24. august 2012

Võru Vägilane 2012 võitjaks tuli Markus Männik

Eesti Vabariigi Taasiseseisvumise aastapäeval, 20. augustil, olid seitse tugevat Eesti meest võtnud jalge alla tee Võru poole, et võistelda Võru Vägilane 2012 tiitli eest. Kohale olid tulnud kaks võitlejat Lätis ja viis võistlejat Eestist. Kui päeva alguses ilmataat ei andnud positiivseid emotsioone ja lootusi ilma suhtes, siis võistluste alguseks oli ilm hea. Kohale oli tulnud ka suur hulk publikut, kes elasid sportlastele energiliselt kaasa, mis oli igati positiivne

[attachment=251]Võru Vägilane 2012 protokoll[/attachment]

[url=http://lkylli.zenfolio.com/p710731753]Vaata pilte[/url]

Võisteldi viiel alal, mis alguses peale vaadates tundusid isegi olema sellise kergusega, et tekitas osades osalejates ka küsimuse, et “miks nii kerged alad“. Mida võistlus edasi, seda raskemaks läks. Peale esimest ala, 125kg kohvritega käimine 46m, oli kolmel mehel (Markus Männik, Rolands Gulbis ja Gunnar Gimbutas) sekundi sajandku pealt sama aeg, mis oli päris suur üllatus.

Teisel alal, 115 kg palgi ja 66 kg hantli tõukamine vaheldumisi, oli teistest kiirem Marko Remlik, kes tegi kummagi raskusega kokku 10 kordust ja võitis teiseks tulnud Markus Männikut 2 kordusega.

Kolmandal alal, rehvi kantimine 10x, võttis võidu Marko Remlik, kes edestas teiseks tulnud Markus Männikut koguni 11 sekundiga.

Neljas ala oli meremehe kõnd 355 kg raamiga. Ala alustati eelmise ala paremusjärjestust arvestades, et siis see kes oli eelmisel alal esimene, sooritas oma katse viimasena. Mida sportlane edasi seda kiiremini hakkas ka raam liikuma, mis lõppes Markus Männiku võiduga.

Viies ala, pardikõnd 200 kg raskusega, võitis Markus Männik, mis tagas talle ka kohustuslikuks saanud üldvõidu.

Loe Markuse emotsioone võistlusest tema [url=http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/36133-team-fast-rammumees-markus-maennik/page__view__findpost__p__348651]Team FAST spordiblogist[/url].

Võitluste korraldajad soovivad ka järgneval aastal 2013 korraldada sama võitlust ja ootavad suurt osavõttu. Kohtumiseni järgmisel aastal.

Autor: Toimetus