22. märts 2011

TUNNE EESTI TREENERIT: Kersti Ojalill

Kersti on:
Reebok’i treener.
EOK IV tase aeroobikatreener.
Aeroobikavõistlus Fitgirl 2001 II koha omanik.
Aeroobikakuninganna ürituse projektijuht 2003, 2004, 2005.
Eesti Võimlemisliidu koolitaja ja aeroobika eksamiskomisjoni liige.

Kus spordiklubis ja Mis treenigtunde sa annad?
Olen Viimsi Tervis SPA spordiklubi juht ja treener. Õpetan power joogat, Les Mills BODYBALANCE-t, steppi ja bosut. Viimastel aastatel olen üha enam pühendunud joogale ning hetkel olen Ashtanga vinyasa joogast väga vaimustatud.

Kuidas sa jõudsid treeneri ameti juurde, sinu staaž?
Alustasin treeneri ametiga aastal 2000. Olin harrastanud paar aastat aeroobikat ning otsustasin minna treenerite koolitusele. Kindlasti oli mul aeroobikatreeneri ametit omandades eeliseks ka see, et olin lapsepõlves seitse aastat võistlustantsuga tegelenud.

Kus oled õppinud/haridustase/kogemused/?
Peale J. Westholmi gümnaasiumi lõpetamist jätkasin õpinguid Eesti-Ameerika Ärikolledzis rahvusvahelise ärijuhtimise ja inglise ärikeele tõlgi erialal. Õpingute ja kontoritöö kõrvalt läksin FAF aeroobikatreeneri kursustele. Kui olin paar aastat treenerina töötanud, siis tundsin vajadust oma teadmisi veelgi süvendad ning otsustasin õppima minna Tartu Ülikooli kehakultuuri eriala. Lisaks ülikooli õpingutele olen viimased kümme aastat erialaselt palju reisinud ning täiendanud oma oskusi erinevates riikides (Miami Fitness Festival, Miami ECA Convention, Rimini Fitness Festival, Ibiza People in Motion Dance and Wellness week, Berlin Turnfest, Munich Pure Emotion Convention, London Multitrax Convention jne.)

Kas treeneriamet on sinu jaoks rohkem töö või hobi?
Kirglik hobi, mille eest saan väärilist tasu.

Kas treeneriks sünnitakse või saadakse?
Treeneriks õpitakse. Oluline on sihikindlus, kannatlikkus ja 100% pühendumine.

Milline on sinu arvates ideaalne treener?
Teadmistehimuline, teeb oma tööd suure kirega, jätkuvalt arenguvõimeline, särasilmne, humoorikas, optimistlik, empaatiline, hea suhtleja, siiras ja aus.

Kas sa oled alati treeneri rollis või harrastad ka mõnd muud ala, millega tegeled väljaspool tööaega?
Kui vähegi võimalus, siis lähen õue värske õhu kätte jalutama, metsa jooksma, rulluisutama või rattaga sõitma. Erilist rõõmu tunnen päikesest ning kalade tähtkuju esindajana naudin väga veekogu juures viibimist.

Eesmärgid tulevikuks?
Jätkata oma jooga teekonda.

Kust leiad motivatsiooni pingutama ja energia?
Jätkuvat motivatsiooni pingutamiseks annab treeningust saadud heaolu tunne ning õnnelikud ja rahulolevad kliendid. Energiat annavad kõik need head inimesed, kes on minu ümber.

Kui palju tarbid toidulisandeid ja milline näeb välja sinu igapäevane toitumine?
Toidulisandeid väga ei tarbi, aeg-ajalt söön erinevaid vitamiine (hetkel kalaõli kapsleid). Üritan toituda sellest printsiibist lähtudes, et toit oleks organismile kasulik ning mitmekülgne. Nagu auto kütuski peab minu arvates toit olema maksimaalselt kvaliteetne, et ei tekiks tõrkeid mootori töös.

Mis on sinu halvim harjumus?
Olen mõnikord liiga kaua öösiti üleval, sest siis tulevad just kõige paremad ideed ja mõtted pähe. Ja aeg-ajalt meeldi hilisõhtuti gurmeetada.

Kuidas sa lõõgastud/puhkad?
Viimati käisin Saaremaal Grand Rose spaas saunamõnusid ja kehahoolitsusi nautimas. Meeldib ka väga süüa teha, erilised lemmikud on enda tehtud leib ja erinevad juustukoogid. Samuti armastan muusikat kuulata ning kontserditel käija. Hetkel on mu vaieldamatuks lemmikuks pianist Stanton Lanier. Loen ka palju raamatuid ning igalt reisilt olen kaasa ostnud huvitavat erialast kirjandust.

Kelleks soovisid lapsena saada?
Farmatseudiks. Minu tädi on apteeker ja ta võttis mind endaga tööle kaasa ning need erinevad värvilised medikamentide pudelid tundusid nii põnevad.

Kas sul tuleb ette mõni eredaim hetk kooli kehalise kasvatuse tunnist?
Olin väga õnnelik kui algklassides teatejooksus viimast vahetust joostes tõin oma võistkonnale esikoha.

Kes kehastab sinu jaoks ideaalset vormi?
Ain-Alar Juhanson. Pean triatloni kõige väljakutsuvamaks spordialaks.

Millise piirkonnaga oma kehas oled sina kõige enam rahul?
Armastan oma keha kõiki piirkondi võrdselt palju.

Kui saaks ajas tagasi liikuda, siis mida sa teeksid oma elus teistmoodi?
Midagi ei teeks oma elus teistmoodi. Kõik kogemused ja õppetunnid on mind teinud selliseks inimeseks, kes ma praegusel hetkel olen.

Mida soovitaksid algajale tervisesportlasele?
Kunagi pole liiga hilja alustada. Kuulata tuleb oma sisemist häält ning tegeleda ainult sellise alaga, mis tõeliselt meeldib ja pakub rahulolu.

Milliseid emotsioone tekitas sinus fotosessioon?
Meil sai väga palju nalja ning seiklesime mitu tundi Viimsi Tervis SPA erinevates paikades. Alustasime „Rõõmupisiku“ lastekeskusest, kus on lahedad temaatilised sünnipäeva toad ning kunstkattega uisuväljak. Fotosessiooni lõpetasime basseinis sulistades. Tekkis tahtmine edaspidi rohkem igapäevaselt nautida neid super lõõgastumisvõimalusi, mida oma koduklubi pakub.

Autor: Fitness.ee