4. detsember 2015

Tunne Eesti tegijat: Kert Kaljula

Mis spordialaga Sa tegeled, kaua oled sellega tegelenud?

Tegelen sellise spordialaga nagu on men´s physique ehk rannafitness. Minu jaoks on tegemist uue alaga ning olen tegelenud sellega siiani vaid ühe sügishooaja (2 võistlust:
EMV ja MM).

Mis on teised spordialad läbi aegade, millega oled tegelenud? (Kui jah, millised on seal olnud saavutused?)

Juba 6-aastaselt hakkasin käima maadlusklubis “Viljandi Tulevik“ ning käisin seal 20-nda eluaastani. Olin maadluses väga edukas (13 EMV kuldmedalit erinevates vanuseklassides), lisaks baltimaade meister, venemaa meister ning palju teisi rahvusvahelisi võite.
Kuidas Sa jõudsid rannafitnessi alani (kes tutvustas, kuidas tekkis huvi)?

Selle spordiala juurde jõudsin siis, kui asusin veebruaris 2015.a. tööle Fitshopi, kus töötas üks minu praeguseid treenereid ja kolleege Eleri Õisma, kes koos oma elukaaslase Peep Reinartiga arvasid, et ma võiksin Eesti Karikavõistlustel rannafitnessi kategoorias osaleda. Arvestades, et ettevalmistusaeg oli liiga lühike ning mul ei olnud enda arvates piisavalt hea vorm, siis ma otsustasin neid tol korral siiski vaid vaatama minna. Nagu kindlasti paljud teised, sain ka mina neid võistlusi nähes suurel hulgal motivatsiooni juurde, pärast mida ma kirjutasin enda treeneritele ning nad panid mulle Eesti Meistrivõistlusteks kindla kava paika.

Mis on Sinu suurimad sportlikud saavutused siiamaani (antud spordialal)?

EMV kulturismis ja fitnessis 2015:

Rannafitness juuniorid +175 cm – I koht
Rannafitness mehed -178 cm – I koht
Rannafitness juuniorid absoluutne võitja!
Rannafitness mehed absoluutne võitja!
Parim uustulnuk!
Lisaks osalemine World Fitness Championship 2015.

[pilt=12540]
Milline näeb välja Sinu igapäevane toitumine?
Igapäevaselt söön 5 korda päevas, minu kaloraaž ja toitainete omavaheline suhe on treener Peep Reinarti poolt paika pandud. Vahel luban endale midagi meelepärast, sest ei saa salata, et mulle meeldivad erinevad maiustused.
Dieediperioodil toitun kindla kava järgi, hommikul munad, vahepalaks kohupiim marjadega, päeval kana ja köögiviljad, enne ja peale trenni valgušeik, õhtul tatar/riis ja kanaliha.
Kas ja kui palju tarbid toidulisandeid ?

Lisandid, mida kasutan:

1. Hommikul ja enne trenni 2 kapslit [url=http://fitshop.fitness.ee/kreatiinid/0/readmore/43/]Olimp Kre-Alkalyn 1500 [/url]- tegemist on puhverdatud kreatiiniga ehk sobib kõigile, kelle puhul kaalutõus on vastunäidustatud, kuna ta on kehale paremini omastatav, kui tavaline kreatiin monohüdraat. Eriti hea on seda kasutada näiteks dieedi ajal. Kreatiin annab mulle treeningutel seeriavastupidavust ja maksimaaljõudu ning soodustab lihasmassi kasvu looduslikul viisil.
2. Enne trenni joon šokolaadimaitselist [url=http://fitshop.fitness.ee/proteiinid-valgud/0/readmore/56/]FAST Whey+[/url]

3. Treeningu ajal [url=http://fitshop.fitness.ee/aminohapped-kompleksid/0/readmore/47/]Olimp BCAA Xplode [/url]- tegemist on asendamatute aminohapetega ning võin julgelt öelda, et treeniv inimene, kes ei ole neid varem kasutanud ja on ilma läbi ajanud ning imestab, et miks ta järgmiseks treeninguks korralikult ära ei taastu, siis vastus on siin. Ise ma ei kujuta ühtegi treeningut selleta ette. Sobib mistahes spordiala juurde, soovitan eriti neile, kellel on pikad/rasked treeningud mitu korda nädalas. Olimp BCAA Xplode hakkab sind juba treeningu ajal taastama, lisaks aitab see ületreeningu ja lihaskao vastu.

4. Peale trenni [url=http://fitshop.fitness.ee/proteiinid-valgud/0/readmore/394/]Olimp Whey Protein Complex[/url] valgušeik – tegemist on ultrafiltreeritud vadakuvalgu kontsentraadi ja isolaadi seguga, mis tähendab seda, et tegemist on väga kvaliteetse ja puhta valguga. Lisaks on palju erinevaid häid maitseid.

5. Toidukordade kõrvale 2 kapslit 3x päevas [url=http://fitshop.fitness.ee/figuuritooted_rasvapoletajad/0/readmore/493/]Olimp ALA200[/url] – ehk alfalipoiinhape, mis reguleerib veresuhkrut ning soodustab rasvapõletust ja lihaskasvu, kuna hõlbustab aminohapete ja kreatiini jõudmist lihasrakku. Lisaks aitab see rakus glükoosi energiaks muuta, keha suudab nii raskusteta ära kasutada iga viimast kui toitainet, mis on oluline näiteks energiavaese dieedi ajal.

6. Õhtul enne magamaminekut [url=http://fitshop.fitness.ee/olid/0/readmore/85/]Olimp Gold Omega3 [/url]kalaõlikapslid, [url=http://fitshop.fitness.ee/vitamiinid-ja-mineraalained/0/readmore/97/]Olimp MZB [/url](magneesium, tsink ja vitamiin B6 ühes tootes), [url=http://fitshop.fitness.ee/aminohapped-uksikud/0/readmore/755/]Olimp Taurine Mega Caps [/url]ja kindlasti üks populaarsemaid tooteid [url=http://fitshop.fitness.ee/vitamiinid-ja-mineraalained/0/readmore/106/]Olimp Vita-Min[/url], mis on vitamiinide ja mineraalide kompleks.
Kõik tooted on müügil Fitshopides ja [url=http://fitshop.fitness.ee/]Fitshop.ee [/url]veebipoes!

[youtube=n_gThAswY9M]

Kui palju treenid? Millised on Sinu treeningud?

Treenin keskmiselt umbes 5 korda nädalas, võistlusperioodil isegi 6 korda nädalas. Nädalane kava on jaotatud neljaks: selg+trapets, rind+biitseps+kõht, jalg+säär+kõht, õlg+triitseps. Korduseid on iga harjutuse puhul 8-12 ning seeriaid 3-6.
Palun kirjelda enda tavapärast päeva!

Ärkan tavaliselt kell 8:00 ja söön enda hommikusöögi ning lähen tööle, toidu- ja trennikott alati kaasas. Peale tööd lähen Spartasse trenni. Seal teen umbes 1,5-2h trenni, lähen koju, söön õhtusöögi ning lähen magama. Vabal päeval käin trennis tavaliselt varem ära, teen järgmisteks päevadeks toidud valmis ning jääb aega ka iseenda ja teiste jaoks.

Millised huvid/hobid Sul veel on?

Mulle meeldib kõik, mis on spordiga seotud, sest liikumine on tervise ja heaolu aluseks.Vahel mängin rahvaliigas jalgpalli, lisaks meeldib metsas jooksmas käia, ujuda, rattaga sõita ning talvel suusatada. Viimasel ajal on hakkanud meeldima söögitegemine. Olen suur kinofänn, vahel käin ühe kuu jooksul kuni 6 korda kinos. Lisaks meeldib reisimine ja erinevate vaatamisväärsuste külastamine.

Mõni huvitav fakt endast?

Suudan dieedist täielikult kinni pidada, sest soov saavutada vormi on suurem, kui isud.

Millised on Sinu eesmärgid tulevikuks?

Eesmärgiks on osaleda võimalikult paljudel võistlustel ning saavutada häid kohti. Selline see spordimehe hing juba kord on.

Kust Sa ammutad energia ja motivatsiooni, et treenida ja toituda ning hakkama saada muude kohtustusega?

Ma arvan, et see tuleb kusagilt seest, sest kui sa midagi kire ja suure pühendumusega teed, siis see annab positiivsust ning juba seetõttu oledki rohkemaks võimeline. Kindlasti on suur roll ka lähedastel inimestel, kes on alati toeks.

Kuidas sa lõõgastud/puhkad?

Mulle meeldib reisida, aga lõõgastumiseks piisab juba kodukohta sõitmisest.

Mida Sa soovitaksid teistele treenijatele ja antud sporialaga alustavatele huvilistele?

Ma soovin järjepidevust ja seda, et ei maksa kohe alla anda, kui ei lähe just nii nagu oled soovinud või tahtnud. Väga vähe on neid, kes on kerge vaevaga elus kaugele jõudnud.

Mis on Sinu moto?

Elu on nagu mägironimine, kuid tipus avaneb ilus vaade.

[url=http://gallery.fitness.ee/main.php?g2_itemId=606427]Vaata ka galeriid![/url]
[url=https://vimeo.com/147858331]Vaata videot![/url]

Autor: Fitness.ee