5. juuni 2012

TUNNE EESTI TEGIJAT: Kristina Koroljak

Kes sa oled, nimi vanus?
Kristina Koroljak, 22-aastane

Mis spordialaga sa tegeled, kaua oled sellega tegelenud?
Tegelen fitnessiga juba 4 aastat.

Kuidas sa jõudsid selle spordialani (kes tutvustas, kuidas tekkis huvi)?
Lapsepõlves tegelesin klassikalise tantsuga umbes 13 aastat. Siis otsustasin ennast proovile panna fitnessis. Minu esimene fitnessi võistluse kogemus oli 2008 aastal. Mulle hakkas see meeldima ja sellest ajast saigi minust fitnessist.

Kes on sinu treener?
Natalia Nazarenko-Kiivikas

Mis on sinu suurim sportlik saavutus siiamaani?
Absoluutne Euroopa meister 2012 junioorite fitnessis

Milliseid pingutusi nõuab sinult võistluseelse vormi saavutamine?
Ma treenin jõusaalis 6 korda nädalas. Igapäevasesse treeningplaani mahub kardio-, jõu-, venitus- ja vabakava treeningud. See on päris raske füüsiline koormus minu kehale. Samuti ka range dieedi järgimine, et keha vorm muutuks iga päevaga aina paremaks.

Eesmärgid tulevikuks?
Tahan ennast proovile panna maailmameistrivõistlusel nii täiskasvanute kui ka juuniorite kategoorias. Minu suureks unistuseks on veel Arnold Classic Festivaalil võistelda.

Kas see spordiala on sinujaoks rohkem töö või hobi?
Mõlemat. Töötan personaal- ja rühmatreenerina jõusaalis ning annan tunde ka lastele – seega see on kui töö. Samas võistlustel käimine annab mulle palju kogemusi ja motiveerib mind veel ilusama keha nimel pingutama – enda treenimist pean pigem hobiks. Kõik võistlustelt saadud kogemused leiavad rakendust ka tööl mida ma saan kasutada oma klientide motiveerimiseks ja innustamiseks. Leian, et minu töö ja hobi on omavahel tihedalt seotud ja mulle meeldib see väga.

Kas sellele spordialale on Eestis ka järelkasvu, kuidas hindad selle populaarsust tulevikus?
Ma loodan, et on järelkasvu. Praegu fitnessiga tegelejaid ei ole palju. Tuleb vaid pöialt hoida et populaarsus kasvaks, sest konkurents on alati hea. Seisan ise hea eest, et olla eeskujuks ja innustada inimesi aina rohkem selle alaga tegelema.

Kust leiad motivatsiooni pingutama ja energia?
Vaatan pidevalt endast vanu pilte, näen progressi paremuse suunas ja saan alati jõudu veel edasi minna. Mind motiveerib ka ilus ja sportlik keha.

Kui palju tarbid toidulisandeid ja milline näeb välja sinu igapäevane toitumine?
Mul ei ole toiduratsioonis väga palju toidulisandid. Kasutan proteiini. Igapäevane toitumine on päris tavaline: 5 korda päevas söön tervislikku ja kasulikku toitu, mis annab mulle piisavalt valku ja energiat. Pärast trenni joon alati proteiinikokteili.

Mis on sinu halvim harjumus?
Šokolaad! Mul on alati raske maiustustele vastu panna. Armastan magusat väga ning hellitan end aegajalt ka šokolaadiga.

[pilt=7678]

Kuidas sa lõõgastud/puhkad?
Olen kodus oma perega, jalutan sõpradega ja koeraga. Mulle meeldib ka pühapäeviti SPA-keskuseid külastada.

Kelleks soovisid lapsena saada?
Baleriiniks. Tegelesin klassikalise tantsuga ja siis minu suurim unistus oli baleriiniks saada. Hiljem tahtsin ka tantsuõpetajaks saada.

Kas sul tuleb ette mõni eredaim hetk kooli kehalise kasvatuse tunnist?
Kehalise kasvatuse tunnid olid alati huvitavad. Mulle meeldis võimlemine ja võrkpalli mängimine. Midagi eredat küll ei meenu… Mäletan, et kehaline kasvatus oli väga väga lihtne ja lõbus. Pigem kui puhketund.

Kes kehastab sinujaoks ideaalset vormi?
Ei oska öelda. Inimeste vorm ei ole erinevatel võistlustel sama. Mul ei ole inimest, kelle sarnane tahaks olla. Ideaalseks vormiks on ilus, proportsionaalne keha, kus on ilusasti nähtavad kõik keha tähtsaimad lihased. Samas ei ole kadunud ülim naiselikkus, mis on ehk kõige tähtsam. Fitnessis on raske naiselikkust ja ilusaid lihaseid üheagselt koos hoida, kuid pole midagi võimatut. Selline see spordiala juba on.

Millise piirkonnaga oma kehas oled sina kõige enam rahul?
Raske küsimus. Mina olen kogu oma kehaga alati rahul. Igapäevane töö on teha seda paremaks. Võistluste perioodil tekitab meelerahu see, kui kõhu rasvaprotsent on madal ja lihased on hästi nähtavad.

Kui saaks ajas tagasi liikuda, siis mida sa teeksid teistmoodi?
Ei olegi midagi. Elame vaid üks kord, seega ei tohi midagi kahetseda. Minu elu on suurepärane!

Mida soovitaksid noorele algajale sportlasele?
Jõudu! Kui väga midagi tahta, siis kogu maailm aitab sul seda saavutada. Kõik tuleb!

Mida ütled fännidele, kes on sind siiani väga toetanud?
Mul on väga hea meel, et on olemas inimesed, kes mind toetavad! Ma ei olnud kunagi sellele mõelnud, et sulle võivad põialt hoida inimesed, keda sa iial oma elus kohanud ei ole. Aga teist, kaasaelajatest, on olnud palju abi ja loodan, et teil jätkub minusse usku ka edaspidiseks. Olete olnud suureks toeks, aitäh!

[url=http://gallery.fitness.ee/main.php?g2_itemId=538534]Vaata ka värsket galeriid Kristinast![/url]

Autor: Fitness.ee