringele
* kiirendab haavade paranemist

Kokkuvõtteks, on tegemist verd ehitava ainega. Pole siis ime, miks treenerid/sportlased üle maailma klorofülli eri vorme tarbivad.
Kui nüüd tulla tagasi klorella juurde siis klorella sisaldab organismile rohkelt väärtuslike aineid. Näiteks kaheksateistkümmet aminohapet, sealhulgas on ka neid, mida inimese organism ei suuda ise sünteesida. Lisaks mineraalid, vitamiinid.

AHVILEIVAPUU
Tegemist on ahvileivapuult saadava vilja pulbriga. Ahvileivapuu vili sarnaneb välimuselt väikesele kookospähklile ja on üks suurima mikrotoitainete sisaldusega puuvili maailmas. Toon mõned näited. Kui mustikaid peetakse üheks suurimaks antioksüdantide allikaks siis ahvileivapuu viljas on 6 korda rohkem antioksüdante.
Sama võrdluse saan tuua apelsini ja banaaniga. Apelsini suur c- vitamiini sisaldus on teada tuntud, kuid jällegi, ahvileivapuu vili sisaldab c- vitamiini 6 korda rohkem. Kui me räägime kaaliumist, siis esimene mõte on banaan. Paraku teeb ahvileivapuu vili silmad ette ka banaanile ja seda jällegi kuue kordselt.
Ahvileivapuu vili sisaldab rohkesti kiudaineid, rohkem magneesiumi kui kookosvesi. Ligi 2 korda rohkem kaltsiumi kui piim. 66% rohkem rauda kui spinat. Millest me räägime ?:D

Kui ma nüüd peaksin selle kogu kompoti kuidagi kokku võtma, siis pean tunnistama, et seda artiklit kirjutades olen juba sattunud vaimustusse. Mitte, et mulle endale köögiviljad, puuviljad ei maitseks. Süüa mulle meeldib ja samuti teha. Samas peab tõdema, et vaevalt mina ja lugejad iga päev 100% oma vitamiinidest/mineraalidest ära katame. Ka kõige püüdlikumad meist. MIna igatahes võtan selle toote tarbimisse ja tuginedes saadud infole julgen ilma proovimata seda soovitada.

Toode on saadaval [url=http://fitshop.fitness.ee/tervisetooted/0/readmore/1630/?utm_source=fitness.ee&utm_medium=social&utm_content=rohe-mix%20Peep]FITSHOPIS[/url]

Autor: Peep Reinart