Retseptid

TOIDUBLOGI: Maca-banaanileib

Banaanileib ei ole meil nii tuntud kui mujal maailmas. Nii mõneski riigis on tegu klassikaga. See retsept on gluteenivaba versioon klassikalisest banaanileivast, millele lisab toiteväärtust ja maitset maca pulber. Proovi ja imesta!

Retseptid  |   |  tekst:  |  fotod:  |  Kommenteeri

KOOSTISOSAD:
Banaan 250g
Muna 110g
Täistera kaer gluteenivaba (Provena) 100g
Tatrajahu 60g
Mandlijahu 40g
Kookosõli (Leader) 40g
Maca pulber (Leader) 40g
Mesi 40g
Mandlipiim 100ml
Kaneel 2tl
Kardemon (jahvatatud) 1/2 tl
Sool 1/2 tl
Küpsetuspulber 1 tl

Mandlilaaste ja banaaniviile kaunistamiseks (valikuline)

VALMISTAMINE:
1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
2. Purusta kahvliga banaanid, lisa munad, mesi, mandlipiim ja kookosõli. Sega ühtlaseks.
3. Sega ülejäänud koostisosad teises kausis ja kombineeri kuivainetega.
4. Määri 24x10 leivavorm kookosõliga ja tõsta taigen sinna sisse. Soovi korral kata leib banaaniviilude ja mandlilaastudega.
5. Küpseta 40 minutit, kuni banaanileib on saavutanud kuldse värvuse.

TOITEVÄÄRTUS: 1/10 leivast = 1 paksem viil
190 Kcal
8g Rasv
5g Valk
22g Süsivesik
4g Kiudained



Fitness.ee avaldatud teksti-, foto- ja videomaterjalide kopeerimine on lubatud ainult Robocop OÜ kirjalikul loal. Materjalide loata kasutamise eest esitatakse arve. Loa saamiseks palume pöörduda: toimetus@fitness.ee

 

PORGANDITOIDUD: Lihtsad maapähklibatoonid

Retseptid | 

Kogus: 6 batooni Koostisained * 160 g kaerahelbeid * 125 g maapähklivõid * 100 g kivideta datleid * 25 g …


PORGANDITOIDUD: Paleo ja toorvegan piparkoogid

Retseptid | 

Kogus: 1 päts Koostisained * 300 g kivideta datleid * 150 g indiapähklivõid * 2½ spl kookosjahu * 2 spl Rawsom…


PORGANDITOIDUD: Vegan piparkoogi proteiinipuder

Retseptid | 

Kahele Vaja läheb: * 100 g kaerahelbeid * kaerapiima * 5 spl kookoskoort (soovi korral) * 10 g…