24. juuni 2009

Kui ma saaksin valida ainult ühe harjutuse…

Kui ma saaksin valida ainult ühe harjutuse lihase (lihasrühma) kohta, siis mida valida? Hea küsimus. Nii küsiti minult ühel päeval, kui rääkisin jõusaalis, kus treenin, selle omanikuga. Jagan oma mõtisklust ka teiega. Niisiis, järgnevalt harjutused, mida teeksin, kui saaksin valida vaid ühe harjutuse iga lihase või lihasgrupi kohta:

Harjutused, mida valiksin:

Jalad:

Ilmselgelt kükk. Kükk ei ole mitte ainult parim jalgade harjutus, vaid kõikide harjutuste kuningas, nagu seda palju räägitud on. Kükkimine mõjutab igat teie keha lihast. Ei ole võimalik, et te kükite, teie raskused kasvavad ja te ei arene.

Rind:

Lamades surumine hantlitega. Hantlite kasutamine nõuab ka stabiliseerivate lihaste tööd, mida vaja hea surumise asendi kindlustamiseks. Samuti võimaldavad hantlid lihasele suuremat liikumisamplituudi ja kätele mõnevõrra loomulikumat liikumistrajektoori. Pealegi, hantlitega surudes on sunnitud ka keha nõrgem pool töötama sama tugevalt kui tugevam pool.

Selg:

Lõuatõmbed. Mitte ükski teine harjutus ei tee teie selga paremini laiemaks kui lõuatõmbed. Kahjuks ei tehta neid piisavalt ja vähesed teevad neid. Paljud teevad küll allatõmbeiid plokil (kas rinnale või kaela taha), kuid need pole pooltki nii efektiivsed kui lõuatõmbed.

Sääred:

Siin ei ole just väga palju valikuid. Mina valiksin päkale tõusmised seistes.

Õlad:

Surumine istudes kangiga. Isutudes surumine välistab jalgade kasutamise surumise ajal (kui raskeks läheb).

Biitseps:

Biitsepstõste hantlitega istudes kaldpingil. Armastan seda harjutust. Selle harjutuse ajal on biitsps tõsiselt isoleeritud ja töötab sõltumatult. Võite teha seda harjutust vahelduvalt, kasutada langevaid seeriaid, negatiive jne.

Triitseps:

„Kolbapurustaja hantlitega. Paljud kasutavad selle harjutuse korral kangi, mina eelistan hantleid. Jällegi, mõlemad triitsepsid töötavad teineteisest sõltumata, samuti on liikumisamplituud suurem kui kangiga harjutust tehes.

Trapets:

Rasked õlgade tõsted 1 2 sekundilise tippkontraktsiooniga. Selleks, et trapets kasvama saada, peate liigutama suuri raskusi!!!

Küünarvarred:

Raskete kangiketaste hoidmine ja näppude vahel vedamine. Tean tean, enamus oleks pakkunud randme painutused ja sirutused, kuid minu arvates ei pane ükski teine harjutus küünarvarre lihaseid rohkem „põlema kui ketaste hoidmine.

Kõhulihased:

Jalgade tõsted rippes. Väga mitmekülgne ja erinevaid võimalusi pakkuv harjutus. Te saate ja võite neid teha aeglaselt, kiiresti, lisaraskusega ja pööretega. „Rooma tool´il seda harjutust sooritades isoleeritakse kõhulihased täielikult ära. Pealegi, see harjutus on hea ja sobiv neile, kel alaselja probleeme ja kes istesse tõusmisi ja „crunches´eid teha ei saa.

Niisiis, mida arvate. Nõustute või ei nõustu minu poolt valitud harjutustega? Kommenteerige ja avaldage arvamust, mida teie valiks iga lihase korral oma ainsaks harjutuseks???

[url=http://www.realweighttraining.com/if-i-had-to-pick-1-weight-training-exercise/]Artikli allikas[/url]

Autor: Tõlkinud Janar Rückenberg