14. jaanuar 2019

Tunne Eesti Tegijat: Merili Jesaar

Vanus: Veerandsada, ehk siis ilus 25

Pikkus: Pikkus on meelitamine, aga siiski mulle on antud sentimeetreid ca 158, euroopakatel mõõdeti üldse 156,2cm

Kehakaal: Üldjuhul hooajavälisel ajal ma kaalun 57-59kg, mida aeg edasi, seda paremini ma end nendes numbrites tunnen. Lavakaal on olnud 45kg ja ka 49kg, kuldne kesktee on 47kg.

Kuidas jõudsid bikinifitnessi juurde: Tundub läila, aga samamoodi nagu enamik. Vaatad ja imetled neid ilusaid vormis naisi ja tahad ise ka sellest tähesärast osa saada. Alustama pidin ma muidugi kaalulangetamisega ning edasi liikuma lihaste kasvatamise juurde, aga näedsa hakkama sain ja siin ma olen! Lausa kolm hooaega on tänaseks tehtud!

Suurim saavutus: Suurimaks saavutuseks ma pean enda puhul seda, et ma olen järjepidevalt enda keha edasi ehitanud ja arenenud nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Ma olen enda puhul hästi kriitiline ja ma nõuan endalt palju, aga see ongi mind viinud edasi ja tänu sellele olen ma hetkel selline inimene nagu ma olen, aga suurim (spordi)saavutus veel tuleb, sest mul on suurepärased treenerid (Peep & Eleri Reinart) ja tiim (Team Reinart) kõrval!

[pilt=14505]

Teised spordialad, millega olen tegelenud: Kooli ajal tegelesin ma kõigega millega vähegi võimalik oli. Ainuke spordiala kus mind tõsiselt võetud ei ole on korvpall, aga me kõik teame miks see nii on!

Mis sind motiveerib? Kellele see üllatusena tuleb, kellele mitte, aga ma ise motiveeringi ennast. Ma ei ole üks nendest kes vaatab Instagramis vormis naiste pilte salamisi palvetades ka ükspäev selline olla. Mida aeg edasi, seda rohkem ma hindan ennast. Vorm on ja jääb alati “work in progress”, alati ihkad aina paremaks ja see mind motiveeribki.

Kuidas lõõgastud? No selle ”lõõgastumisega” on omamoodi, nagu mul treener toonitab “SA PEAD PUHKAMA”. Vahepeal ma reaalselt naudingi lihtsalt olemist, ei mingeid kohustusi ega toimetusi pole – hea film, hea kaaslane ja see ongi lõõgastus. Samamoodi on ka trenniga, seal sa ei pea spekuleerima selle üle miks maakera on ümmargune ja endale stressi tekitama, et kas see maailmalõpp ja majanduskriis nüüd tulevad homme või saab veel elada. Sa teed seal oma asja ja lahkud saalist kordades õnnelikumana kui sa sinna sisse astusid.

Kirjelda enda igapäevast toitumis, milliseid põhimõtteid jälgid: Minu igapäevane toit on alati sama, esiteks juba seetõttu, et ma olen mugav inimene ja teiseks – mulle maitseb see mida ma söön.
Ma söön neli korda päevas: hommikusöök, lõunasöök, enne trenni toekam vahepala ja õhtusöök. Tähtis on, et makrod oleksid paigas ja hooaja välisel ajal ma luban endale tavaliselt pühapäeviti vabama päeva, kus ma siis söön mida tahan, eelkõige magusat.

Mis on sinu lemmiktoit: Ilma naljata – riis kanaga! Aga kuna ma olen ka julm magusafänn, siis jäätis,jäätis,jäätis! Andke ainult!

[pilt=14506]

Kirjelda oma treeninguid. Millist kava jälgid ja kui palju teed aeroobset: Kava on teinud mulle treener Peep Reinart ja üldjuhul treenin ma 5-6x nädalas ja aeroobne on 15 minutit soojendust kardiomasinal enne jõutrenni.

Ettevalmistusperioodil oleneb aeroobse osakaal sellest kui kaugel on võistlused.

Milliseid toidulisandeid tarbid: Otseselt ma ei tarbi mingeid pulbreid, aga aeg-ajalt võtan ma Olimpi preworkout’i ja vitamiinidest tarbin ma omega 3 kapsleid, c-vitamiini, d-vitamiini, b-vitamiini!

Eeskujud: Ajas muutuvad eeskujud, kunagi imetlesin ma enamike sihikindlaid ja heas vormis inimesi. Nüüd olen ma ise seal punktis, kus ma olen sihikindel ja julgen öelda heas vormis. Sestap ma olengi iseendale eeskujuks – kui tahad ja töötad, siis selle sa ka saad!

Kolm soovitust neile, kes soovivad paremasse vormi saada: 1) Hakka sööma – näljutamisega sa ei jõua kuskile, vähem toitu ei ole parem. 2) Tee trenni – Mida aktiivsemalt end liigutad, seda õnnelikum sa oled. Mida õnnelikum sa oled, seda vähem stressi sul on. Mida vähem stressi sul on, seda paremaks su keha ka muutub. Seega ära stressa, söö ja tee trenni.3) Ole järjepidev – Söö korralikult, ole enda vastu aus, tee trenni ja ole kannatlik. Tulemused ei tule üleöö, aga kahe kuu pärast on märgatavad tulemused näha.

Kuidas minu tegemistega kursis olla?

Instagram: @[url=https://www.instagram.com/merilijesaar/]merilijesaar[/url]

Autor: Fitness.ee