5. veebruar 2000

“24 tunnist jääb väheks…”

kinnitab meile rammumees Võrust, 24aastane Tarmo Mitt. Kevadel olevat tõesti nii. Keerle nagu orav rattas. Ikka ei tule ajaga välja. Juhenda teisi, treeni ise, hobi korras paku Robocopi toidulisandeid jne. Kes Tarmo Miti nime esmakordselt kuuleb, eriti kui tegu jõuala tegijaga, süüdistagu iseennast. Mitt on kõva mees juba aastaid. Kuigi sidunud end ka jõutõstmise kui spordialaga, peab end esmajoones siiski rammumeheks.

Mäletame teda nii Tallinnast Piimafestivali rammumehe konkursilt kui üle-eestilistelt jõumõõtmistelt. Juba mullu kogus ta kodupaika kangeid, teisiti polevat tänavugi. 3. Augustil on Eestimaa Rammumehe võistlus.
Arvan, et tosin meest tuleb lahkelt kokku. Et konkurents väärikas oleks, saatsime kutsed ka ülelahe naabritele. Nemad on ikka meid külla kustunud, miks peaksin nüüd võrokate eest neid peitma. Tulgu ja näidaku, mis sisu on,” räägib peakorraldaja Mitt heatujuliselt.

Kuidas on alanud aasta läinud?
Tarmo Mitt kurdab, et haigused kimbutavad. Gripp, siis jälle liigesevalud. Iga 135 kilo kaaluv ja mittesportlane peaks seda omast käest teadma. Sportlasel on halvem. Treeninguid jääb vahele. Kõigele vaatamata sai jõutõstmise kolmevõistlus Eesti omadel Tartus nagu mööda minnes võidetud. Kolmandat aastat järjest. Viljandi rammumehel oli Mitt Murumetsa järel teine. Vana konkurent annab endiselt kõva tuld.
Soomes Euroopa GP kvalifikatsioonis ei läinud oodatult. Kohe esimene ala aia taha: tünni surumises kukkus tünn näo peale… Nüüd jääb loota juulikuise Helsingi osavõistluse peale. Tuleb pääseda kolme hulka, alles siis saab Euroopasse. Tee iseenesest sinna on mullusest tuttav, kuid tänavu on osalemiseks karmimad mängureeglid.

Riias ootavad taas Balti omad. Mullu, mäletame, oli Tarmo Riias juubelipidustustel kolmas rammumees, mis tõi ka kenakesti sisse. Toidu-sõidu kulud sai topelt tasa. 2002. aasta rammumeeste võistluskalender on eraldi amazoni-küljel olemas ja kordama ei hakka. Küll aga näeme Mitti kindlalt võistlemas mais Põlvas ja septembris Tallinna Piimafestivalil.
Maikuus peab Tarmo oma 25. sünnipäeva.
Edu talle juubeli eel!

Autor: Aare Kreilis