7. veebruar 2013

TRX® – tõhus väljakutse Sinu kehale!

Mis see TRX® Suspension Trainer õigupoolest on?

TRX® Suspesion Trainer (edaspidi: TRX®) on USA mereväes leiutatud treeningvahend, millega treenides kasutatakse harjutuste läbiviimisel raskusena omaenese keharaskust. TRX® võimaldab teha ohutult rohkem kui 70 harjutust jõu, paindlikkuse, tasakaalu ja liikuvuse parandamiseks.

Treeningvahend koosneb ühest kinnitusrihmast, mida saab kinnitada kas jõusaaliseadmete külge või kodus asetades rihma üle ukseserva ning sedasi kodus treenida. USA-s on laialt levinud ka treeningvahendi kasutamine pargis ja looduses, mida meil kohtab vähe kui üldse.

Kinnitusrihm omakorda jaguneb kaheks võrdseks rihmaks, mille pikkust saab reguleerida vastavalt harjutuse iseloomust lühemaks või pikemaks. Kummagi rihma otsas on käepide ja aas, kus saab nt kõhulihase harjutuse sooritamiseks panna jalalabad.

[pilt=8607]
Harjutus 1: TRX Crunch kõhulihastele

TRX® treeningu filosoofia

Ükski kehaosa ei ole omaette üksus, iga lihtsamgi liigutus kaasab samaaegselt töösse erinevaid lihasgruppe nagu jalalihased, kerelihased, õlavarrelihased jne. Keha koosneb katkematu ketina lihastest, kus iga liigutus, mille me sooritame, on kogu keha harjutus. Just sellepärast kasutab TRX® treening erinevaid harjutusi, mis esitavad väljakutse kogu kehale.

[pilt=8608]
Harjutus 2: TRX kätekõverdus

Tõhus treeningvahend, mida ei tasu alahinnata

Kindlasti ei maksaks seda treeningvahendit alahinnata ja arvata, et kui raske üks treening kahe rihmaga ikka olla saab. See treening on maksimaalselt nii raske kui on omaenese keha, pluss sinna lisandub veel samaaegselt oma raskuse pidev stabiliseerimine läbi keha keskosa.

Parim selle treeningvahendi juures on see, et harjutusi saab ise lõputult väljamõelda ning omavahel kombineerida, luues sellega kogu aeg uusi võimalusi oma treeningkava täiustamiseks ning arengu jätkamiseks, sest teada on fakt, et keha ja lihased vajavad teatud aja tagant vaheldust, et säiliks pidev areng.

[pilt=8609]
Harjutus 3: TRX käärkükk

Kellele TRX® treening mõeldud on?

TRX® treening on suurepärane inimesele, kes soovib alles alustada või taas-alustada oma treeningutega, täiustada treeningkava, välja rebida rutiinist või hoopis esitada oma kehale uus ja põnev väljakutse.
Samuti sobib TRX® praktiliselt kõikide spordialade (golf, kergejõustik, võitluskunstid, tennis, motosport, jalgpall jne) tugitreeninguks, kuna sellega saab teha praktilisi ja spetsiifilisi harjutusi vastava spordiala tulemuste parandamiseks.
Sobib ajatundlikule inimesele, sest treeningu kavandamise juures on oluline faktor ka ajaplaneerimine. TRX® vabastab sellest probleemist, sest sellega saab klubide treeningplaanist sõltumatult oma treeninguid planeerida.
Häid tulemusi on saavutatud ka taastumisel lõikustest, vasaku ja parema kehapoole toonuse erinevuse vähendamisel, ülekaalulisusega võitlemisel jne.

TRX® personaaltreeningud ning koolitusinfo

TRX® personaaltreeningute või küsimuste osas saad võtta ühendust Katriniga meiliaadressil katrin.hiiepuu@gmail.com.
Järgmised TRX® Suspension Traineri koolitused toimuvad Tallinnas kevadel, 27. ja 28. aprillil. Esimesel päeval on koolitus keskendunud rühmatreeningule ja teine päev personaaltreeningule.

Lähemat informatsiooni koolituse kohta saad TRX® Suspension Traineri ametliku maaletooja Gfitness käest meiliaadressil [mail=info@gfitness.lv]info@gfitness.lv[/mail].

TRX® Suspension Traineri saad endale koju seotada mugavalt Fitshopist.
Vaata lisaks [url=http://www.TRX.ee]www.TRX.ee[/url]

Autor: Katrin Hiiepuu