7. jaanuar 2015

Rannafitnessist Rodion Popov andis positiivse dopinguproovi. Oleg Anissimov ja Mihkel Vaino negatiivsed

18. oktoobril Eesti kulturismi meistrivõistlustel võetud kolmest dopinguproovist osutus üks positiivseks.

18. oktoobril Salme Kultuurikeskuses toimunud Eesti meistrivõistlustel kulturismi ja fitnessis võttis Antidopingu Liit 3 võistlussisest proovi: rannafitnessist Rodion Popovilt ning klassikalises kulturismis võistelnud Oleg Anissimovilt ja Mihkel Vainolt.

Meil on hea meel teatada, et Oleg Anissimovi ja Mihkel Vaino proovid olid puhtad, seega negatiivsed.

Rannafitnessis võistelnud Rodion Popov andis aga positiivse dopinguproovi ning hiljem keeldus ka B-proovist. Karistuseks määrati sportlasele alates 18. oktoobrist saavutatud võistlustulemuste tühistamine ning võistluskeeld kaks (2) aastat alates 18.12.2014.a, võistluskeelu kehtimise viimane päev 17.12.2016.a.

Eesti dopinguvastane distsiplinaarkolleegium otsuses seisab:

18.10.2014.a võeti sportlaselt võistlusesisene dopinguproov Tallinnas Eesti meistrivõistlustel kulturismis, fitnessis jms aladel. 21.11.2014.a testi raporti (Test Report) kohaselt sisaldas A-proov järgmisi keelatud aineid:
1) S1.1A – Eksogeenne AAS – boldenoon ja tema metaboliidid 17β-hydroxy-5β-androst-1-en-3-one, 3α-hydroxy-5β-androst-1-en-17-one,
2) S1.1A – Eksogeenne AAS – drostanoloon ja tema metaboliidid 2α-methyl-5α-androstan-3α-ol-17-one,
3) S1.1A – Eksogeenne AAS – metelonoon ja tema metaboliidid 1-methylen-5α-androstan-3α-ol-17-one,
4) S1.1A – Eksogeenne AAS – dehüdrokloormetüültestosteroon ja tema metaboliidid 4-chloro-17β-hydroxymethyl-17α-methyl-18-nor-5β-androst-13-en-3α-ol,
5) S4. Hormooni ja metaboolsed modulaatorid – anastrosool.

Eesti meistriks meeste rannafitnessis tõusis Mattias Peters.
[attachment=341]Lae alla Eesti meistrivõistluste lõplik protkoll[/attachment]

Ott Kiivikase kommentaarid Delfile

„Antud juhul oli meil kahtlus, et sealt võib midagi tulla. Kahtlus tekkis seoses tema koduklubiga (HC Gym – toim) ja seltskonnaga, kes seal treenib,“ rääkis Kiivikas Delfile.

„Ausalt öeldes võttis silme eest kirjuks. Nii pikka ainete tabelit minu silmad pole varem näinud. Jääb arusaamatuks, kas tõesti on vaja sellise kehalise vormi saavutamiseks võtta sisse sisuliselt kõik, mis maapõues olemas ja kodanik Mendelejev on kunagi tabelisse registreerinud. Seda enam, et rahvusvahelise kriteeriumi järgi hinnates on Eesti meistritiitel sisuliselt olematu väärtusega,“ sõnas Kiivikas.

„Mehele peale vaadates jookseb mul juhe kokku. Sellise vormiga mehi võib leida ka tavaliste harrastajate seast. Taolise muskli võib endale kasvatada ka lihtsalt kartulit ja sousti süües ja lihtsalt trennis käies.“

Kust Popov dopinguaineid hankis, on alaliidule teadmata, sest distsiplinaarkomisjoni kutsele ütlusi andma tulla ütles sportlane ära. „Arvan, et need on pärit mustalt turult,“ oletas Kiivikas.

Kiivikasel on kahju, et järjekordne must lammas kulturistide ja fitnessistide seast välja tuli, kuid samas näitab see juhtum, et regulaarsest dopingutestimisest on kasu. „Ise oleme selle raja valinud. Me ei ole taolisi juhtumeid kunagi salanud ega kommentaaridest loobunud. See on nagu peeglisse vaatamine – kui soeng on sassis, tuleb seda kammida senikaua, kuni juuksed sirgeks saab. Solki hulbib ikka pinnale, aga samas on heameel, et tuleb ka medaleid juurde nendelt inimestelt, kes suudavad tulemusi ka ilma keelatud aineteta teha. Üksikud solkijad tuleb nii ruttu kui võimalik unustada ning püüda uute paremate tulemustega ala mainet parandada,“ lisas Kiivikas. [url=http://sport.delfi.ee/news/varia/muu/ott-kiivikas-dopingupatusest-popovist-arusaamatu-miks-oli-vaja-terve-mendelejevi-tabel-endale-sisse-suua?id=70514621]Allikas[/url]

Autor: Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit