16. veebruar 2016

TOIDUBLOGI: Veiseliha

Vaja läheb:
150g veise välisfileed
350g bataati
30g spinatit
50g tomatit
50g kurki
70g sibulat
100g apelsini
50g mangot

Valmistamine:
Veiseliha maitsestada soola ja pipraga ning pruunistada mõlemalt poolt. Praadimise aeg sõltub sellest, millist liha küpsusastet soovid (welldone, medium, rare).

Haki salat ning maitsesta soola, pipra ja pestoga.

Viiluta bataat ning maitsesta soola, pipra ja peterselliga. Seejärel lao tükeldatud bataat ahjuplaadile ja küpseta 220 kraadi juures umbes 15-20 minutit seni, kuni bataat on pruunistunud ja muutunud pehmeks.

100g sisaldab:
90,8Kcal
2,1g rasva
4,4g valku
12,8g süsivesikuid
1,8g kiudaineid

Veiseliha sisaldab rohkesti olulisi vitamiine ja mineraalaineid. Üks mineraalaine, mida tasub esile tõsta, on raud. Raua oluliseim ülesanne on hapniku ja elektronide transport. Tänu sellele on enesetunne hea ja ergas, kuid lisaks suurendab see immuunsust ning füüsilist sooritus- ja õppimisvõimet. Kui rauda ei saada piisavalt, ei kasutata toidust saadavat energiat nii tõhusalt ära ning me oleme väsinud ja ärritunud.

Maguskartulis on rohkesti beetakaroteeni, mis tugevdab immuunsust ning soodustab lihaskasvu ja taastumist. Bataat sisaldab liitsüsivesikuid, A- ja B-vitamiini, potassiumi, kiudaineid jpm.

Spinat
sisaldab magneesiumit, rauda, rohkesti C-vitamiini, karotiini, B1-, B2-, PP-, E- ja K-vitamiini. Tänu suurele magneesiumisisaldusele aitab spinat kaasa ka testosteroonitaseme tõusule.

[url=http://www.fitshop.ee]FitShop – Hoiab Sind parimas vormis![/url]

Autor: Heddy&Getter