12. detsember 2011

Fotograaf Kaupo Kikkas näitus “Sammas” avatud

Fotokunstnik Kaupo Kikkas ja meigikunstnik Õnne Rudi lõid Eestis toimunud Kulturismi ja Fitnessi Maailmameistrivõistlustele näituse “Sammas”. Näitus avati 15. detsembris kell 15.00 Status Club galeriis.

“Sõna – sammas, on nii mitmetähenduslik, et tuli nende piltide juurde ise. Kelle jaoks on see kõige alus, kelle jaoks ilus kuju, teise jaoks aluspost ja kolmandale tulevane pension.” Ütleb näituse autor Kikkas.

Kunstnik elustas Eesti tippatleetide abiga Vana-Kreeka iluideaalid, mis on mitu tuhat aastat vankumatult ajaproovile vastu pidanud. Spetsiaalselt MM-i jaoks loodud projektis osalesid modellidena Ott Kiivikas, Marti Taru, Oleg Anissimov, Raigo Kuusnõmm, Indrek Viska, Meelis Susi, Janar Rückenberg ja Martin Münz. Autorid on loonud tippvormis atleetidest elusad sambad, proovides neilt eemaldada inimlikkuse ja personaalsuse, kuid inimihu soojus ja plastika ei lase neil muutuda külmaks tahutud kiviks. Nii sündisid harukordselt terviklikud vormid, mis on kooslus tahutud marmori perfektsusest ja inimkeha ainulaadsusest.

Näitus kingiti Eesti Kulturismi ja Fitnessi liidu poolt maailma Kulturismi ja Fitnessi Föderatsioonile, mille president Dr.Rafael Santonja isiklikult vastu võttis. Santoja sõnul on tegu kunstiliselt võimsa projektiga ja ta teeb omalt poolt kõik, et seda kogu maailmaga jagada. Ühtlasi andis föderatsiooni president lubaduse viia näitus järgmistele tiitlivõistlustele erinevaisse maailma paikadesse. Nii liigubki värskelt valminud näitus juba jaanuaris Eestist minema Madriidi föderatsiooni peakorterisse.

Näituse avamine toimus 15. detsembri kell 15.00 Status Clubis. Näitus jääb avatuks kuni jaanuari keskpaigani ning näituse külastamiseks on Status Clubi galerii avatud tasuta kõikidele huvilistele. Status Club asub Rocca Al Mares mere rannal aadressil Paldiski mnt. 96

Koos näituse esitletakse ka töödest valminud eksklusiivset kalendrit, mida toodeti vaid limiteeritud kogus.

Lisainfo:
[url=www.kaupokikkas.com]Autori koduleht[/url]
[url=http://et.wikipedia.org/wiki/Kaupo_Kikkas]Autorist wikipedias[/url]

[pilt=7119]

[pilt=7120]

[pilt=7121]

[pilt=7122]

[pilt=7123]

Autor: Toimetus