10. september 2019

Tunne Eesti tegijat – Kady Pärnaku

Nimi: Kady Pärnaku
Vanus: 31. aastane
Pikkus: 168 cm
Kaal: keskmiselt 60 kg — võistlusvormis alla ja võistlusvälises vormis üle selle ????

Kuidas jõudsid oma spordiala juurde?
Fitnessi- ja kulturismimaailma tutvustas mulle treener Janika Aavamägi, kelle juurde jõudsin 2018. aasta sügisel sooviga hakata tõsisemalt ning tulemuslikumalt tegelema jõusaalitreeningutega.

Nägin mõne kuu jooksul Janika juhendamisel kõrvalt Team BlueDiamondi kaunitaride ettevalmistust sügishooajaks ning mõistsin, et bikiinifitnessiga tegelemine oleks midagi minule.

See ala on nii võrratult kaunis — tugev, naiselik, õrn ja graatsiline.

Mõeldud-tehtud — 2019. aasta kevadel astusin esimest korda lavale. Täna julgen rahulolevalt öelda, et see oli ainuõige otsus.

Ma armastan seda elustiili ja naudin laval olemist.

[pilt=14912]

Suurim saavutus?
Praegu olen ma võistelnud bikiinifitnessis ühe hooaja ning ma siiralt loodan, et mu suurimad saavutused on veel ees (-:

Iga võistlus on olnud omas võtmes meeldejääv ja leidnud minu südames erilise koha, kuid esile tõstaksin suurimaid emotsioone pakkunud Eesti Karikavõistluse II koha ja Sweden Grand Prix II koha.

Kindlasti ei saa mainimata jätta suurepärast võistluskogemust Euroopa meistrivõistlustelt kulturismis ja fitnessis Hispaania kuurortlinnas Santa Susannas.

[pilt=14911]

Teised spordialad, millega oled tegelenud?
Ma olen loomu poolest väga aktiivne ja väljapoole elav inimene. Seega olen elu jooksul vaimustunud erinevatest spordialadest.

Lapsepõlves tegelesin peamiselt jooksualade, kõikvõimalike pallimängude, kergejõustiku ja rahvatantsuga.

Täiskasvanueas olen käinud aktiivselt poksitrennis, teinud jooksutrenne, sõitnud siseratast ning osalenud erinevates rühmatreeningutes.

[pilt=14909]

Mis Sind motiveerib?
Mulle meeldib igas valdkonnas ennast arendada ning oma tegevustes olen alati tulemustele suunatud. Sealjuures on oluline, et säiliks põnevus ja väljakutse, kuna mulle meeldib tegutseda mugavustsoonist väljaspool.

Kõige motiveerivam on minu jaoks näha väikeste endale püstitatud eesmärkide täitumist ning tegeleda sellega, mis mind rikastab — vaimselt ja/või füüsiliselt.
Kuidas lõõgastud?
Minu lõõgastus on sport, maalimine, reisimine ja metsaradadel seiklemine — kõik see, mis viib mind eemale.

Ma ei ütle iial ära ka pikast unest, heast massaažist ning korralikust Soome või suitsusaunast.

[pilt=14910]

Kirjelda enda igapäevast toitumist, milliseid põhimõtteid jälgid
Minu igapäevane toit tuleb koduköögist, valmistan oma toidu ise toormaterjalist.

Poes toiduaineid ostes eelistan kvaliteeti kvantiteedile ning üritan oma menüü hoida võimalikult mitmekesise.

Toidu suhtes ma valiv ei ole ning söön kõike, mis mulle maitseb. Mul on köögis alati olemas munad, looma- ja linnuliha, kala ning mereannid, puu- ja aedviljad, kaerahelbed, riis, tatar, kinoa, pasta, leib ning erinevad seemned ja pähklid.

Kuna loomsed piimatooted on minu laualt väljas, siis olen need asendanud erinevate riisi-, kaera-, mandli- ja kookospiimatoodetega. Minu jaoks on oluline, et saaksin toidust vajalikud makrotoitained kätte, et toetada tervist, treeninguid ja arengut.

Kalorsust jälgin võistlusteks valmistumise ajal üsna täpselt, võistlusvälisel perioodil ma sellel näpuga nii pingsalt järge ei aja.

[pilt=14913]

Mis on sinu lemmiktoit?
Kas keegi ütles jäätis? Jah, jäätis on minu suur lemmik!

Tänaseks tarbin piimavalguallergia tõttu klassikalise koorejäätise asemel küll riisijäätist, kuid maitseb sama hästi. Eriti maitsvaks teevad selle veel kodus küpsetatud krõbedad vahvlid ning aiamaalt korjatud vaarikad on nagu kirsiks tordil.

Lisaks, olen maal kasvanud laps ning kõik, mis tuleb vanavanemate köögist ja sahvrist, on minu laual alati väga oodatud.

Eraldi tooksin välja Vahemere köögi oma rikkaliku kala- ja mereannivalikuga, mis kuulub vaieldamatult minu lemmikute hulka.

Kirjelda oma treeninguid
Minu jõusaalitreeningud on aastaringselt neli või viis korda nädalas, olenevalt treeningtsüklist ja intensiivsusest. Nädalas treenin minimaalselt korra läbi kõik vajalikud lihasgrupid.

Treeningkava kohaldame vastavalt arengule, hetkel jaotub see:
1. Selg;
2. Rind, õlg;
3. Reied, tuhar;
4. Selg, õlg, käed;
5. Reied, tuhar.

Kuna ma liigun igapäevaselt üsna palju, siis lisaaeroobse treeningu osakaal on muutuv ning sõltub suuresti paika pandud individuaalsest võistlusgraafikust.

Aeg-ajalt käin meeleheaks vanadel radadel ehk poksitrennis ning olen õppinud hindama jooga võlusid.

[pilt=14907]

Milliseid toidulisandeid tarbid?
Toidulisandeid üritan tarbida vajaduspõhiselt. Püüan oma toidumenüü hoida võimalikult rikkaliku ning mitmekesise.

Hetkel võtan lisaks vitamiinidele ja mineraalidele ka Omega-3 ning aminohappeid. Hommikuti segan vahel pudru sisse proteiini ning raskemal treeningperioodil joon toetavalt treeningeelset ergutit.

Eeskujud?
Mul ei ole eeskujusid, kellele püüaksin väliselt sarnaneda, kuid on sportlasi, kelle karakterit, tahtejõudu ja siirust ma kõrgelt hindan.

Fitnessiga tegelemisel peab minu meelest keskenduma vaid enese arengule, sest keegi meist ei saa kunagi olla identne kellegi teisega (kui just pole tegu ühemunaraku kaksikutega — siis on oht, et see võib isegi õnnestuda).

Naised, kes võistluslavale astuvad on enamasti väga heas füüsilises vormis. Kõigil meil on oma teekond ja lugu selleni jõudmisel — omad nõrgemad ja tugevamad küljed, rõõmud ja raskused. Oluline on tuua välja oma parim pool ja olla isikupärane ning tunda rahulolu arengust.

Kolm soovitust neile, kes soovivad paremasse vormi saada
Minu meelest on parem vorm väga üldine mõiste ning sellel võib olla väga erinevaid väljundeid.

On inimesi, kelle eesmärk on muuta oma peegelpilti, kas siis langetades/tõstes kaalu läbi rasvaprotsendi vähendamise ja/või läbi lihasmassi arendamise. Samas on inimesi, kelle jaoks tähendab parem vorm kiiremini läbitud jooksurada, kaugemale visatud oda või uut rinnalt surumise rekordit.

Kõigepealt peaks endale parema vormi lahti mõtestama. Milline on minu jaoks parem vorm? Mis on minu eesmärk, mille täitmise poole soovin püüelda?

Kindlad reeglid, mis on igasuguse parema vormi toetajad ja alused, on hea uni, positiivne minapilt, kvaliteetne toitumine ning liikumine.

Jälgi minu ettevõtmisi ja tegemisi
Instagramis: kadyparnaku
Facebookis: Kady Pärnaku

Autor: Fitness.ee