19. juuni 2012

TOP 5 terviseartiklit: TOP 1: Rasvaprotsent: milline protsent on normaalne?

Fitness.ee on veebisait, mis avaldab iga päev sportlike üritusi kajastavaid uudiseid ning treeningu, tervise ja toitumisalaseid artikleid. Seniilmunud terviseteemaliste artiklite TOP 5 on järgmine:

#1 – Rasvaprotsent: milline protsent on normaalne? (Tõlkinud: Janar Rückenberg)
Ilmunud 28.06 2010
Loetud kokku: 6398

Nüüd, kui mu rasvaprotsent on 10% võrra kõrgem, ei ole ma praktiliselt kunagi haige. Milline oleks selline soovituslik alumine piir, et kui madalale on mõtet rasvaprotsendi langetamisega minna. Milline oleks see alumine piir, et asi oleks ikkagi veel tervislik?
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/1192/rasvaprotsent-milline-protsent-on-normaalne/1]Loe artiklit[/url]

#2 – Füsioloogia VIII osa (Autor: EKFK)
Ilmunud 21.12 2004
Loetud kokku: 5087

Seedetrakti ja seedimisprotsesside üldine iseloomustus.
Seedetrakti peamised osad: Suuõõs, söögitoru, magu, kaksteistsõrmik, peensool, jämesool.
Seedenõresid produtseerivad näärmed ja nende sekreedid. Suus-3 paari (kõrvasüljenäärmed, keelealused ja lõuaalused näärmed) ning hulgaliselt suuõõne kestas asuvad väikesed süljenäärmed-sülg. Maos- maolimaskesta näärmed-maomahl. Peensooles-maksa näärmed-sapp, pankreas e. kõhunääre-kõhunäärmenõre, peensoolenäärmed-soolenõre.
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/445/fusioloogia-viii-osa-/1]Loe artiklit[/url]

#3 – Kas steroidid kahandavad peenise suurust? (Autor: Drew Voight, tõlikinud: Annika Summel)
Ilmunud 27.02 2009
Loetud kokku: 4125

Enamus teavad, et steroidid on keemiliselt loodud ained, mida kasutatakse erinevatel eesmärkidel. Peamiselt kasutavad steroide sportlased, paljuski neist kindlasti ka kulturistid. Osasid steroidide vorme kasutatakse meditsiinis- operatsioonidel valu tuimestusena näiteks. Igal juhul nõuab steroidide kasutamine vastava volitatud arsti retsepti ja järelvalvet.
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/1047/kas-steroidid-kahandavad-peenise-suurust]Loe artiklit[/url]

#4 – Füsioloogia V osa (Autor: EKFK)
Ilmunud 01.12 2004
Loetud kokku: 3989

Veri on vedel sidekude, esineb teda kõikide kudede vahel. Veri täidab organismis trantspordi – , kaitse -, ja sisekeskkonna püsivuse e homöostaasi säilitamise, kommunikatsiooni funktsiooni. 1. Veri koos lümfi ja koevedelikuga moodustavad organismi sisekeskkonna; 2. Transpordifunktsioon veri kannab kopsudest hapnikku ja seedetraktist imendunud toitaineid kudedesse.
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/434/fusioloogia-v-osa/1]Loe artiklit[/url]

#5 – L-karnitiin – kas ainut rasvapõletaja? (Autor: Muza Lepik)
Ilmunud 11.11 2005
Loetud kokku: 3822

L-karnitiin on kehaomane vitamiinisarnane aminohape. Meie organismis on teda umbes 20 gr ja enamasti paikneb ta meie lihastes (ka südamelihases) ja maksas. L-karnitiin mängib võtmerolli rasvhapete ”transportimisel” raku jõujaamadesse (mitokondritesse), kus toimub nende põletamise käigus eluks vajaliku energia taastootmine. Seega on L-karnitiin väga oluline paljude organite elutegevuses.
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/581/lkarnitiin-kas-ainut-rasvapoletaja]Loe artiklit[/url]
Seotud artiklid:
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/1382/top-5-treeningkavade-artiklit]TOP 5 treeningkavade artiklit: TOP 1: Kolm neli… surumise sõbrad rõõmustagem…[/url]

Autor: Toimetus