7. september 2016

HMB – Võta oma treeningutest maksimum

Olen kaua oodanud, et Fitshopi riiulitele jõuaks toidulisand HMB. Laias maailmas on sportlased kasutanud HMB-d juba ligi kolm aastakümmet. Minu jaoks on tegemist väga põneva toidulisandiga. Käesolevas artiklis soovingi teile antud toidulisandit tutvustada.

A ja O

HMB ehk beeta-hüdroksü-beeta-metüülbutaanhape on aminohappe leutsiini metaboliit. Lihtsamini öeldes, meie keha tootab HMB-d lagundades leutsiini mida saame söödud valgust. Ainult 5% meie tarbitavast leutsiinist muutub HMB-ks. Puhtal kujul leidub teda vähesel määral mõnes kalaliigis ja greibis. Uuringute põhjal piisab 3 grammist päevas, et parandada märgatavalt sportlike tulemusi.

Kui treenime suure sageduse ja koormusega vajame me rohkem HMB-d. Peale kreatiin monohüdraadi on HMB enimuuritud toidulisand ja nende uurimuste põhjal võib väita, et HMB ei kiirenda pelgalt jõu ja lihasmassi juurdekasvu vaid aitab parandada ka vastupidavust.
Mida HMB tarvitamine sulle annab?

1. HMB tarvitamine aitab kaasa nii jõu, lihasmassi ja vastupidavuse arengule.
2. Vähendab lihaskahjustusi pärast suuri koormusi
3. Kiirendab taastumist mis omakorda võimaldab sagedamini treenida.
4. On leitud, et HMB-l on palju tervistavaid omadusi. Näiteks alandab vererõhku ja kolesterooli taset.

Kuidas HMB töötab?

HMB aeglustab valkude lagundamist ja kiirendab valgusünteesi. Samuti on HMB elutähtis komponent selleks, et säilitada lihasraku membraani tervikklikus.
Võttes HMB-d annad sa oma lihastele edumaa taastumiseks ja minimaliseerid sellega lihaste lagundamist. See tähendab seda, et su keha püsib kauem anaboolsena luues sellega soodsad kasvutingimused. Kokkuvõttes, HMB kasutamine võimendab taastumist sõltumata treeningu iseloomust. See on lisand mida võivad kasutada kõik sportlased. Olenemata spordialast.

HMB kombineerimine teiste lisanditega.

Kui nüüd lahti mõtestada kuidas HMB ja Kreatiin töötavad on lihtne aru saada miks nii paljud sportlased seda kombinatsiooni kasutavad. Kreatiin annab juurde jõudu ja vastupidavust treeningutel. Samal ajal, HMB aitab vältida ülearust lihaste lagundamist ja lubab su keha lihaskoel kasutada rohkem valke. Need kaks komponenti täiendavad üksteist ideaalselt ja loovad suurepärased tingimused nii taastumiseks kui ka lihasmassi arenguks. Kui me omakorda kombineerime HMB-d ja arginiini saame veel võimsama koosluse. Nimelt on arginiin võimeline konveteeruma kreatiiniks organismis. See keemiline transformatsioon nõuab metüül-gruppi , mida leidub HMB-s. Arginiin, kreatiin ja HMB kuuluvad haruldasse keemilisse gruppi, mis töötavad sünergeetiliselt. Kogu kooslus parandab oluliselt lihaste kontraktsioonivõimet ja valgusünteesi.

Kuidas HMB-d võtta ?

Üldiselt soovitatakse koguseid 3-5 grammi päevas (jagatuna kaheks). Mis puutub HMB ajastamisse, siis soovitaksin võtta pool kogusest enne treeningut, et vähendada lihaste lagundamist. Teine pool, vahetult peale treeningut.

Lõpetuseks

Lisaks minu enda kogemusele ja tuginedes erinevatele materjalidele, arvan et see on suurepärane toidulisand. Leian, et sellest on kasu tugevalt treenivatele sportlastele kes soovivad kiiremini taastuda . On oluline meeles pidada, et kui sa ei loo endale anaboolset keskonda, ei saa me rääkida HMB 100% efektiivsusest.
HMB sobib tarvitamiseks aastaringselt aidates vältida lihasmassi kadu dieedi ajal, kui ka lihaseid kasvatada massiperioodil.

Toode saadaval [url=http://fitshop.fitness.ee/kreatiinid/0/readmore/1616/?utm_source=fitness.ee&utm_medium=social&utm_term=HMB&utm_campaign=HMB]siin[/url]

Autor: Peep Reinart