14. mai 2018

Kuidas siis ikkagi neid lihaseid kasvatada?

1. Treeni raskustega ja keskendu trenazööride asemel vabadele raskustele (hantlid, kangid).
Paljud jõusaali masinatest isoleerivad suurema osa lihastes suunates harjutuse vaid konkreetsetele lihastele. Sellel on nii positiivseid kui ka negatiivseid aspekte. Hea oleks oma treeningutes õpetada keha ka liikuma ja kaasama töösse rohkem lihaseid. Vabade raskuste korral võtad töösse oluliselt rohkem lihaseid.

2. Pane enda vaim valmis raskeks trenniks!
On aeg õppida pingutama. Niisama trennis KÄIMINE ja liigutuste läbi tegemine erilisi tulemusi ei anna.

3. Jälgi oma edusamme ja progressi nädalast nädalasse.
Pidevaks arenguks peab iga nädal jälgima oma tulemusi treeningutel. Nädalast nädalasse on vaja tõsta treeningraskusi või suurendada korduste arvu. Tee seda kõike kannatlikult ja ettevaatlikult. Abiks on treeningpäevik.

4. Ära treeni üle!
– Rohkem ei ole kindlasti parem.
– Ületreening = 0 lihaskasv!
– Lihas kasvab, siis kui sa puhkad!
– Raskest trennist ei ole kasu, kui sa sellest ei taastu!

5. Söö rohkem ja sagedamini!
Ilma õige ”kütuse” ja ”ehitusmaterjalita” pole võimalik lihaseid kasvatada.

6. Söö rohkem valku.
Kolmest põhitoitainest (valgud, süsivesikud, rasvad) on valgud põhilised, mis osalevad lihaste ehitamise protsessis. Valku leidub igas sinu keha 30 miljardis rakus ja selle peamine roll on ehitada ja parandada kudesid. Ilma piisava koguse valguta ei ole kehal võimalik piisavalt lihast kasvatada!

7. Tarbi parajalt vett!
Inimesed arvavad, et nad joovad piisavalt vett. Tegelikult joovad hästi vähesed piisavalt vett. Pane tähele,kui palju sa iga päev vett jood ja sa üllatud, kui vähe sa tegelikult seda teed. Piisava koguse vee joomine on samuti oluline lihaste kasvatamise juures. Lihased koosneved 70% veest. Tee sellest järeldused.

8. Järjeidevus maksab!
Tulemusi saavutavad vaid sihikindlad ja järjepidevad. Kiiresti ei saavuta jõusaalis midagi. Lihaste kasvatamine on aeglane protsess ja nõuab kannatlikust. Tööd on vaja teha järjest ja aastaid!

Autor: Fitness.ee