30. november 2010

Seksuaaltervis

Sina, Fitness.ee külastaja, pöörad enamasti iga päev tähelepanu oma toitumisele, käid regulaarselt trennis, püüad magada normaalselt.
Aga kas Su seksuaaltervis on korras?
Kui enamus oma tervisest hoolivad naisi käivad naistearsti juures regulaarselt kontrollis ja raseduse ajal jõuavad naistearsti või ämmaemanda juurde praktiliselt kõik naised, siis mehed oma seksuaaltervist perearsti, uroloogi ja androloogi juurde kontrollima ei kipu.

Kas tood endale samad põhjused?
– Läbivaatus on ebameeldiv?
– Geograafiline asukoht
– Ma niigi terve, pole vaja regulaarselt niisama kontrollis käia?
– Seksuaaltervise küsimus on eeskätt naiste probleem?

Statistika näitab, et kuigi mehed on elu jooksul poole rohkemate inimestega vahekorras, kui naised, avastatakse 85% suguhaigustest naistel.
Enamus suguhaigusi kulgevad sümptomiteta ja nii nakatatakse oma partnereid pahaaimamatult.

Kui seni on meestele tehtav suguhaiguste testimine suguti otsast olnud väga ebameeldiv, siis nüüd on võimalik meestel diagnoosida suguhaigusi hommikusest uriinist. Seda kodust lahkumata isegi.

TESTIKODUS.EE on võimalus kiiresti, diskreetselt ja turvaliselt Sulle sobivas kohas testida ja saada vastus Eestis enamlevinud suguhaiguste suhtes. Kusjuures praegu on teenuse kasutajatest üle 70% mehed.

Mis haiguste suhtes saab testida?
Kontrollida saab näiteks klamüüdioosi (klamüüdia), gonorröa (tripperi), trihhomonoosi, herpesviiruste (HSV1, HSV2) ja mükoplasmoosi (Mycoplasma genitalium) olemasolu või puudumist. Klamüüdioos, gonorröa ja trihhomonoos on Eestis 3 enam levinud suguhaigust, nende sümptomid on paljuski kattuvad ja üldjuhul soovitab Testikodus.ee tellida nende kolmiktesti.
Haiguste kirjeldused ja kaebused leiad www.testikodus.ee.
Miks ja millal end suguhaiguste suhtes testida?
Olete juba suguelu alustanud ja tunnete end hästi, kuid soovite end lasta kontrollida;
Kui Teil või Teie partneril on mitmed seksuaalpartnerid;
Kui Teie partneril on diagnoositud suguhaigus;
Kui on toimunud kaitsmata vahekord uue või juhusliku seksuaalpartneriga;
Enne uue seksuaalsuhte alustamist;
Raseduse planeerimisel ja/või raseduse alguses. Suguhaigused kanduvad üle emalt lapsele raseduse või sünnituse käigus: tulemuseks võib olla raseduse katkemine või vastsündinu haigestumine koos sellest tulenevate tüsistustega;
Kui kahtlustate endal suguhaigust;
Kindlasti tuleks ennast testida, kui Teil on kujunenud haigustunnused, mis viitavad suguhaiguse võimalusele.

[pilt=5790]

Kuidas test tellida?
Külastades kodulehekülge [url=http://www.testikodus.ee]www.testikodus.ee [/url]on võimalik valida, milliste suguhaiguste suhtes soovid end analüüsida.
Vali ja telli proovivõtukomplekt juhendiga sulle sobivasse kohta posti või kulleriga. Oluline on märkida sugu, sest mehel ja naisel on proovi võtmise tootekarp erinev.
Sinuni jõuab valge karp kuni viie tööpäeva jooksul.

Kuidas end testida?
Karp meestele sisaldab juhendit, uriini topsi ja turvakleepsu tagasi saatmiseks. Mees peab võtma analüüsi hommikusest esmasjoauriinist.
Karp naistele sisaldab juhendit, kuiva vatitampooni ja turvakleepsu tagasi saatmiseks. Naine peab võtma tupest proovi.
Herpesviiruse analüüsiks saadetakse eraldi kuiva vatitampooniga karp villist proovi võtmiseks.
Tellijal on 7 tööpäeva aega, et proov võtta ning see tagasi laboratooriumisse saata.
Teenuse hinnakiri on kehtestatud Eesti Haigekassa poolt.

Kuidas saan tulemuse teada?
Proov võetud, tuleb see toimetada Sulle sobival viisil (postiga, kulleriga või ise) Quattromed HTI molekulaardiagnostika laborisse.
Saadetud proovist eraldatakse diagnoosimiseks DNA. DNA analüüsitakse ja mõne tööpäeva jooksul pärast proovi saabumist on võimalik leida oma tulemused uuesti www.testikodus.ee keskkonda sisse logides.

Kui testi tulemus on positiivne?
Kõik need suguhaigused on ravitavad. Kui testijal leitakse suguhaigus, tuleks koheselt pöörduda arsti vastuvõtule, kes määrab vastavalt haigusele soovitusliku ravi.
Nimekirja meditsiiniasutustest, kuhu pöörduda leiad www.testikodus.ee leheküljelt. Testitulemuste väljatrükk on arsti vastuvõtul alus diagnoosi panemisel ning ravi määramisel.

Kuidas on tagatud anonüümsus ja turvalisus?
Testi tellides küsitakse miinimumandmeid testikomplekti toimetamiseks Sinuni.
Pärast proovi laboratooriumisse saabumist kustuvad süsteemist kõik prooviga seotud isikuandmed, säilib vaid proovi anonüümne kood.
Quattromed HTI on 16 aastat tegutsenud Eesti suurim diagnostikalabor teostades iga aasta ligi 2 miljonit analüüsi, et arstid saaksid diagnoosi alusel määrata ravi.

Rohkem infot [url=http://www.testikodus.ee]www.testikodus.ee[/url]

Autor: Gerly Kedelauk