26. august 2014

Eesti oma tootesari Ecolab Life- L-­arginiin koos kodumarjadega

Kas teadsid, et astelpajumarjad sisaldavad vitamiini B12, mida muidu vaid lihas leidub? Või et juba paar kibuvitsamarja annab sulle päevase C-vitamiiniannuse?

Et mustasõstraseemnetes on organismile kuhjaga kasulikke oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid? Ning et mustikaga maiustamine hoiab korras vere suhkrusisalduse? Kõik see hea on peidus neljas kodumaises toidulisandis ehk L-argi + Seaberry (L-arginiin ja astelpaju), L-argi + Rosehip (L-arginiin ja kibuvits), L-argi + Blackcurrant (L-arginiin ja must sõstar) ning L-argi + Blueberry (L-arginiin ja mustikas).

Ecolab Life toidulisandid turgutavad vereringet ja südametööd, toetavad immuunsust ja seksuaalsust, vähendavad toiduga saadavate rasvade imendumist ning tugevdavad organismi muulgi mõjukal moel.

Oma ja hea

L-arginiini sisaldava L-Argi sarja tootja, firma Ecolab kuulub eestlastele, kasutab Eestis kasvanud tervetest marjadest jahvatatud pulbrit, mis tõhustab L-arginiini toimet veelgi ning on sarja töötanud välja koostöös kohalike terapeutidega. Et seda tervisele kasulikku kraami mugav tarvitada oleks, on toidulisand pandud kapslitesse. Viimased sobivad samuti veganitele, sest pole tehtud želatiinist. Muide, Ecolab Life on esimene Eesti firma, kes kapseldab pulbreid siinsamas kohapeal. Tarvitada on toidulisandit lihtne: hommikuti tühja kõhuga 4 kapslit või treeningvõimekuse parandamiseks 2 kapslit pool tundi enne treeningut ja 2 kapslit enne magamaminekut.

L-arginiin

Arginiini ja selle vormi L-arginiini peetakse osaliselt asendamatuks aminohappeks. Kes on hea tervise juures, neil valmistab organism arginiini piisavalt ise, kuid puudus võib tekkida toitainevaesest menüüst, trauma ja operatsiooni tagajärjel, vanuse või haiguse tõttu aeglustunud ainevahetuse korral, mil keha tahab L-arginiini saada juurde väljastpoolt – kas toiduga või toidulisandina.

Mida teeb? Jagab energiat, kahandab väsimust, tugevdab immuunsust, kiirendab vigastatud kudede ja luude paranemist, parandab seksuaalset võimekust, aitab jaguneda rakkudel ning valmistada kasvu- ja muid hormoone, maandab stressi, puhastab organismi mürkidest, viib kehast välja ammoniaaki. Veel osaleb ta lämmastikoksiidi tootmisel, mis täidab tähtsat rolli veresoonte lõõgastumisel ja lihaste hapnikuga varustamisel ning seega ka vereringe elavdamisel, kõrge vererõhu alandamisel, südame-veresoonkonna hea tervise juures hoidmisel, lihaste jõu suurenemisel ja kiiremal taastumisel.

Kus leidub? Igapäevases toiduvalikus leidub L-arginiini piimatoodetes, veise-, sea- ja linnulihas, želatiinis, mereandides, nisuidudes ja -jahus, tatras, kaeras, läätsedes, kõrvitsa- ja päevalilleseemnetes ning paljudes pähklites.

Kellele hea? L-arginiin koos koduste eestimaiste taimede väega (astelpaju, kibuvitsa, musta sõstra mustika(, nagu seda pakub Ecolab Life L-Argi sari, on tõhus toidulisand neile, kes soovivad toetada lihaste, südame, veresoonte, immuunsüsteemi tööd, vähendada toiduga saadavate rasvade imendumist ning turgutada keha antioksüdantidest ja looduslikest vitamiinidest pungil marjadega.

[url=http://fitshop.fitness.ee/naturaalsed_lisandid/0/readmore/1102/]

Astelpaju: L-Argi + Seaberry

[/url]
Enam kui 10 tuhat aastat tagasi Tiibetist Euroopasse rännanud astelpaju on oma ladinakeelse nime Hippophae saanud hobustelt – Antiik-Kreekas anti suksudele astelpajulehti, et nende karv läikima hakkaks. Astelpajumari on üks täiuslikumaid vitamiiniallikaid maamunal. Temas leidub C-, E-, P- ja B-rühma vitamiine, kuhjaga mineraalaineid, ka karotenoide, flavonoide, suhkruid, parkaineid, eeterlikke õlisid, orgaanilisi oomega- ning muid rasv- ja aminohappeid. Ta on ainulaadne selle poolest, et tema seemnetes olev mikroorganism toodab vereloomeks ja närvisüsteemi toimimiseks hädavajalikku B12-vitamiini, mida muidu saab vaid liha süües ja seepärast taimetoitlaste toidus võib nappida.

L-Argi + Seaberry kapslid alandavad stressi, taastavad elujõudu, kosutavad tervist, kiirendavad vigastatud kudede paranemist, toetavad immuunsust, vähendavad trauma- ja operatsioonijärgset põletikku, aitavad ennetada külmetushaigusi ja parandavad seedimist. Veel korrastab see rahvapäraselt ka Siberi ananassiks kutsutud antioksüdantiderikas mari rasvade ainevahetust, ergutab hormonaalsüsteemi, tugevdab südant, hoiab veresoonte seinad elastsena, alandab kolesterooli, kaitseb maksarakke, toob kergendust naha- ja liigesehaiguste korral ning tohterdab haavu, kriimustusi ja muid nahakahjustusi.

[url=http://fitshop.fitness.ee/uksikud/0/readmore/1101/]

Kibuvits: L-Argi + Rose Hip

[/url]
Kibuvitsa peetakse visaduse ja elujõu sümboliks. Vanarahvas uskus, et maagilise väega okasroosipõõsas koduõues kaitseb talu välgu eest. Igal juhul on kibuvits tõeline C-vitamiinipomm – meie marjadest-viljadest on ta selle poolest esikohal. Veel leiab kibuvitsast P-, K- ja B-rühma vitamiine, mineraalaineid, karotenoide, flavonoide, lipiide, suhkrut, kiud- ja parkaineid, orgaanilisi happeid, eeterlikke õlisid. Seemnetest pressitud õlist ka mitmeid E-vitamiini vorme.

L-Argi + Rose Hip kapslid tõstavad töövõimet, peletavad väsimust, suurendavad vastupanu külmetushaigustele ja stressile, poputavad immuunsust, on head liigeste liikuvusele ja painduvusele. Ka puhastab ja tugevdab see tuntud skorbuudiravija ja Põhjamaade apelsiniks kutsutud mari verd ning hõlbustab sel hüübida, aitab ennetada põletikulisi protsesse, toob kasu köha ja kehvveresuse, samuti kõhu-, põie- ja närvihaiguste korral, parandab haavu, eemaldab kehast liigse vedeliku neere kahjustamata, tugevdab südant, vähendab ateroskleroosi, suurendab sapi hulka ja soodustab uriinieritust, mistõttu leevendab ka artriiti ja reumaatilisi haigusi.

[url=http://fitshop.fitness.ee/naturaalsed_lisandid/0/readmore/1100/]

Must sõstar: L-Argi + Blackcurrant

[/url]
Tänu munkadele tuntuks saanud musta sõstart peavad mõned loodusetundjad meie kõige väärtuslikumaks taimeks. Igal juhul on ta kodustest aiamarjadest üks vitamiini- ja mineraalainerikkamaid. Iseäranis ohtralt on temas C-vitamiini ja kaaliumi, samuti võimsaid antioksüdante, aga ka P-, E- ja B-rühma vitamiine, karotenoide, suhkrut, orgaanilisi happeid, parkaineid, eeterlikke õlisid.

Mustsõstraseemnetes on organismile kuhjaga kasulikke oomega-3-rasvhappeid ja oomega-6-rasvhapet – gammalinoleenhapet. Kuna mari sisaldab vähe vitamiine lagundavaid ühendeid, püsivad need kuivatatud marjades hästi.

L-Argi + Blackcurrant kapslid annavad jaksu, suurendavad vastupanuvõimet külmetushaigustele, turgutavad immuunsust, kaitsevad närvirakke, korrastavad vererõhku ja kolesteroolitaset. Need karusmarja sugulased tugevdavad ka südant, hoiavad veresooned elastsena, pidurdavad ateroskleroosi, alandavad kõrget vererõhku, leevendavad kehvveresust ning on head reuma ja liigesepõletiku, mao- ja kaksteistsõrmiksoole haavandite korral. L-Argi + Blackcurrant kapslid parandavad isu ja seedimist, rahustavad seedehäireid, puhastavad verd, soodustavad higi- ja uriinieritust, hävitavad mikroobe, korrastavad neerupealsete tegevust ning aitavad vabaneda kusihappest, hoides sellega eemal ka podagra ja kivitõve.

[url=http://fitshop.fitness.ee/naturaalsed_lisandid/0/readmore/1098/]

Mustikas: L-Argi + Blueberry

[/url]
Rododendroni sugulast mustikat peetakse supertoiduks, kus on kuhjaga organismile tarvilikke aineid: C-, E-, P-, PP- ja B-rühma vitamiine, mineraal-, kiud- ja parkaineid, suhkruid, karotenoide, flavonoide, orgaanilisi happeid.

L-Argi + Blueberry kapslid tugevdavad organismi vastupanuvõimet haigustele ja stressile, kosutavad keha kehvveresuse korral ning ergutavad jäsemete loidu vereringet, kui need surema või külma kartma kipuvad. Mustikas on mõnus kodune kõhurohi, mida kasutasid juba meie vaaremad. See aitab nii kõhulahtisuse kui -kinnisuse korral, normaliseerib soolestiku mikrofloorat ning toob kergendust seedehäirete, samuti mao- ja kaksteistsõrmiksoole haavandite korral.

Mustikas on tuntud kui “silmamari”, sest parandab silmade verevarustust, tänu millele jõuavad silmalihastesse ja -närvidesse vajalikud toitained, tugevneb nägemine ja väsinud silmadki saavad leevendust. Lisaks reguleerib ta vere suhkrusisaldust, tugevdab aju verevarustust, turgutab mälu ja aeglustab ajurakkude vananemist. Veel toetab mustikas maksa tegevust ning on hea liigesepõletiku ja reuma, põiehaiguste, sapi- ja neerukivitõve ning suu-, igeme- ja kurgupõletiku korral. Legendide järgi pidavat mustikate söömine suurendama ka inimese maagilisi võimeid.

[url=http://fitshop.fitness.ee/otsing/0/search/ecolab/]L-Argi tootesari müügil FitShopis![/url]

Autor: Ecolab Life