27. veebruar 2009

Kas steroidid kahandavad peenise suurust?

Steroids Can Shrink a Man’s Penis ” see kulturismiajakirjast pärit artikkel näpuvahel, suundusin ma aru pärima arstikabinetti. Loomulikult oli artikli kirjutaja tuginenud, nagu enamus tema eelkäijaist, täielikult pseudoteadusele, siiski oli see piisavalt pretensioonikas ja huviäratav, et süvenesin tervesse ülejäänud teksti.

Ausaltöeldes, olen veidike mures arstikabinetist kuuldut teiega jagama hakates.

Enamus teavad, et steroidid on keemiliselt loodud ained, mida kasutatakse erinevatel eesmärkidel. Peamiselt kasutavad steroide sportlased, paljuski neist kindlasti ka kulturistid. Osasid steroidide vorme kasutatakse meditsiinis- operatsioonidel valu tuimestusena näiteks. Igal juhul nõuab steroidide kasutamine vastava volitatud arsti retsepti ja järelvalvet.

Iga mehe keha peidab endas testosterooni, hormooni, mille vajalik määr tagab puberteedieas mehele iseloomulike tunnuste tekke. Anaboolsed steroidid on loodud kunstlikult suurendama testosterooni taset organismis, mis omakorda suurendab järsult mehe seksuaalset iha. Just seetõttu on paljud mehed kasutanud steroide, lootuses suurendada oma peenise mõõtmeid ja võimendada erektsiooni.

Steroidide kasutamisega kaasneb palju negatiivseid aspekte keha jaoks. Enamus neid aineid kahjustab siseorganeid jäädavalt. Meeste suguorganid on sealhulgas ühed vastuvõtlikumad kahjustustele. Steroidide tarbimine võib põhjustada ajutist või püsivat impotentsust. Mõju on niivõrd tugev, et isegi suurenenud seksiiha ei suuda lõpuks erektsiooni tekitada või selle püsimist kindlustada. Peenis võib küll erekteeruda, kuid see ei suuda enam oma tööd teha.

Samas puuduvad senini siiski uuringud, mis kinnitaks 100%-list otsesest seost steroidide tarbimise ja peenise mõõtmete vähenemise vahel. Üldjuhul jääb meeste suguorgan väiksemaks siis kui mees ei taha/ei saa enam seksida. Lisagem nüüd sellele veel steroidide tarbimine samaaegselt: voilaa!…ongi käes tulemus, et peenise mõõdud on vähenenud, ja seda on otseselt soodustanud steroidide kasutamisest tulenevad kõrvalmõjud- ei tööta ja seetõttu ka kahaneb.

Kui kahjustus on juba aset leidnud, on olukorra taastamine praktiliselt võimatu. Olgu uuesti öeldud, et steroidid otseselt ei vähenda peenise mõõtmeid, kuid siiski soodustavad seda igati. Ühest küljest suurendavad keemilised ained soodsate olude korral keha (lihas)kasvu meeletult, kuid teisalt võivad mõjuda laastavalt kogu organismi toimimisele. Viimast tuleks just eriti ühiskonnas avalikkuse ees rõhutada.

Steroidid on tänapäeval täiesti kätte saadavad, nii internetikaubanduses kui mujal. See teeb asja eriti ohtlikuks, arvestades kõiki võimalikke kaasnevaid kõrvalmõjusid. Vajalike steroidide kasutamine peaks olema võimalik ainult astriku järelevalve all- kes teeb vajalikud analüüsid ja korrektuurid manustamises- ja kasutamine üldse eeldaks siiski vastavat meditsiinilist näidustust.

Autor: Drew Voight”;i:97;s:20:” Tõlikinud Aktivist