25. juuni 2012

Säilita enda bikiini-keha ka sügiseks

Sa oled palju pingutanud, et end suveks bikiinivormi saada ja nüüd kardad, et suvehooaeg võib su vormi hoopis kiirelt rikkuda?

Täiesti põhjendatud hirm iseenesest. Suvi on ju tuntud grilli ja pidudehooaeg mil trenniks lihtsalt ei jää aega. On täiesti mõistetav, et jõusaali ja rühmatreeningusse kuumaga eriti ei tõmba. Pigem on ahvatlev heas seltskonnas grillida, rannas päevitada või kaunil Eestimaal ringi sõita. Olenemata sellest, kas oled plaaninud suvel puhata või tööl edasi käija, püüa oma bikiinivorm säilitada, samal ajal suviseid tegevusi nautides. Koostasin treeningkava, mida saad kasutada kõikjal, kus oma suvepäeva plaanid veeta.

„Bikiini vormi“ säilitamise treeningkava

Koostasin ringtreeningu, mille abil saad säilitada oma hea vormi, ilma et peaksid tingimata külastama treeningklubi. Treeningu jaoks läheb sul vaja hüppenööri, hantleid (võid lisaraskustena kasutada veepudeleid näiteks), pinki või tooli „triitsepsi“ kõverduste tegemiseks ja vaba ruumi kus treenida. Ilusa ilmaga treeni kindlasti vabas õhus – saad lisaks heale vormile ka kauni jume.

Alusta treeningut 10 minutilise soojendusega. Tee õues väike jooks, sörgi kohapeal või hüppa hüppenööriga. Seejärel soorita igat harjutust 1 minuti jooksul harjutuste vahel puhkamata. Lõpeta harjutuste ring 3 minutilise hüppenööriga hüppamisega. Peale igat ringi puhka 1- 2 minutit ja joo kindlasti vett enne uuele ringile asumist. Soorita 3-4 harjutuste ringi. Lõpeta treening korraliku venitusega.

[pilt=7742]

[pilt=7743]

PDF-failina kava [attachment=243]siin[/attachment].

Nõuanded „bikiini vormi“ säilitamiseks:

1. Leia aega treeninguteks. Kui sul ei ole tahtmist minna spordiklubisse, treeni kodus või looduses. Jaluta, jookse, rulluisuta, sõida rattaga.
2. Joo janu kustutamiseks vett. Väldi magusaid mahla- ja karastusjooke. Janu kustutamiseks on parim ikkagi vesi!
3. Jälgi kriitiliselt oma alkoholi tarbimist. Puhkuse ajal tarbitakse tavalisest rohkem alkohoolseid jooke, mis jätab jälje sinu figuurile. Väljend „õllekõht“ pole ilmaasjata kõnepruuki ilmunud! Kindlasti püüa eemal hoida keerulistest magusatest kokteilidest, olgu need ükskõik kui ahvatlevad.
4. Kanna kaasas tervislikke näkse, et ei tekiks kiusatus osta rannast krõpse ja küpsiseid. Pane kotti puuvilju, võta karbiga tükeldatud köögivilju, pähkleid.
5. Ära jäta söögikordi vahele, isegi kui tead, et õhtul lähed grillpeole. Kui lähed peole näljasena, sööd end tõenäoliselt üle. Pigem söö korralikult kogu päeva jooksul ja väldid nii õhtust õgimist.
6. Eelista grillpeol vorstikestele köögivilju, salatit ja liha. Püüa eemale hoida kastmetest- ketšupist, majoneesist jne. Istu kaugele ka krõpsukausist, et ei tegeleks „vaenlase“ hävitamisega kuni liha valmib.
7. Grillpeol tõsta toit väikese portsjonina ning lõpetades, korista taldrik eest ära, et ei tekiks kiusatus seda iga 15 minuti järel täita.
8. Söö palju puu-ja juurvilju ning marju.
9. Külla või randa minnes võta kaasa spordiga tegelemiseks vajalikud vahendid- sulgpalli reketid, lendtaldrik, pall.

Autor: Egle Eller-Nabi