4. detsember 2013

Funktsionaaltreening – tuleviku spordialad

Fitnessimaailm suundub järjest enam funktsionaalsemasse suunda, järgmiste aastate trendideks võibki lugeda Ameerika ja Inglismaa spordiülikoolide uuringute põhjal funktsionaalsed treeningud nagu CrossFit, TRX, P90X.

Sarnast treeningut nimetatakse ka Insanity (see on 3 kuuline programm, kus antakse ette harjutused, dieet ja väga intensiivne treeningtempo), lisaks on populaarsemateks saamas ka pilates ja jooga. Seda tänud kiirele elutempole ja stressile. Rahulikud treeningud rahustavad vaimu ja keha ning maandavad stressi ja tekitavad heaolutunde.

Nagu mujal maailmas, on ka Eesti spordiklubides järjest enam näha tunniplaanides funktsionaalseid treeninguid. Spordikeskuses TERAS on olemas funktsionaalsete treeningute jaoks spetsiaalne saal – Queenax. Siin saalis harrastatakse selliseid funktsionaalseid treeninguid nagu TRX (nii treenivad Ameerika Navy SEALid allveelaevadel, kus on ruumi vähe), Superfunctional (treening Itaaliast), Synrgy 360 jne. Terase spordikeskuse teeb eriliseks just see funktsionaalsete treeningute valik, mida paljud teised kohalikud klubid ei paku.

[pilt=9839]Synrgy 360 on ringtreening, kus erinevaid harjutusi tehakse keharaskuse ja lisavahenditega, tugevdades ja muutes keha vastupidavamaks. See on lõpmatute võimalustega treening, mida saab treener suunata osavõtjate võimekuse järgi.

[pilt=9840]Teine huvitav funktsionaalne treening on Superfunctional, mis treenib kogu keha, eriti aga kerelihaseid. Tegemist on erilise vahendiga, mis meenutab kiike, mille pulka saab tõsta eri kõrgustele. Siin saab lõuga tõmmata, kiikuda, kätekõverdusi teha jne jne. Aluspind liigub (kiik), mis ongi kogu treeningu idee, muutes sooritused raskemaks.

TRX on juba kohaliku trennifänni hulgas popiks saanud, kus keharaskusega ja rihmade abil sooritatakse harjutusi ja keha saab tugevaks ja vormi.

Funktsionaalsetest treeningutest on veel Gymstick– Soome poolt turule toodud vahendiga treening, võites järjest enam naiste südameid. Põhiline selles treeningus on kummilindi venitamine ja lihaste vastupidavuse treenimine.

Lisaks funktsionaalsetele treeningutele saab Spordikeskuses Teras harrastada ka teisi populaarseid treeninguid nagu BodyPump, BodyBalance, Zumba, Bosu, DanceBody, Pilates jne.

[pilt=9838]Väga eriliseks treeninguks Terases on veel Aerial Yoga, kus kasutatakse abivahendina erilisi linu, kuhu sisse poetakse, et teha erinevaid jooga poose õhus. See joogastiil tekitab eelkõige kehale meeldiva heaolutunde ning selle abil saab teha venitusi ja asendeid, mida on maas raskem teha.

Kui midagi jäi silma ja tekitas huvi, kutsun teid meie majja seda kõike ise kogema!

Ootame sind!

[url=http://www.terassport.ee]www.terassport.ee[/url]

Autor: Spordiklubi Teras