30. mai 2010

Kõlavaimad tsitaadid kulturismimaailmas…II osa

„Kükkige rohkem.“ Jesse Marunde.

„Sportlased, kellele ei meeldi kükk, jõutõmme ja lõuatõmbed armasta rasket tööd. Kas saab sportlane, kes ei armasta rasket tööd kaugele jõuda?“ Dan Baker.

„Olen aru saanud, et raud on minu parim sõber. Ta ei karju mu peale kunagi ja ei jookse minema. Sõbrad inimlikus tähenduses tulevad ja lähevad, kuid 150 kg on alati 150 kg.“ Henry Rollins.

„Lee Haney teeb oma keha ja lihastega midagi sellist, mida Michelangelo tegi saviga. Kui oleks võimalik, siis tema keha riputataks kunstimuuseumi nagu kunstiteos.“ USA Today.

„Tänapäeva kulturistid kannavad oma „raamidel“ liiga palju lihasmassi. Nii palju, et see liigne lihasmass moonutab ja ähmastab inimkeha naturaalseid kumerusi ja kontuure. On arusaamatu, miks nad üritavad ennast sellisel viisil moonutada…ja veel millise hinnaga.“ Steve Reeves.

„Jõud ei tule võitmisest. Pingutused ja vaevanägemine kasvatavad jõudu. Kui te lähete läbi raskuste ja ei anna alla…see on jõud.“ Arnold Schwarzenegger.

„Suurim viga, mida algajad teevad on see, et pannakse 100% pingutusest liigutuse kontsentrilisse faasi ja ei pöörata tähelepanu ekstsentrilisele faasile.“ Dorian Yates.

„Kui te usute endasse, olete pühendunud ja visa ning ei katkesta oma tegemisi, siis saab teist ka võitja. Võidu hind on enamasti kõrge, ent reeglina on suur ka tasu võitjale.“ Paul „Bear“ Bryant.

„Ei ole olemas „mittejõudmist“ või „mittesaamist“, on olemas ainult „mittepüüdmine“ ja „mittepingutamine“.“ Elbert Hubbart.

„Jõukuse ja rikkuse ihaldamisel hävitame me oma tervise.“ Buddha 600 E. K.

„Kõik tahavad saada kulturistiks, kuid keegi ei taha tõsta suuri raskuseid.“ Ronnie Coleman.

„Viimased 3 – 4 kordust on need, mis panevad lihase kasvama. Nende üleelamine, viimase võtmine seeriast ja suutlikkuseni minemine on need, mis näitavad, kes on tsempion ja kes mitte. Eelnevalt nimetatu on ka peamine, mida enamus inimestel ei ole. Valdaval enamikul puudub suhtumine, et: „ma teen selle ära, ma olen selleks võimeline, ma teen selle lõpuni, mis iganes hinnaga.“ Arnold Schwarzenegger.

„Kui meeste keskkohad on „120“ sentimeetrised ja tagumikud nagu gorilladel, siis see on väga inetu – ma arvan, et kaasaegne kulturism vastab nendele kriteeriumitele ja on inetu.“ Joe Gold.

„On kerge anda endast 100%, kui me näeme tunneli lõpus valgust, kuid tõelised võitlejad annavad endast 100% ka siis, kui puudub igasugune valgus.“ Anonüümne.

„Kannatage praegu, et olla kogu ülejäänud elu tsempion.“ Muhammad Ali

„Mõnel mehel on entusiasmi 30 – ks minutiks, mõnel 30 – ks päevaks, tegija on see, kellel on entusiasmi 30 – ks aastaks.“ Edward B. Butler.

„Ärge alahinnake lõuatõmmete tõhusust oma laiuse ja suuruse arendamisel.“ Ronnie Coleman.

„Treenida tuleb nii väikeste raskustega kui vajalik, samas nii suurtega kui võimalik.“ Arnold Tokko.

„Vaev ja pingutused, mis saadavad teid jõusaalis raskusi tõstes ning vaev ja ponnistused, millega te vastandute elus kasvatavad mõlemad teie iseloomu.“ Arnold Schwarzenegger.

„Pidage meeles: muljetavaldava treeningpäeviku eest ei pane teile keegi medalit kaela.“ Marty Liquori.

„Me ei ei saa enne teada, kes me oleme, kuni me pole näinud, mida me teha suudame.“ Martha Grimes.

„Teil on kaks valikut, kas kannatate treeningu ja distsipliini (raskusi) valu või kannatate pärast kahetsuse valu, et ei andnud endast viimast ja ei püüdnud piisavalt.“ Anonüümne.

Viited:

[url=http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=5764171&page=4]http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=5764171&page=4[/url]

[url=http://www.focusdep.com/quotes/professions/Professional_bodybuilder/start/1/]http://www.focusdep.com/quotes/professions/Professional_bodybuilder/start/1/[/url]

[url=http://www.topendsports.com/fitness/quotes.htm]http://www.topendsports.com/fitness/quotes.htm[/url]

[url=http://www.topendsports.com/psychology/quotes-motivate.htm]http://www.topendsports.com/psychology/quotes-motivate.htm[/url]

[url=http://www.strengthcats.com/strength-quotes.html]http://www.strengthcats.com/strength-quotes.html[/url]

[url=http://www.dailyinspiringquotes.com/strength.shtml]http://www.dailyinspiringquotes.com/strength.shtml[/url]

[url=http://www.brainyquote.com/quotes/keywords/bodybuilding.html]http://www.brainyquote.com/quotes/keywords/bodybuilding.html[/url]

[url=http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=1201001]http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=1201001[/url]

[url=http://www.zimbio.com/Bodybuilding/articles/1500/Bodybuilding+Quotes+Motivate]http://www.zimbio.com/Bodybuilding/articles/1500/Bodybuilding+Quotes+Motivate[/url]

[url=http://www.superiormuscle.com/forums/competitive-bodybuilding/44714-famous-bodybuilders-quotes]http://www.superiormuscle.com/forums/competitive-bodybuilding/44714-famous-bodybuilders-quotes[/url]

Autor: Tõlkinud ja kogunud Janar Rückenberg