26. veebruar 2019

Tunne Eesti tegijat: Aimar Kuusnõmm

Vanus: 28
Pikkus: 171cm
Kaal: 83-85kg

Kuidas jõudsid jõutõstmise juurde: Alustasin 2005a. Olin siis 15 aastane. Kuna mul kolm venda ja naabripoiss Rait Sagor juba tegelesid sellega siis ma ei saanud ju kehvem olla ja ükskord läksin Gunnariga koos trenni kaasa, et proovida mis teevad. Esimesel trennil sai lamades surumist proovitud. Kang liikus küll nagu sõudekoondises aga ülesse surusin tol korral 65kg. Sealt edasi olen treeninud Jaan Salu juhendamisel.

Suurim saavutus: Arvan, et 2008 noorte MM kuld koos maailmarekordiga. Kuigi sportlasena arvan, et alati on veel paremad tulemused ees.

Teised spordialad, millega olen tegelenud: Enne jõutõstmist tegelesin kooli kaudu veidi kergejõustikuga. Just sprindi alad olid head. Enne jõusaali proovisin ka jalgpalli kuuaega. Seltskond ei olnud nii sõbralik ja sinnapaika see jäi. 2010 sai korra Taavi Kooviti all kulturismi proovitud aga jäin ikka jõutõstmise peale. 2016 käisin aasta aega tai poksi trennis Ahti Pikkuri juhendamisel. Oli väga hea vaheldus ja andis palju lisa motivatsiooni ja soovitan kõigile.

Mis Sind motiveerib? Eks trennist on saanud elustiil ja igapäev tahan ikka tugevamaks saada. Alati on mingi tulemus mida tahan ületada. Või konkreetne võistlus milleks valmistun siis alati tahan paremat tulemust.

Kuidas lõõgastud? Ega väga ei oskagi lõõgastuda. Kodus vahel filme vaadates on hea puhkus.

Kirjelda enda igapäevast toitumist, milliseid põhimõtteid jälgid: Ega ma väga ei jälgi aga üritan jälgida, et valgud täis sööks. Kindlasti vaatan, et toidukordasi vahele ei jääks.

Mis on sinu lemmiktoit: Lemmik toit sõltub täitsa tujudest. Enamasti on selleks ikkagi pasta. Toitude osas ma väga valiv pole.

Kirjelda oma treeninguid: Trenne mulle meeldib teha kavade järgi. Enamasti saadab kavasi Jaan Salu. Eelmisel hooajal tegin Sheiko kava mis tundus mulle variandina kas tugevaks või vigaseks. Trenni mulle meeldib teha üksinda kõrvaklapid kõrvas ja raskem muusika mängib. Aga ka lahe on kui sama ala harrastajad ühel ajal trennis. Trennid jaotatud enamasti põhiharjutuste järgi ja siis lisaharjutused juurde. Võistlusteks valmistumine algab tavaliselt põhja „ladumisega“ ehk mahu treeningutega. Hiljem jõu treeningud kus kordused veidi väiksemad ja enne võistlust tuleb juba veidi raskuste ja alla tagasi, et võistlusteks ära ei väsi.

Milliseid toidulisandeid tarbid: Peale trenni olen ikka saunas prote sheigi joonud. Enamasti aminohapped ja kreatiin.

Eeskujud: Otseselt nimesi küll välja tuua ei oska aga ilmselt kasutan inimesi kes mind ümbritsevad.

Kolm soovitust neile, kes soovivad paremasse vormi saada
• Tulge trenni. Mugavustsoonist on vaja välja tulla. Peale trenni on alati megahea tunne ja rahulolu..
• Kui tahta tugevaks saada siis jõutrennist ei tohi puududa kükk. Ei mõtle siin kohal pool kükke ega tagumik vastu maad kükke vaid korralikke täis kükke.
• Olge järjepidev. Ärge andke kohe alla kui miski ei õnnestu.

Autor: Fitness.ee