14. september 2016

ALA – ALFALIPOIINHAPE

Tutvustan teile unikaalset antioksüdanti (ALA). Mis on alfalipoiinhape? Mis on tema kasutegurid?
Selles artiklis, proovin need punktid teile võimalikult lihtsalt lahti seletada.

Kui sa oled kulturist, jõusaaliharrastaja või lihtsalt sportlane, siis suure tõenäosusega oled sa alfalipoiinhappest kuulnud. Siiski arvan, et enamus teist pole kindlad, kui suurt kasu, võite antud toidulisandi tarvitamisega saada.

Kõige lihtsamini selgitades. Alfalipoiinhape on antioksüdant. Ta on unikaalne, sest on nii vesi- kui rasvlahustuv. Alfalipoiinhape parandab energiatootmise efektiivsust ja kaitseb oksüdeerumise eest. See on aine (nagu koeensüüm Q10). Ta peab olema saadaval selleks, et teine aine (nagu Q10) saaks pakkuda kehale oma spetsiifilisi kasutegureid. Siinkohal peab lisama, et antioksüdandina hakkab alfalipoiinhape toimima alles piisavast kogusest. Kogus, mis esineb meie kehas naturaalselt, ei pruugi olla kaugeltki piisav. Seetõttu on hädavajalik suurendada alfalipoiinhappe hulka, manustades seda eraldi toidulisandina.

Mis on alfalipoiinhappe kasutegurid?

Kasutegureid on palju. Alustades tema võimest võidelda vabade radikaalidega kuni selleni, et ta aitab kaasa teiste antioksüdantide moodustumisele ja tööle. Alfalipoiinhape on eriline, sest ta suudab võidelda nii vees- kui rasvas lahustuvate vabade radikaalidega. Seega suudab ta kaitsa nii lipoproteiine kui membraane. Mitte ükski teine antioksüdant ei suuda seda teha. Et anda pisut arusaadavamat vastust neile, kes tahavad lihtsalt teada mida alfalipoiinhape nende jaoks teha saab, siis ta aitab kehal mürke väljutada. Parandades sellega üleüldist tervist.

Toon välja mõned paljudest kasuteguritest:
1. Parandab füüsilist vormi
2. Võitleb vabade radikaalidega
3. Kaitseb sinu geneetilist koodi
4. Aeglustab vananemist
5. Kaitseb südamehaiguste vastu
6. Hoiab naha tervena.
7. Kaitseb maksa
8. Reguleerib veresuhkru taset

Kui nüüd rääkida jõusaaliharrastaja vaatenurgast, siis minu jaoks on antud ainel omadus, mida oleks rumalus kasutamata jätta. Nimelt reguleerib ta veresuhkru taset. Stabiilne veresuhkru tase soodustab efektiivset rasvapõletust ja aitab vältida rasvkoe teket. Alfalipoiinhape omab insuliinisarnast efekti, hõlbustades aminohapete ja kreatiini tungmist lihasrakkudesse. Tänu sellele jõuavad söödud toitained lihtsamini lihasrakkudeni, mitte rasvkoesse.

Proovin asja veel lihtustada.

Mis juhtub toiduga pärast söömist?

1. Tarbitakse toit
2. Süsivesikud muutuvad glükoosiks
3. Pankreas vabastab insuliini, et saata glükoos lihasrakkudesse (eeldusel, et maksa glükogeenivarud on täis). Kui lihasrakud on täis, läheb ülejäänud glükoos rasvarakkudesse.

Nüüd tuleb mängu ALA. Selleks, et glükoos pääseks rakkudeni, peab ta siduma ennast insuliiniga. ALA-l on insuliini imiteeriv efekt. Niisiis rohkem glükoosi läheb rasvarakkudesse, sest lihasrakud on täis, õigus? VALE ! Uuringud on näidanud, et tarbides alfalipoiinhapet liigub rohkem glükoosi lihasrakkudesse ja juhitakse rasvarakkudest mööda. Mõned uuringud väidavad, et lihasrakkudesse juhitava glükoosi hulk suureneb 50-60 % võrra.

Lihtsamini öeldes, kui sa sõid 100gr süsivesikuid ilma ALA-ta siis, 40gr glükoosist läks lihasrakkudesse ja 60gr rasvarakkudesse. Koos ALA-ga on sul võimalus saata 60gr glükoosi lihasrakkudesse ja ainult 40gr rasvarakkudesse. Minu arust on see suur vahe.

Kui nüüd rääkida suurenenud glükoosi omastamisest siis sellel on palju positiivseid effekte.
Nende hulka kuuluvad:

1. Paraneb pumbatus
2. Väheneb rasva ladestumine
3. Suurenenud aminohapete transport
4. Paraneb insuliini tundlikus

Kõik see aitab meil tagada lihaskasvuks vajalikud tingimused.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kui alfalipoiinhape oleks lihtsalt üks järjekordne antioksüdant, siis poleks ta pooltki nii väärtuslik. Lõppude lõpuks on turul kümneid tooteid millel on võimsad antioksüdatiivsed omadused. Alfalipoiinhappe unikaalsed omadused teevad temast lisandi, mille tarvitamist tasub kaaluda.

Toode saadaval [url=http://fitshop.fitness.ee/figuuritooted_rasvapoletajad/0/readmore/493/?utm_source=www.fitness.ee&utm_medium=social&utm_campaign=(ALA)%20-%20peep]siin[/url]

Autor: Peep Reinart