18. juuni 2013

CLA + – vähem rasva, rohkem lihastoonust

Mis on CLA?

CLA avastati poolkogemata alles 1979. aastal Wisconsini ülikoolis läbi viidud uuringute käigus. Uurijad otsisid vastust küsimusele, kas praadimise käigus lihas tekkivad ained tekitavad vähki. Kuid uuringute käigus leidsid teadlased omaduse, mis pigem kaitseb vähi eest.

Teaduse ajaloos on sageli juhtunud, et hakatakse otsima kahjulikku omadust, kuid leitakse hoopis kasulik. Seekord leiti linoolhappe konjugeeritud vorm, CLA, mis hiljem on saanud mitmeid patente, muuhulgas keharasvade vähendajana.

CLA on eelkõige mäletsejate poolt toodetud rasvhape, mis tekib, kui nende seedetraktis olevate mikroobide mõjul töödeldakse toidus olevad linoolhapped ümber konjugeerituks ehk viiakse teise keemilisse vormi.

Kahjuks ei ole tänapäeva lihaloomad valdavas osas enam looduslikul toidul, vaid neidki toidetakse enamjaolt „tööstuslikult“, mistõttu linoolhappe kogus liha- ja piimatoodetes on endisega võrreldes vähenenud. Ka mulla vaesustumisel on oma roll toiduainete kvaliteedi nõrgenemisel. See võib olla ka üks põhjusi, miks inimesed kogu maailmas järjest ülekaalulisemaks muutuvad. Toidust oleks mingi looduslik osa justkui ära kadunud.

Kuna meie toit on toitainete poolest vaesemaks muutunud, saame sellest üha vähem aineid, mida rakud vajavad arenemiseks ja organismi kaitseks. Näiteks piima ja liha CLA sisaldus on langenud 20 protsendini kunagisest tasemest.

Et saada loomulikul teel kätte vajalik kogus CLA-d, tuleks meil tarbida suures koguses toitu. Näiteks piima tuleks juua kunagiste aegadega võrreldes neli korda rohkem. Sestap ongi hakatud tootma toidulisandeid, et tagada rakkude heaolu. Selline preparaat on ka Tonalin-CLA.

Leadri CLA+ on saadud naturaalsest safloori õlist. CLA takistab ensüümi -lipaas tegevust. Lipaasi ülesandeks on veres sisalduvad rasvad viia rasvarakkudesse. Tavaliselt kui rasv on eemaldatud ja osakesteks lõhutud , ladestatakse see kehasse. Avaldades ensüümile mõju, aitab CLA vähendada kehasse ladestatava rasva kogust. Tonalin-CLA toimemehhanism soodustab rasvade põletamist organismis, parandab lihaste seisundit ning immuunvastust. Tonalin mõjub keha salendavalt ja lihaseid trimmivalt. Lisaks aitab see tõrjuda mitmeid degeneratiivseid haigusi. Säilitab lihaste elastsuse ja peenekiulisuse, tõstab keha kalorite põletamise efektiivsust.

Ennetab rasvarakkude rasvaga täitumist, aidates säilitada saledamat välimust.

Tonalin vähendab keharasva, kulutamata seejuures lihaseid. Väheneb eelkõige vöökoha ja reite ümbermõõt. See on ka omamoodi super-antioksüdant, vabade radikaalide siduja, mis takistab rakkude kahjulikku oksüdeerumist.

Wisconsini ülikooli Food Research Institute, mis praegu on rahvusvaheline CLA-uuringute keskus, on hankinud CLA-le neli patenti, millest esimeses on kinnitatud CLA antioksüdeerivaid omadusi, teises tõdetakse, et preparaat tõhustab loomadel toidu omastamist ning kolmandas patendis tuuakse esile meetod, mis CLA-d kasutades tõkestab anoreksiat ja kaalukaotust. Viimases ehk neljandas patendis on näidatud, et CLA langetab keha rasvaprotsenti.

Lisaks on FRl uurimiskeskus CLA kohta välja andnud suure hulga teaduslikke kirjutisi ja uurimisaruandeid.

1998. aastal käivitati Euroopa Liidu juhtimisel ja rahastamisel CLA-programm, milles 15 erinevat uurimisasutust üle Euroopa keskendub Tonalin-CLA-ga seonduvatele uurimisprojektidele. Seega on ka tulevikus CLA kohta uut ja huvitavat infot oodata.

Tonalin-CLA sisaldab olulisel määral (kuni 80 protsenti) Wisconsini ülikooli patenteeritud meetodil toodetud eriti puhast konjugeeritud linoolhapet, mida esineb vähestes kogustes näiteks piimarasvas ja mäletsejate lihas. Piimarasv sisaldab u 0,5 protsenti CLA-d.

Norras äsja läbiviidud CLA teemaline uuring näitas, et tervisespordiga tegelevate inimeste keha rasvaprotsent vähenes preparaadi kolmekuulise kasutamise tulemusel 20 protsenti. Manustatud annus oli kolm grammi ehk kolm kapslit kaks korda päevas.

Erinevalt mitmetest teistest Leader vahva CLA+-preparaatidest sisaldab vaid tervisele kasulikke toimeaineid (cis-9, trans-11 ja trans-10, cis-12 -isomeerid).

Kellele Leadri CLA+ sobib?

Kaalulangetajatele – CLA+ soodustab keha rasvapõletusprotsessi ning aitab säilitada lihasmassi – seega aitab saleneda ja vähendada kolesterooli taset.

Fitnessi harrastajatele, kulturistidele ja sportlastele – CLA+ aitab kehal kiiremini taastuda. Pikaajalise treeningu ajal võtab keha vajalikku energiat lihastest, lagundades valku. Suurte koormustega treenimise tulemusena lihased lõtvuvad ja lihasmass väheneb, mis tekitab väsimust ja lihasvalu. CLA+ kasutades kasutab keha ladustatud rasva energia saamiseks, selle toimel suureneb oluliselt lihaste elastsus, jõud ning väheneb rasvkude. Treeningu järgselt ei ole lihased valusad ja taastuvad kiiremini.
Ei ole sugugi ükskõik, millise CLA-preparaadi valite, kui soovite vähendada keha rasvaprotsenti ja hoida lihased normis. Leaderi CLA+ on kliiniliselt läbi uuritud. Seda on teaduslike uurimismeetoditega katsetatud mitmes riigis ning tulemused räägivad kõikjal selget keelt.

CLA+ loodi esialgselt tippsportlastele. Täna on Leadri CLA+ üks populaarsemaid toidulisandeid nii kaalu jälgivate tavakodanike kui ka suure füüsilise koormusega tippsportlaste seas.

Leaderi CLA+ vähendab märkimisväärselt keha rasvaprotsenti, hoides samas lihased elastsed ja heas vormis.
Vahvin[/url]
Leader CLA+ saadaval FitShop.ee’s:[url=https://fitshop.fitness.ee/tervisetooted/0/readmore/3146/]siin[/url]

Autor: Veronika Otter