7. aprill 2011

TUNNE EESTI TREENERIT: Kadri Kõiva

Kus spordiklubis ja mis treening-
tunde annad?

Hetkel töötan rühmatreenerina neljas Tallinna spordiklubis: Arctic Sport, My Fitness, Viimsi SPA ja Tallinna Tantsuakadeemia. Juhendan Dance-Aerobic, Stepi ja Bodybalance´i tunde.

Kuidas jõudsid treeneriameti juurde, sinu staaž?
Sattusin seitse aastat tagasi juhuslikult aeroobikatundi treener Anne Tipneri juurde, kes ükskord pärast trenni küsis, kas saaksin teda järgmine kord asendada. Pärast seda asendus-
treeningut sain ma Reval-Spordilt pakkumise terveks suveks ning siis juba mitmeks aastaks. Nii on ka kõik järgmised pakkumised ise minuni jõudnud.

Kui eksamit sooritasin, kutsus eksamikomisjoni liige Gea Simson mind tööle oma klubisse Planet Sporti ja nii edasi. Sellepärast usungi, et õiged asjad lihtsalt tulevad ise minu ellu. Samamoodi „kogemata“ on minust tänaseks saanud aeroobikaürituste/koolituste korraldaja ning Eesti Võimlemisliidu koolitaja.

Kus oled õppinud/haridustase/kogemused/?
Olen lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli elektroonika ja biomeditsiinitehnika erialal. Edasi õppisin Pariisis, kuni sain magistrikraadi Rene Descartes’i ülikoolist. Hetkel töötan kaheksandat aastat elektroonikainsenerina firmas National Semiconductor.

Kas treeneriamet on sinu jaoks rohkem töö või hobi?
Treeneriamet on töö, mida teen nii suure kirega, et see täidab iga mu vaba hetke. Isegi kui ma parasjagu tundi ei anna, valmistan seda ette.

Milline on sinu arvates ideaalne treener?
Ideaale ei ole olemas, aga on väga häid treenereid, kes oma laitmatu õpetamistehnika, soorituse ja esinemisoskusega suudavad lummata võimla- või staadionitäie inimesi korraga. Seal taga on aga väga palju tööd ning oskusi.

Kas oled alati treeneri rollis või harrastad ka mõnd muud ala, millega tegeled väljaspool tööaega?
Käiksin hea meelega uisutamas, kui selleks oleks aega, sest iluuisutamine on minu teine kirg ja harrastus olnud lapsest peale. Ma isegi ei mäleta, millal seda viimati tegin.

Eesmärgid tulevikuks?
Sean endale pigem lühiajalisi eesmärke. Kahe kuu pärast plaanin sõita St. Tropez’sse, et osa võtta Euroeducation „Newcomeri“ parima presenteri valimistest. Usun, et zürii ees tunni õpetamine suurel laval palju suuremale publikule, kui seda igapäevaselt harjunud olen, annab mulle väga väärtusliku kogemuse ja teadmisi, mida saan pärast oma tundides edasi anda. Eelmisel sügisel Barcelonas võistlesin finaalis viie parima hulgas ning minu praegune eesmärk on ka sellel aastal endast maksimum anda.

Kust leiad motivatsiooni pingutada ja energia?
Käin võimalusel iga kahe kuu tagant välismaal koolitustel ning õpin maailma parimatelt professionaalidelt. Nende pühendumus paneb ka mind pingutama ning ennast pidevalt täiendama. Et motiveerida ka oma kolleege, on mul olnud võimalus korraldada Eestis mitu hästi korda läinud üritust/koolitust (Fit Day 2010, Summer Fit 2010, Christmas Fit 2010 ning nüüd 17. aprillil on tulemas Spring Fit 2011), mille raames olen saanud ka Eestisse kutsuda suurepäraseid välistreenereid oma oskusi ja kogemusi jagama. Samuti on mul olnud võimalus anda tunde Iirimaal ja Argentiinas. Sellel suvel on mind kutsutud Lätti ning Saksamaale. Seega olen hetkel väga motiveeritud.

Energiaga on nii, et füüsiliselt annad, aga emotsionaalselt saad vastu. Kui tunnis osalejad tunnevad end hästi, peegeldavad nad seda tegelikult kordades rohkem tagasi. Ja paremat tunnet kui see, kui inimesed näitavad välja oma rõõmu ja tänu hästi läbiviidud tunni eest, ei ole olemas.

Kuidas lõõgastud/puhkad?
Vajan reisimist nagu kala vett. Sageli koolitustel käies suudan end mingil määral argipäevast välja lülitada, aga ideaalne puhkus on see, kui ei peagi midagi tegema. Ülikiire ajagraafik on mulle andnud oskuse nautida lihtsalt olemist, kui selleks võimalus antakse.

Kes kehastab sinu jaoks ideaalset vormi?
Minu jaoks on inimese ilu rohkem tema liigutustes kui vormis. Sellepärast olengi võtnud oma eesmärgiks õpetada inimestele sujuvamat liikumist, koordinatsiooni ning kehatunnetust.

Mida soovitaksid algajale tervisesportlasele?
Katsetada ning leida endale ala, mis tõeliselt köidab.

Milliseid emotsioone tekitas sinus Kaspar Saaremetsa fotosessioon?
Kaspar on üliprofessionaalne fotograaf. Pildistamine üldiselt tekitab ju inimestes ebamugavat tunnet, kui mõelda, et tegelikult usaldad sa kogu oma kauneima poole esile toomise täielikult fotograafi kätte. Kaspari kätte ei ole seda aga mingi probleem usaldada – ta teab, mis ta teeb!

Autor: Fitness.ee