15. juuli 2014

PILDID: Tartumaa rammumees 2014 on Magnus Kõur

Tartumaa rammumees 2014; XXV Kõrveküla Rammumees toimus 5. juulil Kõrveküla Põhikooli staadionil

XXV Kõrveküla Rammumehe arvestuses ei andnud vastastele sõnaõigust Markus Männik, võites kuuest alast neli ja tulles 8 punktise eduga esimeseks. See eest kolm järgmist meest olid kõik ühe punkti sees. Kaks ala võitnud Marko Ratas oma kerge kehakaalu tõttu langes lõpuks neljandaks 34 punktiga, pool punkti rohkem kogus Magnus Kõur, tulles kolmandaks, ja punkti enam Läti vanameister Rolands Gulbis, kes ühelgi alal neljandast kohast madalamale ei langenud ja saavutas sellega teise koha üldtabelis.

Tartumaa Rammumehe arvestuses polnud sellel aastal jällegi vastast Magnus Kõuril, teiseks uus täht rammumeeste taevas Paul Eerik Rosenberg Ülenurme vallast, ja kolmas Kaido Sirge Luunja vallast.

25 Kõrveküla Rammumees on nüüd lõppenud ja selle nimega võistlust Tartumaal enam ei tule. Kahju muidugi. Võistlus oli alati kalendris ja alati korralikult läbi viidud vastavalt võimalustele kas siis amatöörrammumeestele või proffidele. Kuulsamad nimed siin võistlusel võistelnutest, kui nüüd kõik meelde tulevad läbi aegade on Kalle Kangur, Villu Naaber, Aare Kabel, Madis Õunapuu, Marek Kalmus, Tarmo Mitt, Andrus Murumets, Dainis Žageris, Rauno Heinla, Lauri Nämi, Meelis Peil, Rolands Gulbis, Alex Edward Raus, Markus Männik, Meelis Pungits.

Selle aasta võistlusel küll Eesti esikolmiku mehi kohal polnud, Rauno Leedus Vidas Blekaitise võistlusel Birštones, Lauri Portugalis Euroopa Champion Leages, Meelis kahjuks vigastusega hetkel võistlustest kõrval. See-eest kohal Läti suurte kogemustega Rolands Gulbis, Eesti hetkel neljas Markus Männik ja tugevad amatöörid Marko Ratas ja Mihkel Raadik ning hetkel juba kahekordne Tartumaa Rammumees Magnus Kõur.

Kui vaadata tagasi võistluse algusaegadesse, siis muutunud on nii inventar, mida võistluseks kasutati kui ka mehed, kes võistlesid ja teevad seda tänapäeval. Alates Tarmo Mitist on enamus nimesid ka Euroopa ja maailma mastaapides vägagi tuntud. Seda erinevatel raskejõustiku aladelt, jõutõste kolmevõistluselt, vägikaikaveos, rammumeeste võistlustelt. See näitab ka Kõrveküla võistluse taset.

Vaata kõiki tulemusi siit: [attachment=332]XXV Kõrveküla Rammumees, tulemused[/attachment]

Piltidel Tartumaa Rammumees 2014, Magnus Kõur

[pilt=10861]

[pilt=10862]

[pilt=10863]

[pilt=10864]

[pilt=10865]

[pilt=10866]

Korraldusmeeskond tänab kõiki toetajaid:

NariI Puit, Arens Mööbel, A.Le.coq, Transtar, Tartu vallavalitsus, Reginett, Inglismäe, Falaris Puit, Tartu Mill, Tatoli, Coca Cola Eesti Joogid, Ikodor, Jungent, Common, Henkel Balti, Kummisepp, Kõrveküla Kalatööstus, Kõrveküla Spordihall, Kõrveküla Põhikool, Kõrveküla Tankla, Huck Paadirent, Rako, Sootaga VÜ, Tridens, Vennad Ehitus, Deger, Lepasalu TKM, Yes Sport, Jetitehnika, Westhead Ehitus, Würth, T.W.Villik- Kuljetus Palvelu, Tank Welding Service, Raitwood, Makita, Premium 7, TMB, Tartu Maavalitsus, Kungla Pakiauto, Margus Kukrus, Vana Jüri Seebikoda, FEB, Mario, Tunman,Sebamed, Rajaääre Köök, Kopavennad, Tartumaa Kultuurkapital

Autor: Korraldusmeeskond