16. jaanuar 2014

Tartu noored maadlejad testisid maailmameistri silda

9. jaanuaril külastas kahekordne maailmameister ja olümpiahõbe Heiki Nabi Tartu spordiklubi Kalev / Englas noori maadlejaid, kes ei pidanud paljuks ka vägilase maadlussilda testida.

[url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.235339903304373.1073741833.193198837518480&type=3]Vaata galeriid![/url]

“Heiki sillale mahtus kaheksa poissi, mis teeb kokku ligikaugu 264 kg. Georg Lurich suutis samasuguse testi käigus kanda nelja täiskasmõõdus meest,” kommenteerib saavutust võõrustaja Kristjan Press.

Külaskäik oli väga meeleolukas – õhtu Tamme staadioni maadlussaalis algas Heiki Nabi eestvedamisel tehtava ühissoojenduse ja maadlusakrobaatikaga, mille järel said noored maadlushuvilised maailmameistri peal heiteid sooritada. Sellele järgnes sillatest ning treeningu lõpus toimus küsimuste ja vastuse voor, mida lapsed agaralt kasutasid. Viimase käigus mõõdeti ära ka Eesti esimaadleja biitseps. Ühistreeningule pani punkti Heiki enda heidete demonstratsioon.

[pilt=10004]”Englase noored spordihuvilised on väga toredad ja energilised. Tegin soojenduse ajal mõne raskema harjutuse ka, aga poisid olid kogu aeg kannul ning ei jätnud jonni. Saalis oli mõnus energia,” jäi Heiki treeningutega väga rahule. “Sellist sillatesti proovisin aga esmakordselt – alguses, kui kõik erinevast suunast peale ronisid, oli natuke raskem, hiljem aga polnud hullu. Mis siin ikka öelda – pole väga põhjust olnud sellist asendit treenida,” naljatles Nabi.

Eile, 15. jaanuaril oli sünnipäev teisel Eesti kahekordsel maailmameistril August Englasel, kelle nime ka Tartu maadlusklubi kannab. Spordiklubi “Englas” maadlejad soovivad August Englasele tervist ja palju õnne!

2003. aastal loodud spordiklubi Englas eesmärk on madlusspordi edendamine. Maadlusklubist on välja kasvanud mitmed tippmaadlejad: Helger Hallik, Andreas Steinbach, Tõnis Naarits jt. Eesti meistrivõislustelt on seni võidetud rohkem kui 150 medalit. Alates 2011. aastast võisteldakse Tartu Spordiselt Kalev / Englas ühismeeskonnana.

Autor: MMA Eesti MTÜ