8. jaanuar 2019

Tunne Eesti Tegijat: Kaisa Abner

Vanus: Sain just äsja 28

Pikkus: Selle peale ma kihistaks naerda ja küsiks vastu, et kui palju vaja on? Võistlustel olen välja pigistanud nii 169cm kui ka 175cm.

Kehakaal: Taaskord, palju vaja on? Eelmine lavakaal jäi 59kg kanti, järgmine lavakaal saab olema kindlasti kõrgem. Offseasonil olen tipphetkedel siin näinud kaalunumbrit isegi 74kg. Kõige mugavamalt tunnen ennast seal kuskil 65kg kandis. Kaal näitab sinu suhet gravitatsiooniga, mitte midagi muud.

Kuidas jõudsid bikinifitnessi juurde: Ma käisin ja imetlesin neid sihikindlaid ja ebamaiseid bikinifitnessi kaunitare laval ja ühel hetkel käis mingi klõps läbi ja tahtsin ise ka olla see naine. Minu puhul töötab alati see, kui midagi kõva häälega välja öelda, kuna ma ei söö mitte kunagi enda sõnu ja mitte-mitte kunagi ei anna alla. Tegin kähku endale blogi ja panin asja suure kella külge, lõikasin endalt ära taganemistee. Mõeldud-tehtud. Ja siis kuidagi leidsid mind kõik vajalikud inimesed ise üles ja siin ma olen. Mul pole endal siiamaani õrna aimugi, kuidas see kõik nüüd niimoodi läks, aga kuradima tore, et nii läks.

[youtube=Na_A0mLtZRU]

Suurim saavutus: Ma olen kõige hullem perfektsionist ja enesekriitik ja mul on koguaeg kuklas tunne, kuidas ma pole mitte midagi saavutanud ja ma pole mitte kunagi mitte millegigi rahul. Pidev rahulolematus endaga ongi mind edasi viinud ma arvan. Minu suurimad saavutused on tulevikus ees veel, aga teeks äkki nii, et ütleks need jälle kõva häälega välja? Eesti absoluutne meister bikinifitnessis, Euroopa- ja Maailmameister bikinifitnessis, kahe lapse uhke ema, õnnelikult abielus, veel õnnelikum vanaema ja talupidaja. Ahjaa, ma luban, et ma ükskord võtan endale laigulised lehmad ja kanad ka ja pean kohvikut kuskil rahulikus kohas. Vot see oleks saavutus!

Teised spordialad, millega olen tegelenud: Ma olen kunagi käinud kõikvõimalikes trennides, kus mu kodukohas võimalik käia oli, aga päris sellist endale sobivat trenni ma ei leidnud ja lõin kõikidele nendele mingi aja möödudes käega. Jõusaali Koerus polnud ja selle avastasin alles Tallinnasse kolides.

Mis sind motiveerib? Kui sa mulle ütled, et ma ei suuda. Mu isa hakkas kunagi kõva häälega naerma, kui ma ütlesin, et ühel heal päeval ma olen ka bikiinides laval. Aega läks selline pool aastat. Aga loomulikult progressi nägemine, vahet ei ole siis kas fitnessis või ükskõik milles. Kui sa lõpuks näed, et tehtud tööst on ka reaalne kasu, siis nälg kasvab. Ja no kamoon, päris magus on haterite ees võtta välja keskmine sõrm ja seda uhkelt viibutada.

Kuidas lõõgastud? Ma võiks siin kirjutada, et oii kui tore on käia kinos ja lebotada kuskil diivanil, aga on kolm asja tegelikult, mis pakuvad mulle nagu jõhkrat õnnetunnet ja lõõgastust. No üks on ilmselgelt seks, seda ma vist ei pea kommenteerima. Hommikupuder – ma tahan selle ära süüa täielikus vaikuses, nautida rahulikult igat suutäit ja panna ennast päevaks valmis. Jõusaal – maailm läheb kinni, muusika läheb käima ja see on minu aeg. Lihtne.

Kirjelda enda igapäevast toitumis, milliseid põhimõtteid jälgid: Minu menüü koosneb enamasti neljast toidukorrast: hommikupuder, kaks sarnast lõunasööki ja õhtusöök. Lõunasöögiks söön enamasti enda wokirooga ja õhtusöögiks kas siis ahjuvõileibasid või kohupiima. Toitun alati isude järgi ja kui tulebki mõnikord isu endale midagi head ja paremat lubada, siis jagan toidukorrad näiteks kolmeks ja vaatan, et õhtu lõpuks makrod ja kaloraaž klapiks. MyfitnessPal on täiesti lahutamatu kaaslane. Aga no lihtsuses peitub võlu: kaer, muna, kana, riis, pähklid, või, juurikad, banaan, kohupiim, leib, juust ja palju-palju kofeiini – rohkem ma ei vaja.

Mis on sinu lemmiktoit: Raske on öelda sellist kindlat lemmikut, aga kuna hommikupuder ja wokiroog pole siin mitme aastaga veel koppa visanud ja neelud endiselt käivad, siis ma kardan, et need kaks ongi.

Kirjelda oma treeninguid. Millist kava jälgid ja kui palju teed aeroobset: Hooajaväliselt teen enamasti 3-4 rasket jõutreeningut ja 0 aeroobset. Mida rohkem hooajale lähemale, seda rohkem lisandub ka treeningmahtu ja aeroobset, nagu ikka. Minu elu on tehtud maru lihtsaks ja mugavaks – treener Peep Reinart muretseb minu treeningute ja toitumise eest, Eleri Reinart lavalise poole eest ja minu töö on ainult sõna kuulata ja isetegevust mitte teha – lihtne! Siiani on koostöö sujunud ikka üle prahi hästi.

Milliseid toidulisandeid tarbid: Hohohoo, kuna ma töötan ise Fitshopis, siis ma olen igapäevaselt ümbritsetud toidulisanditest ja ka tarbin neid päris palju. Aamen kirikus on minu hommikusöögi kõrval Omega3 kalaõli, Vita-Min multivitamiinid, beta-alaniin tabletid ja kreatiin. Liigeseid toetan igapäevaselt Gelenk kollageeniga. Trenni ajal tarbin EAA-d. Magustoitudes kasutan tihti erinevaid pudingupulbreid, valgupulbreid, pähklivõisid, batoone jne jne. Kookosõli kasutan aga mitte isegi niiväga toidu tegemisel, vaid hoopis juuksemaskina ja keha niisutajana. Toidulisandite puhul on tähtis endale selgeks teha eesmärgid, mille nimel neid tarbida ning mitte ära unustada, et iga asi sisaldab kaloreid.

Eeskujud: Kõige naljakam lugu on sellega, et need eeskujud muutuvad mul ajas nii palju ja kuna olen ka päris paljudes enda varasemates eeskujudes pettunud, siis… Minu eeskujuks on olla iseenda parem versioon. Väga klišee, aga päriselt ka! Aitab küll teistest, tahan olla enda moodi ja veel parem!

Kolm soovitust neile, kes soovivad paremasse vormi saada: 1) Aja endale kark alla! Mitte keegi ei tee sinu eest tööd ära ja kui sa oled laisk, siis vaata peeglisse, sa oled selle lödipüksi keha ära teeninud. 2) Sa oled see, mis sa sööd. Kui sa sööd rämpsu, siis ära ole üllatunud, kui sa selline ka välja näed. 3) Ära leiuta jalgratast ja ära mõtle üle. Koopainimesed olid heas vormis ilma trenažööride ja detox-bullshitita, sul ei lähe seda jama vaja. Kui sa ise enam ei oska, siis võta kõrvale keegi, kes oskab.

Kuidas minu tegemistega kursis olla?

Blogi: [url=http://kaisafitness.ee/]kaisafitness.ee[/url]
Instagram: [url=https://www.instagram.com/kaisaabner/]kaisaabner[/url]

Autor: Fitness.ee