16. aprill 2018

Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid jõusaalis edu saavutada

Tee baasharjutusi
Üle mitme liigese kulgevad ja korraga palju lihasrühmi töösse kaasavad harjutused on võit jõus, ajas ja lihasmassis. Raiska vähem aega isoleeritud harjutustele. 99% jõusaalis rassijaist, kelle eesmärk on kiirus, jõud, lihasmass või lihtsalt parem elukvaliteet, peaksid treenima terviklikult, mitte üksikuid lihaseid, ning keskenduma baasharjutustele (kükk, tõmbed, surumised).

Pühenda piisavalt aega taastumisele
Vana tõde. Kasvad siis kui puhkad. Kui sa ei puhka piisavalt treeningute vahel, siis kannatab sinu järgmine treening ja kannatab sinu areng.

Paku kehale vaheldust
Sinu keha kohaneb ülikiirelt. Korrates piisavalt kaua sama tegevust ei lõika sa sellest enam märkimisväärset kasu. Vaheta oma kava iga kahe-kolme kuu tagant, et progresseeruda.

Treeni piisava intensiivsusega
Kui sa kasutad oma treeningutel valdavalt baasharjutusi, siis oled sa juba õigel teel. Intensiivsuse lisamiseks on veel teisigi meetodeid. Vähendad pauside aega seeriate vahel, drop-seeriad ja superseeriad.

Soorita harjutusi korraliku tehnikaga
Siin on asi lihtne. Treenides halva tehnikaga on võimalus ennast vigastada väga tõenäoline. Katsu sa kuhugi areneda kui oled vigane.

Ära karda juurde võtta
See käib nii meeste kui ka naiste kohta. Mitte midagi ei ole teha. Kui ikka on soov lihaseid kasvatada, siis tuleb kasvatada ka kehakaalu. Lihaste kasvatamine nõuab kaloreid ja juhul kui sa ei tarbi neid rohkem, kui sa kulutad, siis ei kasva ka su lihased.

Ära tee sama, mida tegid eelmine kord
Selleks, et stimuleerida lihast kasvama, tuleb teda üllatada. Rohkem raskust, rohkem kordusi, rohkem tööd. Need kõik on võimalused, kuidas lihast üllatada. Tehes nädalast nädalasse samu liigutusi, sama raskuse ja samade korduste juures, võid lihastest vaid und näha.

Unusta ego
Tõstad raskusi oma egoga, mitte lihastega. Usun, et ei vaja rohkem selgitamist.

Ära unusta kükkida
Pole midagi hullemat kui lihases ülakeha ja peenikesed jalad. See näeb väga koomiline välja. Kükk hõlmab töösse rohkem lihaskiude kui üksi teine harjutus. See peaks olema iga jõusaalis treenija kavas.

Autor: Fitness.ee