9. november 2011

Margus Silbaum sihib jõutõstmise MM-il uut maailmarekordit!

Sparta treener Margus Silbaum sõidab nädalavahetusel Tšehhis peetavale jõutõstmise MM-ile maailmarekordi püstitamise mõtetega.

Nüüdseks 17 aastat jõutõstmisega tegelenud Silbaumi saavutuste nimekiri on aukartust äratav: kaks aastat tagasi võitis ta EM-ilt kogusummas hõbeda, tema nimel on üle 200 Eesti rekordi ning 26 vabariigi meistritiitlit. Tänavusest aastast on Silbaumi nimel ka jõutõmbe Euroopa tippmark ning eeloleval nädalavahetusel on ta nõuks võtnud purustada ka planeedi ihaldusväärseima rekordi – püstitada jõutõmbes uueks maailma tippmargiks 360 kilogrammi.

Esimese eestlasena maailmarekordi kimpu

Silbaum usub, et Tšehhis suudab ta endast kõik välja pigistada. “Olen rahvusvaheliste võistluste mees. Tunnen ennast EM-idel ja MM-idel nagu kala vees,” ütleb Margus, kelle parimaks saavutuseks MM-idel on kolme ala üldarvestuses 2006. aastal saavutatud 5. koht. Et tiitlivõistlustel jagatakse medaleid ka üksikaladel, siis selles arvestuses on Silbaumil koduses kollektsioonis 2001. aasta jõutõmbe hõbe ning 2005. aasta pronks. Kas nüüd täieneb see tore kett uue, kuldse lüliga?

Silbaum juhib tähelepanu, et varem pole ükski eestlane üritanud maailmarekordit. Nii et nüüd oleks kätte jõudnud ajalooline hetk see unistus ellu viia!

Silbaum on -93 kiloste kaalukategoorias võistlustules reedel, 11. novembril, kell 15.30 – 19. Ajaloolise maailmarekordi üritus toimub orienteeruvalt kell 18-19.

Sparta koduleht teeb Marguse võistlusest interneti otseülekande.

Otseülekande video nähtaval ka Fitness.ee foorumis – [url=http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/34783-elar-kraav-ja-margus-silbaum-sidavad-jutstmise-mm-le-vaata-ka-otselekannet-sndmuskohalt/page__view__findpost__p__321798]siin[/url]

Autor: Sparta